Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 Dagen Menu!

Recept van de dag

Laatste Update: 2 november 2017

Recept van de dag: Koolraap met bruine rijst en andijvie

0
(0)

Een echte lekker wintergroente met een heerlijke krokante textuur in koolraap. Koolraap is een winterknol die je voorziet van voedingsvezels die goed zijn voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevat een koolraap veel vitamine C, goed voor je weerstand. Ook bevat een koolraap vitamine B1 en B2, belangrijk voor de energievoorziening in je lichaam, en belangrijk voor een sterk hart. Daarnaast bevat een koolraap calcium en ijzer, goed voor een sterk skelet en voor de aanmaak van hemoglobine.

Bruine rijst is een gezonde keuze omdat het ook weer heel veel voedingsvezels bevat, zodat je gedurende langere tijd kunt genieten van de energieopname en zonder vervelende piek in je bloedsuikerspiegel. Ook zijn vezels erg belangrijk voor je darmen. Daarnaast is wilde rijst een goede bron van vitamine B1, B3 en grote hoeveelheden ijzer.

Zo zie je dat je ook wel zonder vlees aan je portie ijzer kunt komen!

Andijvie is zo’n heerlijke typische groene wintergroente die zowel rauw als gekookt erg goed smaakt. Andijvie zit vol met mineralen zoals ijzer, kalium en calcium goed voor je botten, een goede bloeddruk en belangrijk voor je vochthuishouding. Daarnaast bevat andijvie vitamine A, C, K en ongeveer een derde van de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur. Met name de hoeveelheid vitamine K maakt van andijvie een echte uitblinker. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling (bloedverdunners remmen vitamine K) en belangrijk voor sterke botten.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je dit recept klaar?

  • Snijd de kop en het kontje van de koolraap en snijd deze daarna in plakken. Nu kun je gemakkelijk de schil er afsnijden.
  • Snijd de koolraap in blokjes van ongeveer een centimeter. Nu kun je de koolraap in een pannetje met niet al teveel water koken.
  • Na een kwartiertje is de koolraap gaar.
  • Kook tegelijkertijd een kopje bruine rijst. Snijd de stam van de andijvie en was de bladen goed in ruim water.
  • Snijd de andijvie in reepjes.
  • Voeg de koolraapblokjes, de bruine rijst en de rauwe andijvie toe op je bord en eten maar!

Waarom is dit recept gezond?

  • Koolraap is goed voor je weerstand, goed voor je energievoorziening en zorgt voor sterke botten en de aanmaak van rode bloedcellen.
  • Bruine rijst voorziet je van voedingsvezels, goed voor je darmen. Ook zit in bruinen rijst vitamine B! en B3, belangrijk voor je energievoorziening.
  • Andijvie zit vol met foliumzuur en vitamine K, de een goed voor je zenuwstelsel en de ander belangrijk voor de bloedstolling.

Eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

april 7, 2021

maart 30, 2021

maart 16, 2021

maart 12, 2021

maart 9, 2021

maart 8, 2021

0 Shares
Tweet
Pin
Share