Psoriasis behandelen met Graham's huidverzorgingsproducten

2017-01-18T01:30:24+01:00oktober 3rd, 2013|Psoriasis Behandeling|15 Reacties

Laatste update: door

Psoriasis behandelen met Graham's huidverzorgingsproducten

grahams psoriasis zalf Psoriasis, een huidaandoening die ongeveer 1 tot 2 procent van de bevolking treft, kan nog altijd niet genezen worden. Maar gelukkig zijn er wel behandelingen die de symptomen van deze ziekte lichter en draaglijker maken.

Eén van de mogelijke behandelwijzen bespreek ik  vandaag wat uitgebreider: Graham's huidverzorgingsproducten.

Ontstaan van Graham's huidverzorgingsproducten

De uit Australië afkomstige Geoff Graham ontwikkelde deze producten omdat zijn zoon, Ryan, last had van een ruwe en geïrriteerde huid. Na het uitproberen van talloze cosmeticaproducten met vaak chemische bestanddelen besloot hij z'n eigen producten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten te ontwikkelen. En speciaal voor mensen met psoriasis ontwikkelde hij de 'Psoriasis & Dermatitis zalf'.

Laten we eens kijken wat deze verzorgingsproducten zo bijzonder maakt!

Veertien jaar geleden kwamen Graham's producten voor het eerst op de markt. Nadat hij had vastgesteld dat de door hem ontwikkelde zalfjes erg goed werkten voor z'n zoontje besloot hij er meer van te produceren en deze weg te geven aan vrienden en familie. Ook van hen kreeg hij niets dan positieve reacties. Toen werd het duidelijk voor Graham dat er een markt bestond voor zijn producten en besloot hij ze te gaan commercialiseren.

Het zijn eerlijke producten, in de zin dat ze niet ontwikkeld werden met het doel er geld mee te verdienen maar puur omdat Graham in de eerste plaats z'n zoontje en andere mensen met dezelfde klachten wilde helpen. Ook dermatologen erkennen hoe langer hoe meer dat deze producten een goede behandeling kunnen zijn voor verschillende huidklachten, waaronder dus psoriasis.

Sommige mensen zullen nog bijkomende behandelingen nodig hebben zoals cortisone-zalf maar dankzij Graham's huidverzorgingsproducten hebben ze hier vaak minder van nodig.

In de loop der jaren heeft Graham meer en meer producten ontwikkeld op basis van hetzelfde recept: enkel natuurlijke ingrediënten die hun deugdelijkheid afdoende bewezen hebben.

Zo bestaat er nu ook een shampoo speciaal voor mensen met een droge en jeukerige hoofdhuid.

Het belangrijkste product uit Graham's collectie voor psoriasispatiënten is dus de 'Psoriasis & Dermatitis zalf'. Het zorgt ervoor dat het jeukerige gevoel minder wordt, roodheid verdwijnt en de droge huid gehydrateerd wordt.

De ingrediënten zijn absoluut niet agressief voor de huid zodat er zelden of nooit bijwerkingen optreden en zelfs mensen met de meest gevoelige huid kunnen ze dus gebruiken.

De ingrediënten

Werkzame ingrediënten van deze zalf zijn onder andere calendula, propolis, emu-olie en manuka-honing. De bloemen en blaadjes van de calendulaplant bevatten een stof die genezing van wondjes bevordert. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en werkt ook licht antibacterieel.

Propolis is een stof die door bijen uit bloemen verzameld wordt en die schimmel- en bacteriewerende eigenschappen heeft. Het bevat tot wel 21 verschillende flavonoïden en antioxidanten die vrije radicalen helpen te  bestrijden.

Bovendien bevat het veel vitamines, onder andere B-complex vitamines, C, E en provitamine A. Verder vinden we er een aantal mineralen in terug waarvan ook bekend is dat ze helpen om een geïrriteerde huid te herstellen: zink, mangaan, koper en ijzer.

Emu-olie, afkomstig van de grote Australische vogels die een beetje op struisvogels lijken, werd traditioneel door de aboriginals gebruikt om uitgedroogde, geïrriteerde of zonverbrande huid te behandelen. Ze dringt diep in de huid door en helpt de pijn en het ongemak veroorzaakt door ontstekingen te verzachten.

Het werkt als een therapeutische balsem en huidbevochtiger en vermindert het jeuken, de roodheid en het afpellen van de huid, typische symptomen van psoriasis.

Manuka-honing tenslotte bevat vitamines, enzymen en mineralen die de textuur en gezondheid van de huid bevorderen. Het heeft ook sterke antibacteriële eigenschappen die helpen infecties te bestrijden.

Je ziet het, niets dan natuurlijke ingrediënten die allemaal op hun manier kunnen bijdragen tot een vermindering van de klachten die gepaard gaan met psoriasis. En dat zonder gekende bijwerkingen en speciaal geschikt voor de gevoelige huid. Geen wonder dat zoveel psoriasispatiënten bij dit product zweren.

Heb jij het al uitgeprobeerd? Laat het me dan zeker weten wat bij jou het resultaat was. Laat je reactie hier achter!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

15 Reacties

 1. ingrid 7 mei 2014 om 09:31- Antwoorden

  Ik ben sinds gisteren met deze crème begonnen na aanraden van mijn zusje die ook psoriasis heeft, en goede resultaten met deze crème heeft. Ik ben benieuwd naar de resultaten en zal deze hier delen.

 2. Chinnery 22 juni 2014 om 14:08- Antwoorden

  Al 2maanden gebruik ik de zalf icm de bad olie tot nu toe nog geen resultaten geboekt huid blijft rood en jeuken, help help help denk er over om ermee te stoppen iemand nog suggesties

  • d.weijters 18 september 2017 om 11:14- Antwoorden

   ik heb dezelfde ervaring en begin er gruwelijk aan te twijfelen of dit
   een product is voor iedereen met exzeem.
   ik stop er doodeenvoudig mee weggegooid geld.

   mevr.d.weijters

 3. Anita Wubs 7 september 2014 om 17:37- Antwoorden

  mijn dochter en ik hebben een erg gevoelige huid ,en last van jeuk aan handen ,voeten kunnen niet tegen nikkel,we hebben al verschillende zalfjes gebruikt maar alles helpt maar even .zou dit was voor ons zijn .men zegt wel een er is niets ergers al jeuk nou dat is het ook we willen er vanaf
  Hartelijke Groet Anita WUBS

  • Robert Jan Hendriks 11 september 2014 om 18:32- Antwoorden

   Hallo Anita,

   Ja, waarom zou je dit niet gewoon proberen? Graham's producten zitten niet helemaal vol met allemaal chemische troep wat niet nodig is. Lijkt me een prima uitgangspunt voor een gevoelige huid. Je kunt de producten overigens ook online bestellen bij de Grahams Webwinkel.

   Veel succes,
   Jack

 4. Ingrid 19 januari 2015 om 18:42- Antwoorden

  Welke producten kan ik het beste voor psoriasis inversa gebruiken?

  • Robert Jan Hendriks 27 januari 2015 om 14:54- Antwoorden

   Beste Ingrid,

   De behandeling van psoriasis inversa is niet veel anders als die van psoriasis, behalve dat bij psoriasis inversa meer de nadruk op schimmelwerende producten omdat psoriasis inversa aan de binnenkant van je ledematen zit en dus warmer en vochtiger zijn dan bij normale psoriasis. Dus je kunt de tips en behandelmethoden die je bij psoriasis vindt ook toepassen op psoriasis inversa.

   Succes!
   Jack

 5. vanessa bendt 6 oktober 2015 om 20:27- Antwoorden

  Beste ik heb ook last van .en er zijn velen hier in suriname die er ook last van hebben .mijn vraag hoe kan ik pruduct kopen .suriname is klein land ligt in zuidamerika .dicht bij brazil en curacou

  • Team OptimaleGezondheid 4 november 2015 om 23:33- Antwoorden

   De producten van Graham kun je gewoon online bestellen, zelfs in Suriname. De complete lijn is bijvoorbeeld beschikbaar via de webwinkel Amazon.com

   Succes en een hele fijne dag toegewenst!

 6. Geert Loods 7 november 2016 om 19:07- Antwoorden

  Als ik geweten had dat er EMU olie in zit had ik het niet gekocht. Dit wil ik niet gebruiken. Ik denk dat ik het maar weg gooi.

 7. Arno Schipper 11 maart 2018 om 15:11- Antwoorden

  Een jaar lang deze zalf gebruikt en de psoriasis plekken gingen voor 75% weg, maar moest wel flink smeren en het ging b.v. niet weg in de bilnaad en moeizaam op plekken o.a. knie en kuit waar kleding overheen gaat. Omdat de kosten op jaarbasis inmiddels richting de € 400,-- ging, ben ik verder gaan kijken en kwam op AliExpress "Zudaifu" Psoriasis zalf tegen wat ruim de helft goedkoper is. Ongelofelijk, binnen 2 weken waren al mijn plekken weg ook in de bilnaad. Bijsmeren hoeft minder zo om de dag een keer. Gek dat het hier in NL niet bekend is. Wordt zeker niets aan verdiend. Zo is b.v. Yiganerjing zalf ook heel erg goed. Het duurt alleen 2-3 weken voor je het in huis hebt, maar dat heb ik er nu wel voor over. Ben dus overgestapt op Zudaifu Dermatitis en Ecxzeem Pruritus Psoriasis zalf uit China. De chinezen zijn zo gek nog niet!

  • Team OptimaleGezondheid 15 maart 2018 om 21:42- Antwoorden

   Zijn er meer lezers die ervaring hebben met deze producten?

 8. Louise 21 augustus 2018 om 20:46- Antwoorden

  Van yiganerjing is inmiddels bekend dat het vol corticosteroïden (hormonen) zit terwijl het als natuurlijk middel verkocht werd hoogstwaarschijnlijk wacht zudaifu hetzelfde lot. In China nemen ze het niet zo nauw met de ingredientenlijst. Oppassen dus.

 9. Dieke 1 september 2018 om 13:34- Antwoorden

  Ik ben er inmiddels ook van overtuigd dat er hormonen zitten in de zudaifu zalf. Ik smeer het en helpt goed. maar zodra ik er mee stop komt het dubbel zo erg terug. Net als wat ik heb bij hormoonzalf. Toch ook maar weer eens naar de homeopaat en naar mijn voeding kijken. Dit is het enige wat echt helpt.

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
0 Shares
Tweet
Pin
Share