Schimmelinfectie en voeding

Schimmelinfectie en voeding

voeding en schimmelinfectie
voeding en schimmelinfectie

Over een schimmelinfectie en voeding is al veel geschreven. Zo heb je zelfs een speciaal ''anti candida dieet'' om je lichaam extra te ondersteunen om de balans weer te herstellen in je lichaam.

Maar waarom is je voedingspatroon zo belangrijk?

Wanneer je een niet optimaal dieet hebt is de kans veel groter dat je ziek wordt. Je lichaam krijgt niet alle benodigde voedingstoffen binnen. Op korte termijn is er niet veel aan de hand. Echter. op lange termijn kunnen deze tekorten opstapelen en voor gezondheidsklachten zorgen.

Daarnaast is het bekend dat candida gist GEK IS op suiker. Wanneer je veel suiker dagelijks eet in de vorm van fast food, sapjes, koekjes, chocolade etc. krijg je veel sneller last van een schimmelinfectie.

Laat ik dat even uitleggen:

Ieder mens heeft een bepaalde hoeveelheid candida gist leven in je lichaam. Een verzwakt immuunsysteem kan er voor zorgen dat deze candida gist zich kan ontwikkelen tot een nare schimmelinfectie.  Je immuunsysteem is erg afhankelijk van de juiste voeding.

Zonder de juiste voeding heb je een verzwakt immuunsysteem met alle gevolgen van dien.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen als brandstof dienen voor een schimmel. Eet je veel wat dit soort voedsel, dan zal een schimmelinfectie zich veel sneller ontwikkelen. Vandaar dat een schimmelinfectie steeds vaker voorkomt tegenwoordig omdat veel van deze voedingsmiddelen erg gemakkelijk te krijgen zijn.

Door slechte voeding te eten, wordt je weerstand (je immuunsysteem) aangetast. Door een verminderde weerstand, heeft een schimmelinfectie "vrij spel" om zich te ontwikkelen. Je weerstand op peil houden kan bijvoorbeeld door te sporten, goed te rusten en door gezonde voeding tot je te nemen.

De voordelen van goede voeding zijn:

Door je lichaam de goede voedingsstoffen te geven kan je lichaam zelf infectie 'verslaan"! Zo dus ook een schimmelinfectie.

Conclusie: Bepaalde voedingsmiddelen kunnen een schimmelinfectie voorkomen en/of verhelpen!

Meer informatie: "Wat mag ik wel/niet eten"

Welke voeding gaat schimmelinfectie tegen?

Jammer genoeg is er niet een soort super groente die direct de groei van schimmelinfecties verminderd. Eigenlijk zijn de voordelen van voeding alleen maar indirect te merken. Door je lichaam de juiste voedingsmiddelen te geven kan je lichaam z'n immuunsysteem versterken en hierdoor dus schimmelinfecties tegengaan en voorkomen.

Wat slechte voeding betreft is het moeilijk te zeggen welke voedingsmiddelen de schimmelinfecties indirect prikkelen, dit is persoonsgebonden en hangt ook nog eens af van de soort schimmelinfectie.  Echter, over het algemeen kun je stellen dat een voedingspatroon met veel geraffineerde suiker, transvetten, e-nummers (kortom kant en klare voeding) het risico op een schimmelinfectie drastisch verhogen.

Heb je op dit moment een schimmelinfectie? Probeer er dan achter te komen door wat deze veroorzaakt wordt.

Groenten tegen schimmelinfecties

Hieronder heb ik een rijtje voedingsmiddelen vol met suikers en ''snelle'' koolhydraten:

Hieronder heb ik een rijtje voedingsmiddelen, die zorgen dat je een goed immuunsysteem (dus goed TEGEN een schimmelinfectie) opbouwt!

  • Spinazie
  • Bonen
  • Spruiten
  • Gerst
  • Vis
  • Goede koolhydraten (te halen uit verschillende soorten groenten)
  • Veel water drinken
  • en de topper broccoli

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer soorten op te noemen, maar wanneer je de bovenstaande voedingsmiddelen in de goede verhouding eet, is de kans kleiner dat je een schimmelinfectie krijgt!

Meer schimmelinfectie tips?

Voeding kan veel voor je betekenen.  Als je last hebt van schimmelinfecties, kan voeding op zichzelf al de kans op een uitbraak verkleinen. Dit betekent niet dat je alleen maar groente moet eten, maar wel dat je elke dag gebalanceerde hoeveelheden goede voedingstoffen binnenkrijgt.

Ik heb de afgelopen jaren uitgezocht welke voedingsmiddelen je kunnen helpen om terug te vechten tegen schimmelinfectie. Je zult het misschien niet geloven, maar je kan zelf binnen 24 uur de verschillen merken!

Voor meer (voedings)tips neem dan een kijkje op mijn candida blog!

Voeding kan een schimmelinfectie direct stoppen: De Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode!