• Supermarkt Overlevingsgids

Slim en gezond boodschappen doen in de supermarkt

2015-02-27T16:53:31+01:00februari 27th, 2015|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

Supermarkt Overlevingsgids

Alle boodschappen doen op één plek is erg handig, maar dat moet je dan wel doen in een hele grote supermarkt. Een supermarkt met zoveel producten dat je soms echt even de weg kwijt raakt om de producten te kopen die je ook echt nodig hebt, of alleen maar de producten die goed zijn voor je gezondheid. Iedere maand geef ik je een aantal tips om efficiënter en beter boodschappen te kunnen doen.

Om te kunnen ontsnappen aan alle slimme marketingtrucs van de supermarkt en de fabrikanten.

Huismerk producten

Sommige mensen lopen helemaal weg bij één bepaald merk van een artikel. En in de meeste gevallen is dat ook één van de duurdere merken. Maar is dit iets wat inmiddels gewoonte geworden is in al die jaren dat je al boodschappen doet? Is het inderdaad zo dat merk XYZ van product ABC inderdaad de lekkerste is? Stap eens af van deze gewoonte en kies eens voor iets anders, de huismerken bijvoorbeeld. OK, je moet even door de knieën om deze te pakken, maar het kan de moeite waard zijn.

Wist je dat veel huismerken gewoon uit de fabriek komen waar ook de bekende en duurdere merken vandaan komen?

Koop eens een huismerk van een bepaald artikel, en zeg niets tegen je partner of je kids. Gebruik het gewoon in de dagelijkse maaltijd en wacht rustig af of er een reactie komt. Zo niet, dan kun je dus in het vervolg gewoon dat huismerk kopen. En zo zijn er dan vast nog wel een paar artikelen die niet perse van dat ene dure merk hoeven te zijn.

Biologische producten

Het is een feit dat biologische producten over het algemeen wat duurder zijn dan hun niet-biologische tegenhangers. Maar ik merk wel heel duidelijk dat daar verandering in komt. Ik haal mijn biologische producten allemaal bij de natuurwinkel, omdat ik er dan helemaal zeker van ben dat het ook écht biologisch is. Maar vorige week was ik even