• frictie en je gezondheid

Ontloop frictie niet, krop niets op en confronteer het

2016-11-11T14:13:02+01:00juni 20th, 2012|Mentale Gezondheid|0 Reacties

Laatste update: door

Ontloop frictie niet, krop niets op en confronteer het!

Net als vele heb ik ook zo mijn websites waar ik dagelijks even rond speur voor nieuwe frissen nieuwtjes. Blog ideeën schrijf ik altijd op en wanneer ik er weer een ga schrijven kies ik uit mijn eigen ideeën database een leuk onderwerp. Vandaag hoefde ik niet eens de database te raadplegen, toen ik vanmorgen opstond wist ik al direct waar ik over zou schrijven.

Frictie!

Dit is een erg breed onderwerp en je kan er veel over vertellen. Gisteravond lag ik in bed (meestal slaap ik binnen 15 minuten), maar de slaap wou me maar niet vatten. Ik liep de hele tijd maar te draaien en ik vond het erg vervelend. Helemaal omdat ik normaal gesproken altijd prima slaap.

Geen slaap door frictie

De reden waarom ik niet goed in slaap kon komen is omdat er van alles door mijn hoofd speelde. Er speelt altijd wel iets door je hoofd, ook als je slaap, maar in dit geval dacht ik aan verschillende “vervelende” zaken. Onafgeronde dingen die me de hele tijd confronteren.

Hieronder de 3 punten die me van mijn slaap hielden:

  1. Problemen met een goede vriend
  2. Problemen met familie
  3. Taken die snel verricht moeten worden (werkdruk)


Ik weet dat frictie erg slecht voor je is, dat het je een slechte nachtrust kan bezorgen, dat het stress veroorzaakt en dat het je op lange termijn zowel fysiek als mentaal kan slopen. Dit is misschien wat te overdreven, maar frictie (voor mentaal) is op lange termijn erg slecht.

Om van frictie af te komen, is er meer nodig dan alleen maar positief denken. Dit is vaak een van de moeilijkste punten om te veranderen.

Wat kan ik tegen frictie doen?

Er zijn 2 dingen die je kunt doen wanneer je van frictie af wilt komen:

  1. Ontloop/verban het
  2. Confronteer het


Vriendschap

Het makkelijkste wat je kunt doen is natuurlijk nummer 1, maar dit is niet altijd de beste oplossing. Zelf heb ik jarenlang een goede bant met een van mijn beste vrienden maar de laatste tijd botert het niet meer zo lekker. Ik kan natuurlijk mijn vriendschap opgeven zodat ik niet meer over die problemen nadenk, maar vanzelfsprekend is dit te makkelijk.

Een vriendschap opgeven omdat het even niet soepel loopt is niet de manier hoe we dingen moet oplossen. Gisteravond laat heb ik direct die goede vriend gebeld en hem uitgelegd dat het me dwars ligt hoe het nu tussen ons gaat. Na 5 minuten erover te hebben gesproken (volgende week ga ik naar hem toe) sliep ik direct als een roos.

Werkdruk

Er is altijd genoeg te doen en je wilt natuurlijk alles oppakken. Helaas hebben we daar simpelweg niet voldoende tijd voor. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik slecht 1 ding per dag ga doen en niet 25 verschillende taken op 1 dag! Daarnaast heb ik besloten adt ik een aantal activiteiten links laat liggen! Deze verban ik bewust.

Wat heb ik g