Aambeien Zalf

Laatste Update: 15 februari 2018

Alles over Sperti aambeienzalf + 5 natuurlijke tips

Aambeien vragen vaak om huismiddeltjes en dat is gezien hun enigszins gênante plaats en het ongemak dat ze veroorzaken eigenlijk ook geen wonder. De aandoening, wat in wezen een zwelling van de aderen in je rectale gebied (intern of extern) is, veroorzaakt meestal pijn en jeuk in het anale gebied. Aambeien komen vaak voort uit constipatie of uit de spanning, die ontstaat door het passeren van grote, harde ontlasting, maar andere factoren zijn onder meer ook interne druk op het rectumgebied dat wordt veroorzaakt door een zwangerschap, een gewichtstoename en zelfs anale geslachtsgemeenschap. Een sedentaire levensstijl en langdurig zitten (vooral op het toilet) kan de ontwikkeling van aambeien ook verergeren.

Symptomen van aambeien

Als je helder bloed ziet op het toiletpapier dat je hebt gebruikt of in de ontlasting zelf, kun je mogelijk last van inwendige aambeien hebben. Je zult ook wat ongemak en jeuk voelen. De externe aambeien zijn harde knobbeltjes die soms bloeden wanneer ze geïrriteerd raken en deze aambeien zijn het meest pijnlijk.

Interne aambeien treden op wanneer de ader in de doorgang van de anus vergroot wordt. Vaker wel dan niet, is dit soort aambei pijnloos. De externe aambei ontstaat meestal wanneer de ader uitstulpingen nabij de opening van de anus vertoont. Dit soort aambei kan echt pijnlijk en irriterend zijn.

De externe aambeien brengen vaak ook een aantal pijnlijke symptomen voor degene, die hiervan last heeft, met zich mee. Het meest voorkomende symptoom van de aambei is de aanwezigheid van een blauw gebied rond de basis van de anus. Wanneer de aandoening verergert, wordt het blauwe deel meestal rood. Dit soort aambeien is niet ernstig en kan een paar maanden onopgemerkt blijven. In gevallen waarin de aambeien blijven groeien, kunnen er echter chirurgische ingrepen worden geadviseerd.

Warme baden of zitbaden afgewisseld met een ijspakking blijken ook een effectieve alternatieve thuisbehandeling tegen aambeien te zijn. Andere thuisbehandelingen tegen deze aambeien omvatten een goede hydratatie, aanhoudende fysieke activiteit en het volgen van een gezond dieet. De mensen die hier last van hebben, wordt ook geadviseerd om langere periode van zitten te vermijden om zo de pijn die de aandoening met zich meebrengt te verlichten. Sommige artsen raden dagelijks een verhoogde hoeveelheid vezels en extra vocht aan omdat dit voor een betere stoelgang zorgt.

Oorzaken van aambeien

Als je hebt ontdekt dat je last van aambeien hebt, vraag je je misschien af ​​waar ze vandaan zijn gekomen en of je zelf direct verantwoordelijk bent voor het ontstaan van deze lastpakken.

Het zit eigenlijk zo, er zijn verschillende dingen die aambeien tot stand brengen die, wanneer men ze kent, kunnen worden vermeden of beter kunnen worden begrepen omdat niet alle factoren die ze veroorzaken kunnen worden beheerst.

Een gebrek aan vezels in het voedsel kan deze aandoening tot gevolg hebben en daarom is een van de huismiddeltjes tegen aambeien de aanbeveling dat men voldoende vezels in de dagelijkse voedselinname moet opnemen omdat vezels de darmactiviteit gemakkelijker maken en de anus niet irriteren.

Lang op het toilet blijven zitten, is een andere factor die dit veroorzaakt maar dit wordt ook veroorzaakt bijvoorbeeld langdurige constipatie of juist diarree. Je kunt er niets aan doen dat je lang op het toilet blijft zitten als je last hebt van diarree en je anale gebied zal dan zeker pijn doen vanwege de aambeien.

De toename van druk in de buik bijvoorbeeld als gevolg van een zwangerschap zal ook aambeien veroorzaken, maar deze zullen eigenlijk weer vanzelf verdwijnen zodra de vrouw is bevallen.

Veroudering is niet te stoppen en dat geldt ook voor de verzwakking van de bindweefsels in de anus en het rectum wat ook de vorming van aambeien tot gevolg kan hebben.

Sperti aambeienzalf: werkt het echt?

Het hebben van aambeien is geen pretje en er zijn producten zoals Sperti aambeienzalf beschikbaar, die je zonder recept kunt kopen om een ​​snelle verlichting te bieden. Maar is het behandelen van de symptomen alles wat je moet doen om van de aambeien af ​​te komen en zijn er nog andere, effectievere manieren om je hiervan te ontdoen? Moet je producten zoals Sperti aambeienzalf gebruiken om de symptomen te kalmeren en zo ja, zijn deze dan effectief?

Overzicht

Sperti aambeienzalf was eigenlijk een product dat oorspronkelijk als een lotion werd gebruikt om mensen te helpen bij zonnebrand. Het werd toen door iemand ontdekt dat het ook goed werkte tegen aambeien en de rest is geschiedenis. Nu heeft de productlijn zich vertakt en biedt het een reeks producten, die allemaal zijn ontworpen om aambeien te verlichten.

De beweringen over Sperti

Sperti aambeienzalf wordt gemaakt door de gigantische pharmaceut Pfizer en die zijn heel voorzichtig met het doen van beweringen over wat hun product kan doen. Ze zeggen in feite dat het is ontworpen voor de behandeling van de symptomen, die gepaard gaan met aambeien, inclusief een brandend gevoel, jeuk en zwelling. Het goede nieuws is dat Pfizer geen product op de markt zou brengen dat niet effectief was, omdat ze zwaar gereguleerd zijn, dus je weet dat je door hun product te gebruiken wel een vorm van verlichting zult ervaren. En dat kun je goed gebruiken.

De bekendheid van Sperti Aambeienzalf

De hype is dat Sperti aambeienzalf eigenlijk al tientallen jaren bestaat en bekend staat als één van de weinige producten wat effectief werkt tegen aambeien. Als je de meeste mensen vraagt ​​wat Sperti aambeienzalf is, weten ze waar het voor is.

Hoe gebruik je Sperti aambeienzalf?

Je hoeft de Sperti aambeienzalf alleen maar te gebruiken als dat nodig is. Het is dus niet iets dat je constant gebruikt. Het is bedoeld om te worden gebruikt wanneer er een opflakkering plaatsvindt en de symptomen ondraaglijk worden. Volg gewoon de aanbevelingen op het etiket van het product op en volg hun advies over hoe vaak per dag en hoeveel opeenvolgende dagen je het moet gebruiken.

Verschillende vormen van Sperti tegen aambeien

Sperti aambeienzalf heeft inmiddels een leger aan verschillende soorten producten, met elk hun eigen unieke manier om te worden toegepast of te worden toegediend en elk product behandelt een specifiek symptoom beter dan de anderen.

 • Zalf - veel mensen klagen erover dat ze eigenlijk een beetje klaar zijn met smeersels, omdat het gewoon een troep maakt. Het kan jeuk en een brandend gevoel verzachten, maar het creëert ook een nieuw probleem door daar te veel gladheid te veroorzaken en je net zo veel te laten friemelen. Dit is het originele product waarmee Sperti aambeienzalf uitkwam en daarom moesten ze andere producten gaan maken om de klachten, die mensen hadden, te kunnen verzachten.
 • Crème - crèmes worden meestal beter ontvangen omdat ze het vermogen hebben om te blijven zitten waar je het aanbrengt, in plaats van zich overal te verspreiden. Aambeien zijn meestal in een specifiek gebied gelokaliseerd, waar ze ook de pijn en het ongemak veroorzaken, dus wanneer je de crème aanbrengt, wil je het liefste dat het blijft zitten waar je het aanbrengt. Zowel zalven als crèmes scoren minder goed als het gaat om gebruiksgemak, omdat de locatie van de aambeien het moeilijk maakt om te zien wat je doet en waar je ze toepast.
 • Zetpillen - dit is specifiek bedoeld voor de behandeling van zowel interne als externe aambeien. Er is meestal geen manier om aambeien te behandelen zonder daar iets op te plakken om ze te behandelen. De meeste producten, die ontworpen zijn voor de behandeling van externe aambeien, zullen zeggen dat je ze niet intern kunt gebruiken. Interne aambeien zullen vaak nog meer pijn doen dan de externe.
 • Verkoelende gel - als je onderlichaam aanvoelt alsof het in brand staat, wil je waarschijnlijk gewoon iets om die vlammen te doven. Niets klinkt alsof dit dat beter zou kunnen doen dan een verkoelende gel. De aloë, die erin zit, zal helpen om het brandende gevoel te kalmeren en het feit dat het een gel is, betekent dat het net zo dik zal zijn als een zalf, maar toch nog steeds waterig genoeg om de omgeving goed te kunnen bedekken.
 • Medicinale doekjes - vergelijkbaar met de medicinale doekjes van Tucks zijn deze bedoeld als een gemakkelijke manier om verlichting te brengen op de plekken waar het pijn doet. Het is net zo gemakkelijk en natuurlijk als het gebruik van een stukje WC-papier, maar het is dan alleen verzadigd met een snelwerkend medicijn om het brandende gevoel te koelen en de jeuk te kalmeren.
 • Anti-jeuk crème - als je gek wordt van de jeuk, moet je gaan voor deze speciale crème waaraan hydrocortison is toegevoegd om de ontsteking te verminderen en de behoefte om te krabben te stoppen. De meeste patiënten met aambeien beweren dat het niet zozeer de pijn is die je gek maakt maar het onweerstaanbare gevoel dat je daar beneden moet krabben.

Alles over Sperti Aambeienzalf + 5 natuurlijke tips!

Beoordeling Sperti aambeienzalf

De aambeien producten van Sperti worden allemaal goed beoordeeld en kunnen veilig worden gebruikt om de symptomen van aambeien effectief te behandelen. Kies zelf welk product je het gemakkelijkst kunt toepassen en richt je op wat je het meest dwarszit en wat je een fijne ervaring zal geven.

Net als bij de meeste producten, die worden ondersteund door een groot farmaceutisch bedrijf zoals Pfizer, behandelen ze niet de onderliggende oorzaak van je aambeien, maar behandelen ze in plaats daarvan alleen de symptomen. Dit is een groot probleem binnen de medische wereld bij het behandelen van symptomen. De farmaceutische bedrijven zijn er dol op, omdat het ervoor zorgt dat je steeds vaker terugkomt voor nog meer producten om dezelfde terugkerende symptomen te blijven behandelen. Daarom zou je een slimme consument moeten zijn en op zoek moeten gaan naar manieren om je aambeien te genezen en je van je symptomen af te helpen en door producten zoals Sperti aambeienzalf te gebruiken om verlichting te brengen.

Dus, raad ik Sperti aambeienzalf aan?

Sperti aambeienzalf is handig om bij de hand te hebben als dingen ondraaglijk worden en je gewoon wat snelle maar tijdelijke verlichting nodig hebt. Maar daarnaast moet je wel onderzoeken waarom je aambeien hebt gekregen en hoe je kunt voorkomen dat ze weer terugkomen als ze weg zijn. Je moet extra actie moeten ondernemen om te proberen om van je aambeien af ​​te komen en niet alleen om de symptomen steeds maar weer te verminderen.

De natuurlijke behandeling van aambeien

De meeste natuurlijke huismiddeltjes tegen aambeien richten zich op het verlichten van de pijn en het ongemak terwijl je lichaam het dan van nature geneest. Aambeien worden over het algemeen als een niet ernstige aandoening beschouwd en met de juiste zorg genezen de meeste gevallen binnen ongeveer een week vanzelf.

Probeer tijdens het genezingsproces lange perioden van druk op het gebied, zoals tijdens het zitten, te vermijden. Dit betekent ook dat je de tijd dat je op het toilet zit moet beperken (maar daarover later meer). Sta dus regelmatig even op. Als een groot deel van je dag aan een bureau wordt doorgebracht, probeer dan tijdelijk een sta-bureau te maken (je algemene gezondheid zal je ook dankbaar zijn!). Wanneer staan ​​of liggen geen optie is (zoals bijvoorbeeld in de auto), kun je om de druk in het gevoelige gebied te verminderen proberen om op een opblaasbandje of op een kussen te gaan zitten.

Naast dat je moet voorkomen om lange perioden te zitten, zijn er veel natuurlijke huismiddeltjes tegen aambeien die de genezing kunnen stimuleren en verlichting kunnen bieden tegen de meest voorkomende, ongemakkelijke aambeien symptomen.

 1. IJs en koude kompressen als hulp bij een ontsteking

Zie dit eenvoudige maar effectieve huismiddeltje tegen aambeien niet over het hoofd. Een ijspakking of een koud kompres helpt je ​​aambeien op twee manieren: ten eerste verdooft de kou de pijn en verlicht het de jeuk en ten tweede vernauwt de lage temperatuur het gezwollen weefsel, waardoor de aambeien tijdelijk krimpen en de ontsteking wordt verlicht. Dit secundaire effect betekent dat, zelfs nadat de gevoelloosheid van het ijs is verdwenen, de zwelling nog steeds veel minder is, waardoor de verlichtingsduur effectief kan worden verlengd.

Probeer een plastic zak met fijngestampt ijs in te wikkelen (dat is veel buigzamer en comfortabeler dan grote blokjes) of gebruik diepgevroren erwten in een dunne theedoek en breng het tweemaal per dag 10 minuten rechtstreeks aan op je anale gebied. Zorg ervoor dat je de handdoek regelmatig verwisselt en wast.

 1. Een zitbad tegen aambeien

Het zitbad is door grootmoeders en artsen één van de meest aanbevolen huismiddeltjes tegen aambeien. Het doel van een zitbad is om je zitgebied bloot te stellen aan warm water. De warmte verlicht de pijn en het verhoogt de bloedtoevoer naar het gebied, wat genezing kan helpen bevorderen. Veel artsen adviseren om de zitbadjes of warme kompressen met koude behandelingen, zoals ijs of een koud kompres, af te wisselen.

Warme zitbaden bieden ook een zachte reiniging zonder de irritatie of de wrijving van droog toiletpapier. Ga ongeveer 10-15 minuten per keer in het warme (niet te hete) waterzadbad zitten en doe dit minstens twee keer per dag.

Je kunt een zitbad creëren door gewoon ongeveer 6 centimeter warm water in een bak te doen en jezelf erin te laten zakken. Als alternatief kunt je natuurlijk ook een zitbadpan kopen of een goedkope plastic bak gebruiken, die over de toiletpot past. Met dit zitbad kun je je rectale gebied in het water laten zakken zonder de moeite, die het zou kosten in bijvoorbeeld de badkuip.

Na je zitbad, dep je het gebied voorzichtig met een zachte handdoek of een doek droog. Bescherm de gevoelige huid na het drogen door een kleine hoeveelheid pure Aloe Vera-gel of organische ongeraffineerde kokosolie aan te brengen.

 1. Toverhazelaar voor reiniging en verlichting van aambeien

De van nature samentrekkende vloeistof, ook wel bekend als toverhazelaar, is vernoemd naar de struikachtige boom waaruit het product wordt gedistilleerd. Toverhazelaar (Hamamelis Virginiana) destillaat of extract is een langdurige natuurlijke remedie tegen aambeien omdat het helpt om de opgezwollen weefsels en aderen te vernauwen. De samentrekkende plantaardige producten zoals die in toverhazelaar leveren ook een verdovende werking voor de pijn en het heeft reinigende eigenschappen om de beschadigde huid te beschermen tegen een infectie. Deze helende eigenschappen van toverhazelaar lenen zich ook voor andere huismiddeltjes, die je kunt maken voor het behandelen van zonnebrand en muggenbeten.

Om toverhazelaar tegen aambeien te kunnen gebruiken, week je een schoon gaasje of een schone, zachte doek in een kom gevuld met je toverhazelaar naar keuze (we houden hiervan omdat het alcohol- en geurvrij is en het laagste percentage benzoëzuur, wat een conserveermiddel is, bevat). Als het eenmaal licht verzadigd is, breng je het gaas voorzichtig een paar keer per dag op je anale gebied aan en doe dat dan vooral na de stoelgang. Voor extra verkoeling kun je de toverhazelaar alvorens het aan te brengen koelen. Als alternatief kun je ook een kleine hoeveelheid toverhazelaar aan je zitbad toevoegen

Veel websites hebben het over de natuurlijke helende krachten van appelcider azijn in plaats van toverhazelaar, maar voor velen is de azijn veel te hard voor het gevoelige anale gebied en veroorzaakt het een ongemakkelijk stekend gevoel en nog meer reacties. Hoewel we voor tal van andere natuurlijke remedies (van het wegwerken van hoofdluizen tot het op natuurlijke wijze behandelen van ringworm) echt van de appelcider azijn houden, raden we aan het niet te gebruiken als je last hebt van aambeien.

 1. Aloë Vera tegen irritatie en voor de verlichting van jeuk

Net als toverhazelaar heeft natuurlijke Aloë Vera-gel verkoelende en adstringerende eigenschappen. Niet alleen biedt het directe verlichting op het anale gebied, maar het bevordert ook de genezing. Je bent waarschijnlijk al bekend met de flessen felgroene gel, die je kunt vinden bij de plaatselijke drogisterij, maar veel van deze middeltjes bevatten kleurstoffen, geurstoffen, conserveermiddelen en andere onnatuurlijke toevoegingen, die we liever niet op onze toch al geïrriteerde en gevoelige huid aanbrengen. Probeer in plaats daarvan de natuurlijke Aloë Vera-gel rechtstreeks uit de Aloë-plant te oogsten (je kunt de bladeren tegenwoordig bij de meeste natuurvoedingswinkels vinden) of op zoek te gaan naar een natuurlijk, biologisch product zoals dit.

Je kunt de hele dag door natuurlijk Aloë Vera aanbrengen, maar we raden je aan om het na het drogen meteen na het zitbad te doen en na het gebruik van de toverhazelaardoekjes.

 1. Kruiden voor de genezing van inwendige aambeien

Duizendblad (Achillea millefolium) kan een verwijdend effect hebben op je aderen, waardoor er een betere bloedsomloop en een snellere genezing mogelijk is en ook de zwelling en de pijn verminderd zullen worden.

Duizendbladthee is bij natuurvoedingswinkels of online in handige theezakjes of als losse gedroogde bloemen verkrijgbaar. Geniet niet alleen van de warme, troostende thee, maar sla ook wat van de bloemen op voor gebruik als je een kompres gaat maken of voeg de duizendbladthee toe aan je zitbad. Als je allergisch bent voor planten van de Aster-familie (waaronder Chrysanten, Madeliefjes en de Ambrosia), ben je mogelijk ook allergisch voor duizendblad en moet je deze huisremedie tegen aambeien vermijden.

Velen zweren ook bij het gebruik van een natuurlijk voedingssupplement dat rutine bevat. Rutine is een van nature voorkomende flavonoïde, die wordt aangetroffen in verschillende soorten citrusvruchten, evenals andere natuurlijke plantaardige bronnen zoals boekweit en eucalyptus. Men denkt dat het de kracht en de natuurlijke flexibiliteit van je haarvaten (de kleinste bloedvaten in het lichaam) helpt handhaven, waardoor het een nuttig supplement is bij gezondheidsproblemen zoals blauwe plekken, spataderen en ja, zelfs aambeien.

Er zijn veel rutinesupplementen, waaronder 100% pure rutinesupplementen zoals deze en populaire melanges zoals Bio-Rutin, die rutine en andere bioflavonoïden bevatten verkrijgbaar, die ook van nature voorkomen in veel bekende helende kruiden, waaronder kamille, vlierbessen en meidoorn. De voorgestelde doseringen van rutine variëren van 200 tot 600 milligram maar de meeste alternatieve artsen suggereren dat één of twee keer per dag 500 milligram een veilige en effectieve dosis is.

Tot slot…

Zoals met de meest voorkomende gezondheidsproblemen is preventie de beste natuurlijke remedie. Als het gaat om het voorkomen van aambeien is de beste aanpak om obstipatie en harde, vochtarme ontlasting te voorkomen omdat dat ervoor zorgt dat je tijdens de stoelgang wordt belast. Wanneer je gedehydrateerd bent, is je ontlasting hard en droog, wat kan leiden tot de ontwikkeling van aambeien (en het kan nog meer pijn en ongemak veroorzaken als je al lijdt).

Obstipatie komt vaak door wat je eet en drinkt (hoewel het ook ernstigere oorzaken kan hebben zoals bijvoorbeeld een bijwerking van medicatie die je gebruikt of door veel te zitten). Dus zelfs als je op onze lijst met huismiddeltjes hierboven op zoek bent naar een onmiddellijke natuurlijke manier voor de verlichting van je aambeien, moet je ook overwegen om je levensstijl en dieet te veranderen om zo toekomstige opflakkeringen van aambeien te kunnen voorkomen. Gehydrateerd blijven en veel vezelrijk fruit en groenten eten, zijn twee van de meest eenvoudige huismiddeltjes tegen constipatie.

Gebruik jij Sperti tegen aambeien? Wat zijn jouw ervaringen?


Bronnen

en.wikipedia.org/wiki/Preparation_H

www.pfizer.com.sg/about-pfizer/consumerhealth/preparation-h

www.sperti.nl

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share