• 7 Reden Om Geen Melk Meer Te Drinken

Tip van de dag: #143: Reden om geen melk meer te drinken

2017-03-06T12:08:01+01:00juli 24th, 2014|Tip van de dag|2 Reacties

Laatste update: door

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

7 Reden Om Geen Melk Meer Te Drinken

De kans is groot dat je bent opgegroeid met het advies om elke dag melk te drinken. Want voor de groei en sterke botten heb je calcium nodig. Nu is calcium zeker belangrijk. Echter, we hebben helemaal niet zoveel nodig als je zou denken. Het is niet zo als vitamine C waarbij meer ook wordt opgenomen.

Je lichaam heeft maar ongeveer 450 – 550 mg calcium per dag nodig (volgens eat, drink and be healthy - the Harvard medical school journal). Waarbij een gemiddelde Nederlander eerder richting de 1000 mg zit. Daarnaast is er ook geen concluderend onderzoek dat meer calcium het risico op botontkalking zal verlagen.

Het advies is om zeker niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te passeren (meer dan 1200 mg). Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je persoonlijke gezondheidssituatie.

In de video ontdek je nog meer reden om geen of minder melk te drinken:

[/vc_column_text][vc_toggle title="Bronnen:" open="false"]

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][/vc_column][/vc_row]

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

2 Reacties

  1. Els Raaphorst 26 juli 2014 om 17:33- Antwoorden

    Ben inmiddels 67 en drink al zeker 40 jaar geen melk. Sterkte botten, goede gezondheid. Ik ben heel erg benieuwd naar de producten zoals rijst-, amandel-, havermelk. Ik drink dagelijks een glas rijstmelk, gewoon lekker. Maar nu las ik weer dat de glycemische index weer zo hoog is. Weet u hier iets meer over te vertellen?
    Met vriendelijke groet Els Raaphorst

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
2 Shares
Tweet
Pin
Share2