Mentale Gezondheid

Laatste Update: 11 november 2016

Ontloop frictie niet, krop niets op en confronteer het

Net als vele heb ik ook zo mijn websites waar ik dagelijks even rond speur voor nieuwe frissen nieuwtjes. Blog ideeën schrijf ik altijd op en wanneer ik er weer een ga schrijven kies ik uit mijn eigen ideeën database een leuk onderwerp. Vandaag hoefde ik niet eens de database te raadplegen, toen ik vanmorgen opstond wist ik al direct waar ik over zou schrijven.

Frictie!

Dit is een erg breed onderwerp en je kan er veel over vertellen. Gisteravond lag ik in bed (meestal slaap ik binnen 15 minuten), maar de slaap wou me maar niet vatten. Ik liep de hele tijd maar te draaien en ik vond het erg vervelend. Helemaal omdat ik normaal gesproken altijd prima slaap.

Geen slaap door frictie

De reden waarom ik niet goed in slaap kon komen is omdat er van alles door mijn hoofd speelde. Er speelt altijd wel iets door je hoofd, ook als je slaap, maar in dit geval dacht ik aan verschillende “vervelende” zaken. Onafgeronde dingen die me de hele tijd confronteren.

Hieronder de 3 punten die me van mijn slaap hielden:

  1. Problemen met een goede vriend
  2. Problemen met familie
  3. Taken die snel verricht moeten worden (werkdruk)


Ik weet dat frictie erg slecht voor je is, dat het je een slechte nachtrust kan bezorgen, dat het stress veroorzaakt en dat het je op lange termijn zowel fysiek als mentaal kan slopen. Dit is misschien wat te overdreven, maar frictie (voor mentaal) is op lange termijn erg slecht.

Om van frictie af te komen, is er meer nodig dan alleen maar positief denken. Dit is vaak een van de moeilijkste punten om te veranderen.

Wat kan ik tegen frictie doen?

Er zijn 2 dingen die je kunt doen wanneer je van frictie af wilt komen:

  1. Ontloop/verban het
  2. Confronteer het


Vriendschap

Het makkelijkste wat je kunt doen is natuurlijk nummer 1, maar dit is niet altijd de beste oplossing. Zelf heb ik jarenlang een goede bant met een van mijn beste vrienden maar de laatste tijd botert het niet meer zo lekker. Ik kan natuurlijk mijn vriendschap opgeven zodat ik niet meer over die problemen nadenk, maar vanzelfsprekend is dit te makkelijk.

Een vriendschap opgeven omdat het even niet soepel loopt is niet de manier hoe we dingen moet oplossen. Gisteravond laat heb ik direct die goede vriend gebeld en hem uitgelegd dat het me dwars ligt hoe het nu tussen ons gaat. Na 5 minuten erover te hebben gesproken (volgende week ga ik naar hem toe) sliep ik direct als een roos.

Werkdruk

Er is altijd genoeg te doen en je wilt natuurlijk alles oppakken. Helaas hebben we daar simpelweg niet voldoende tijd voor. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik slecht 1 ding per dag ga doen en niet 25 verschillende taken op 1 dag! Daarnaast heb ik besloten adt ik een aantal activiteiten links laat liggen! Deze verban ik bewust.

Wat heb ik geleerd?

Toen ik mijn telefoon pakte om hem te bellen, had ik een enorm groot blok in mijn keel, ik wist niet wat ik moest zeggen. Toch wist ik dat dit de manier was (probleem confronteren) om de frictie tegen te gaan.

Het probleem van mijn werkdruk heb ik opgelost door direct een aantal taken links te laten liggen. Ik heb er bewust voor gekozen om deze niet te doen omdat er anders frictie ontstaat waardoor ik de andere taken ook minder goed uitvoer!

Conclusie

Frictie opkroppen zal je op langer termijn duur komen te staan. Allereerst zal je slaappatroon negatief worden beïnvloed, je concentratie vermogen zal beduidend minder worden en je zit minder goed in je vel.

Wanneer er frictie is, kun je 2 dingen doen:  Confronteren of verbannen.

Het hangt natuurlijk van de omstandigheden af wat het beste voor je is. Zaken die je aan het hart liggen moeten worden geconfronteerd. Zaken waar je geen invloed op hebt of niet de moeite waard zijn moeten worden verbannen.
[MOWPOP id="128"]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share