Recept van de dag

Laatste Update: 22 september 2017

Recept van de dag: Diner met zuurkool

Aan het begin van deze maand eet je nog in het licht aan het einde kan je zomaar al in het donker eten, afhankelijk van hoe laat je eet. Deze overgangsmaand van nazomeren en het begin van de herfst biedt leuke interessante alternatieven als het gaat om verse groenten en de voeding die daarbij hoort. Neem ook bij dit diner een kop groene thee voor extra gezondheidsvoordelen en je hebt een heerlijk gezonde dag achter de rug, in ieder geval wat betreft eten.

Zuurkool met zure haring en zelfgemaakte appelmoes

Zuurkool is voor mij echt iets dat je in de herfst gaat eten. Misschien omdat het een opstapje is naar de stamppot, maar zover zijn we nog niet dan moet het eerst vriezen. Deze zuurkool is de basis van dit diner waar je ook zure haring aan toevoegt. De appel in dit diner zorgt ervoor dat de smaak ook nog iets zoeter wordt en zorgt door chlorogeenzuur dat er minder suiker vrijkomt in je bloedbaan. Hel handig als je diabetes hebt of aanleg hebt voor diabetes.

Ingrediënten:

  • 750 Gram zuurkool
  • 2 Zure haringen
  • 4 Appels

 Waarom gezond?

  • Zuurkool is gezond doordat het de werking van je darmen ondersteunt.
  • Zure haring is gezond door de vitamine D die erin zit wat belangrijk is voor in de winter.
  • Appels zijn gezond door het kalium die erin zit wat belangrijk is voor je vochtbalans.

Bereiding:

Bak de zuurkool in een beetje olijfolie en wat extra water in een wokpan.

Was de appels en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en doe de appels even kort in de blender. Vervolgens kun je de moes even verwarmen in een pannetje met een half kopje water zodat het ook echt moes wordt.  Trek de twee haringhelftjes van elkaar en gooi het rugvinnetje weg. Snijd de haringen in blokjes en voeg deze aan de zuurkool toe. De appelmoes erbij en klaar is Kees!

Eet smakelijk!

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Zuurkool en haring zijn niet gezond maar er zitten gezonde stoffen in. Ook zitten er minder gezonde stoffen in, zoals histamine en tyramine. In zowel haring als zuurkool nogal veel, waardoor zeker een combinatie van die twee voor lichamelijke ontregelingen kan zorgen, zeker bij mensen met bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, hartproblemen of migraine.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share