Alternatieve Behandeling

Alternatieve geneeswijze voor Psoriasis

alternatieve geneeswijze voor psoriasis

Soms bieden wetenschappers of medici geen goede behandeling voor jou. Dan is het tijd om verder te kijken naar alternatieve manieren om iets aan je psoriasis te doen. Ik zal in dit artikel verschillende alternatieve behandelingen beschrijven.

De garra rufa en de cyprinion macrostomus.

Deze vissen wil je nog wel eens aantreffen bij spa’s. Ze zijn namelijk niet alleen goed voor psoriasispatiënten, maar worden ook ingezet om dode huidcellen die wat minder aanwezig zijn weg te eten. Ook geven ze een enzym af dat goed is voor je huid. Hierdoor blijft de huid langer jong. Meestal kun je bij spa’s je handen en voeten laten behandelen door de vis. De behandeling is dus vooral goed voor mensen met psoriasis op die delen van het lichaam.

De vissen geven alleen tijdelijk een oplossing voor psoriasis, na een paar maanden kun je weer terug gaan om ze jouw dode huidcellen weer te laten eten.

Lees meer: Garra Rufa

Appel Cider Azijn

appel cider tegen psoriasisAppel Cider Azijn (ACA) is gemaakt door bij de sap van de geplette appels en de toevoeging van suiker en gist. Suiker en gist starten de fermentatieprocessen, waarbij de suikers worden omgezet in alcohol. Daarna vormen de zuur-vormende bacteriën de alcohol om in Appelazijn.

Apple Cider Azijn is gebruikt in oude culturen als ontsmettingsmiddel (zeldzame bacteriën kunnen overleven in de Apple Cider Azijn) of als een kalmerend middel.

ACA kan intern worden, extern of op beide manieren worden gebruikt.
Sommige psoriasispatiënten zweren bij Apple Cider Azijn, dat wil zeggen: ACA stopte de jeuk op de hoofdhuid, zodra deze is aangebracht. ACA wist al vele jaren de psoriasis plekken op de hoofdhuid. Daarnaast heeft ACA geholpen met het regelen van de artritis psoriatica ontsteking en zwelling zonder anti-inflammatoire geneesmiddelen. Daarnaast zijn er nog wel meerdere positieve effecten van Appel cider azijn te noemen.

Helaas werkt de Appel Cider Azijn niet bij alle psoriasispatiënten als behandeling. Bijvoorbeeld, sommige mensen merken dat het plaatselijk aanbrengen van de substantie alleen hun hoofdhuid helpt, maar niet hun oren of gezicht. Bij andere mensen heeft de ACA geholpen om de jeuk, ontsteking, pijn en een branderig gevoel geassocieerd met psoriasis te verminderen, maar niet om zich te ontdoen van de psoriasis zelf.

Meestal duurt de behandeling met Appel Cider Azijn minstens twee weken voordat je resultaat ziet. Het middel lijkt de PH-niveaus in het lichaam te veranderen. Dit kan een verklaring zijn voor de verbetering die kan optreden door de Appel Cider Azijn.

Kruiden tegen psoriasis

  • Zoethoutwortel: Zoethoutwortel bevat een aantal verbindingen die oplevingen van psoriasis tegen gaan. Om de psoriasis aan te pakken moet je een zoethout extract of een andere vloeibare vorm van zoethoutwortel hebben. Met behulp van een schone doek kun je de vloeistof aanbrengen op de plekken die last hebben van de huidaandoening.
  • Kamille:Verzacht de geïrriteerde huid met kamille. Net als een zoethoutwortel bevat kamille verbindingen die oplevingen van psoriasis tegen gaan. Om het juist aan de brengen moet je 1 theelepel kamille bij 1 kopje gekookt water doen. Je moet dit tien minuten laten staan. Je moet hier ook een schone doek nat maken met het middel en het tegen je huid aan houden.
  • Aloë: Verminder je psoriasis met Aloë. In Zweden bleek bij een onderzoek dat maar liefst 83 procent van de psoriasispatiënten baat hadden bij een crème van Aloë. Een crème met Aloë als hoofdsubstantie kun je vaak in natuurwinkels halen. Gebruik de crème volgens de gebruiksaanwijzing.

Chinese geneeswijzen

  • Doorbloeding:Chinezen denken dat psoriasis een gevolg is van een slechte doorbloeding. Om psoriasis te verhelpen schrijven ze de volgende kruiden voor: sarsaparilla, chinese engelwortel, kurkuma en zedoria dat vergelijkbaar is met gember.
  • Acupunctuur:Zoals bekend helpt acupunctuur tegen veel ziektes. Als je liever niet hebt dat er een naald in je word gestoken kun je ook drukpunten gebruiken. Om psoriasis te behandelen kun je op de volgende plekken drie minuten drukken. Je duim op het uiteinde van je elleboog. Op de rug van je hand de plek waar de botten van je wijsvinger die van de duim ontmoeten. Aan de binnenkant van je been druk je met vier vingers boven je knieschijf net onder je dijbeen. Op je voet tussen de botten van je grote teen en je tweede teen.

Ayurvedische Geneeskunde

Volgens de ayurvedische geneeskunde word je ziek wanneer je niet in evenwicht bent. Dit geld ook bij psoriasis, zij noemen het een onevenwichtigheid in de Pitta Dosha. Om dit evenwicht weer terug te krijgen schrijft een ayurvedische arts sesamolie, aloë vera gel en een ayurvedisch kruid genaamd bakuchi voor. Dit kruid bevat psoralenen, een verbinding die ervoor zorgt dat de huidcellen zich minder snel splitsen en de uitbreiding van psoriasis tegen gaan.

Lees meer: Psoriasis blog

Natuurlijke, snelle en effectieve methode om psoriasis te behandelen. Psoriasis Weg Programma!