Algemeen

Laatste Update: 14 november 2019

Tandpijn: De 24 beste tips bij acute pijn

tandpijn-tips-bij-acute-pijnJe had sinds een paar dagen al een zeurende pijn in je mond, maar nu begint het toch wel héél vervelend te worden. Tandpijn!

Je hebt inmiddels de tandarts gebeld, maar die kan je maandagmorgen pas ontvangen. Nog twee dagen! De pijn wordt steeds erger en je kunt niks doen. Ramp!

Ik kan de tandpijn niet definitief wegnemen, maar ik kan je wel een aantal tips geven om de pijn te verlichten tot het moment dat je bij de tandarts terecht kunt. De meeste tips zijn gebaseerd op gewone huis tuin en keuken middeltjes die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt. Je kunt het dus direct toepassen!

De mogelijke oorzaken van tandpijn

“De oorzaak van tandpijn? Dat is natuurlijk een gaatje of iets dergelijks”, zul je misschien denken. Maar dat hoeft beslist niet altijd waar te zijn. Wat je ervaart als tandpijn, kan ook ergens anders vandaan komen, of in ieder geval een andere oorzaak hebben. Ik zal de opties even voor je op een rijtje zetten:

Oorzaak Tandpijn 1: Gevoelige tanden

Als je last hebt van een hele scherpe pijn als je iets eet of drinkt wat warm is, of juist heel erg koud is, dan zou dat een gaatje kunnen zijn. Maar de kans is groter dat je ‘gewoon’ last hebt van gevoelige tanden. Dit kan onder andere het gevolg zijn van een dunner wordende glazuurlaag. Ook kan er sprake zijn van terugtrekkend tandvlees. Overleg met je tandarts hoe je dit het beste op kunt lossen. In de periode totdat je daadwerkelijk naar de tandarts kunt, poets je je tanden regelmatig met een zachte tandenborstel en een tandpasta wat speciaal gemaakt is voor gevoelige tanden. Dit kan de pijn enigszins verlichten, maar je zult in eerste instantie nog steeds op moeten letten bij wat je eet of drinkt.

Oorzaak Tandpijn 1: Gaatje of een gebroken tand

Als je een scherpe, stekende pijn ervaart tijdens het bijten en / of kauwen, dan zal er sprake zijn van een gaatje of eventueel een gebroken tand. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken met je tandarts. Tot die tijd kun je één of meerdere van onderstaande tips toepassen om de pijn draaglijker te maken.

Oorzaak Tandpijn 1: Een abces of een infectie

Als je last hebt van een constante, kloppende pijn, dan is de kans erg groot dat je last hebt van een abces of een infectie. Hierbij is een spoedafspraak bij de tandarts noodzakelijk om zo snel mogelijk die helse pijn te laten verdwijnen.

Oorzaak Tandpijn 1: Sinus Infectie

Het komt niet zo heel erg vaak voor, maar een sinus-infectie kan ook de oorzaak zijn van tandpijn. Dit is het geval als je alleen pijn hebt aan je boventanden, en dan ook nog eens aan beide zijden. Dit soort kiespijn gaat natuurlijk samen met een verstopte neus en ernstige verkoudheid. Als je denkt dat dit het geval is, dan kan de tandarts weinig doen. Een afspraak met je huisarts is dan het eerste wat je kunt doen.

Oorzaak Tandpijn 1: Verstandskiezen

Als je nog steeds je verstandkiezen hebt, dan kan ook dit een oorzaak zijn van de pijn. Verstandkiezen zitten vaak in de weg en kunnen pijn veroorzaken aan de andere kiezen. Overleg met je tandarts om deze eventueel te laten verwijderen. Tot het moment dat je in de tandartsstoel zit, kun je één of meerdere van onderstaande tips toepassen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden.

Oorzaak Tandpijn 1: Pijn in je kaken

Als je de pijn eerder in je kaken dan in je tanden voelt, dan kan dit het gevolg zijn van bijvoorbeeld tandenknarsen. Ook kan dit het gevolg zijn van artritis of, in hele ernstige gevallen, kanker aan je kaak.

Tandpijn is niet altijd ernstig, maar wel heel vervelend. De vaak tijdelijke pijn wordt vaak beschouwd als een ongemak, en veel mensen vinden het niet de moeite waard om speciaal hiervoor een afspraak met de tandarts te maken. Maar aan de andere kant kan, en zal, de pijn waarschijnlijk erger worden. Heb jij zin om dat af te wachten?

Soms is het niet duidelijk wat de oorsprong van de pijn is, en om zeker van je zaak te zijn kun je maar beter een afspraak maken om de tandarts de juiste diagnose te laten stellen, en daarna natuurlijk de behandeling. Hierdoor ben je zo snel mogelijk weer pijnvrij!

24 natuurlijke tips bij acute tandpijn

Maar goed, je hebt NU last van acute tandpijn. Het is nu avond of, slechter nog, weekend en de tandarts is niet bereikbaar. En al was deze bereikbaar, het zal nog wel even duren voordat je in die tandartsstoel zit. Wat nu?

Hieronder geef ik je maar liefst 24 tips om acute tandpijn in de hand te kunnen houden. Het zijn allemaal tijdelijke oplossingen en is alleen geschikt om de tijd tot de afspraak bij je tandarts te overbruggen. Laat ik duidelijk zijn: Het zijn GEEN definitieve oplossingen!

Tandpijn Tip 1: Warm zoutwater

Je mond spoelen met warm zoutwater is wel één van de meest gemakkelijke manieren om tandpijn tijdelijk op te lossen. Neem een kopje heet water, en los daar een paar eetlepels zout in op. Laat de oplossing afkoelen tot een acceptabele temperatuur zodat je je niet kan branden. Met deze zout oplossing spoel je je mind gedurende een paar minuten. Je zult merken dat het vrijwel direct de tandpijn oplost. Herhaal deze behandeling op het moment dat de pijn weer terug komt.

Tandpijn Tip 2: Een halve ui

Dit is een oplossing voor als je écht radeloos bent. De smaak is niet geweldig, maar het helpt wel! Pak een doodgewone ui, niet al te groot, en snij deze doormidden. Haal de droge velletjes er af, zodat je een halve, kale ui overhoudt. Plaats deze helft achter je wang, aan de kant van de pijn. Laat de ui zo lang mogelijk zitten, totdat je de smaak niet meer kunt harden. Maar in ieder geval niet langer dan een kwartier. Bijt zo nu en dan even op de ui, om de sappen vrij te laten komen. Jazeker, het geeft een hele sterke en bittere smaak in je mond, maar het is een verlichting voor je tandpijn.

Tandpijn Tip 3: Kruidnagel

Dit is natuurlijk hét huismiddeltje bij uitstek. Iedereen heeft wel eens van dit huismiddeltje tegen tandpijn gehoord, maar hoeveel mensen hebben het ook écht toegepast? Je kunt dit middeltje op twee manieren toepassen: Je kunt gewoon een hele kruidnagel nemen, en deze op je pijnlijke tand plaatsen. Ga niet kauwen of iets dergelijks. Gewoon rustig laten zitten totdat de pijn weg is.

Je kunt ook kruidnagelolie gebruiken. Het enige wat je dan hoeft te doen is de betreffende tand en het omringende tandvlees inwrijven met een paar druppels kruidnagelolie. In het dagelijkse leven is dit een hele gemakkelijke en discrete oplossing.

Tandpijn Tip 4: Tea Tree Olie

Als je serieus bent over gezondheidszorg op een natuurlijke manier, dan mag Tea Tree Olie niet in je huis ontbreken. Er zijn zo vreselijk veel toepassingen voor deze ‘Haarlemmer olie’, het is bijna te veel om op te noemen. En ook in dit geval kan Tea Tree Olie van dienst zijn. Wrijf een paar druppels Tea Tree Olie direct op de pijnlijke tand en het omliggende gebied. Je zult na een paar minuten moeten beamen dat Tea Tree Olie écht een wondermiddeltje is.

Tandpijn Tip 5: Koel houden

Met behulp van een ice-pack kun je de pijn ook de baas worden. Je bestrijd niet direct de pijn, maar je verdooft het pijnlijke gebied zodat je even niks meer voelt. Je kunt hiervoor een diepvries-element gebruiken, een washandje gevuld met ijsblokjes of een diepvrieszak met groenten. Het maakt niet uit, als het maar ijskoud is. Hou het ice-pack gedurende 15 minuten tegen je wang, aan de kant waar de tandpijn is. Na dit kwartier verwijder je het ice-pack gedurende een kwartier. Je herhaalt dit net zolang totdat de pijn verdwenen is. Je kunt dit zo vaak herhalen als je zelf wilt.

Tandpijn Tip 6: Pepermunt

Pepermunt is niet alleen maar goed als wapen tegen een zere keel, of voor een frisse adem. Het is een prima pijnbestrijder in het geval van acute tandpijn. Je kunt dit op verschillende manieren toepassen: Je kunt verse pepermuntblaadjes pakken, deze als een bolletje oprollen en op of naast de pijnlijke tand plaatsen. Na ongeveer 20 minuten moet je al verlichting in de pijn voelen.

Ook kun je pepermuntolie gebruiken. Doop een wattenstaafje in de pepermuntolie, en wrijf dit op en rond de pijnlijke tand. Laat het wattenstaafje voor een paar minuten op de pijnlijke tand liggen, waarna je vanzelf de pijn voelt verminderen.

Tandpijn Tip 7: Zuiveringszout

Ook zuiveringszout is een huismiddeltje wat in geen enkele huisapotheek mag ontbreken. Het bestrijden van acute tandpijn is één van de vele toepassingen van dit wondermiddeltje. Meng een beetje zuiveringszout met je favoriete tandpasta en breng dit aan op de pijnlijke tand en op het tandvlees er omheen. Je kunt variëren met de hoeveelheid zuiveringszout om een sterkere of een zwakkere oplossing te maken.

Tandpijn Tip 8: Olijfolie

Een beetje een wonderlijke oplossing, maar toch erg effectief. Tenminste, dit is wel afhankelijk waar je het meeste pijn hebt. Als je achter in je mond pijn hebt, en dan met name in je kaak en niet direct aan de oppervlakte van een tand, dan kun je prima deze tip gebruiken.

Verwarm een beetje zuivere olijfolie, en laat dit weer afkoelen tot een behaaglijke temperatuur. Laat dit in je oor lopen, aan de kant van de pijn. Natuurlijk moet je even blijven zitten met een gekanteld hoofd, maar het is wel effectief!

Tandpijn Tip 9: Tarwegras

Ook tarwegras kan worden ingezet tegen acute tandpijn. Je kunt hiervoor het sap van het tarwegras in je mond doen, en dit in je mond houden voor enkele minuten. Ook kun je het sap gebruiken als een mondspoeling, om alle toxines rondom je pijnlijke tand(en) te verwijderen waardoor de pijn lichter gaat worden. Maar niet alleen het sap is effectief: Je kunt ook de tarwegrasresten uit je juicer gebruiken! Plaats dit direct op de pijnlijke tand, en hou dit een kwartier lang in je mond. Beetje bij beetje zal de pijn afnemen.

Tandpijn Tip 10: Guave bladeren

We kennen allemaal het Guave Fruit als een heilzame vrucht voor de gezondheid. Maar ook de bladeren van dezelfde plant hebben genezende eigenschappen. Natuurlijk is er een toepassing tegen acute tandpijn, anders stond het niet in dit lijstje. Maar daarnaast kunnen de heilzame bladeren helpen bij afvallen, helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, zorgen voor een verlaging van je cholesterol, en de sperma-productie verhogen.

Maar om de Guave Bladeren te gebruiken voor acute tandpijn, kun je het volgende doen: Neem een flinke handvol Guave Bladeren, en kook deze gedurende een paar minuten. Haal de bladeren uit het water en laat ze een klein beetje afkoelen. Stop dan de bladeren gedurende 30 seconden in je mond, terwijl je kauwt. Daarna spuug je de bladeren uit.

Het water, waarin de bladeren gekookt zijn, kun je ook gebruiken als een mondspoeling. Voeg dan wel een heel klein beetje zout toe voor een maximaal effect.

Tandpijn Tip 11: Vanille

Vanille vind je niet alleen in de cake of de taart om het smakelijker te maken. Het is wonderwel ook zeer effectief om acute tandpijn op te lossen. Neem een wattenstaafje en drenk deze in vanille extract. Plaats het wattenstaafje direct op de pijnlijke tand en laat dit gedurende een kwartier zitten. Eventueel langer mag ook. Als alles goed is, zal het zeker de pijn verlichten. En het smaakt ook nog eens lekker!

Tandpijn Tip 12: Appel Cider Azijn

Ook appel cider azijn is zo’n universeel huismiddeltje. Om snel even een oplossing te hebben tegen je acute tandpijn, kun je een watje in de appel cider azijn weken en deze direct op de tand leggen. Laat dit minimaal 10 minuten zitten. Het zal niet geweldig smaken, maar het is wel effectief!

Let er overigens wel op dat je dit niet té vaak doet, want het zuur in de appel cider azijn kan het glazuur van je tanden en kiezen aantasten. Als dit te vaak gebeurt, heb je weer andere tandproblemen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Tandpijn Tip 13: Cayennepeper

Toegegeven, het zal een beetje branden, maar de acute tandpijn zal snel verdwenen zijn met dit oude huismiddeltje. Om dit huismiddeltje te gebruiken, neem je een theelepeltje gewone cayennepeper in poedervorm. Dit meng je met een paar druppels water totdat je een dikke zalf krijgt. Breng deze zalf rechtstreeks op de pijnlijke plek aan en laat dit minimaal 3 minuten zitten. Tijdens de eerste seconden zal het even branden, maar daarna zal dit verdwijnen, samen met de pijn. Let er wel op dat je de zalf niet doorslikt of op je tong krijgt. Niet aan te bevelen als je niet gewend bent aan heel pittig voedsel!

Tandpijn Tip 14: Zwarte Peper

Net als cayennepeper, kan ook zwarte peper de mijn verlichten. Eerlijk gezegd denk ik niet dat het de pijn écht verlicht, maar dat de plek eerder verdoofd wordt door deze scherpe specerijen. Maar als je gewend bent om scherp te eten, dan kun je het proberen. Maak dezelfde zalf als bij de cayennepeper, maar dan nu met zwarte peper. Let er wel op dat de zwarte peper meer zal branden. Maar ondanks dat, probeer het in ieder geval een paar seconden in je mond te houden. Niet doorslikken en niet op je tong laten belanden!

Tandpijn Tip 15: Bevroren aardappelschijfjes

Neem hiervoor een kleine aardappel, en leg deze in de vriezer. Laat de aardappel bij voorkeur helemaal bevriezen, maar ik kan me voorstellen dat je daarvoor even géén geduld hebt. Zorg dan in ieder geval dat de aardappel flink koud is. 10 minuutjes in de vriezer moet voldoende zijn. Snij de aardappel in dunne plakjes, en modelleer het een beetje zodat het op, naast of om je tand past. De kou zal de pijnlijke plek verdoven, en de stoffen die in de aardappel zit zal de pijn verzachten. Je kunt dit zo vaak herhalen als je zelf wilt, zonder enige bijwerkingen.

Tandpijn Tip 16: Tinctuur van Canadese Geelwortel / Goldenseal Tinctuur

Grote kans dat je nog nooit van Goldenseal Tinctuur, of van Canadese Geelwortel Tinctuur gehoord hebt. Ondanks dat het niet zo bekend is, wordt het al eeuwen gebruikt voor medicinale toepassingen. Het helpt onder andere om het immuunsysteem een échte boost te geven. Daarnaast bezit het indrukwekkende eigenschappen om schimmels en virussen te doden. Een prima middel om acute tandpijn mee te bestrijden!

Neem een paar druppels van het extract, en smeer dit rechtstreeks op de pijnlijke tand en het gebied er omheen. Ook het tandvlees lekker insmeren. Laat dit ruim 5 minuten haar werk doen, waarna je je mond eventueel kunt spoelen.

Tandpijn Tip 17: Gekoelde komkommer

Nog zo’n natuurlijke oplossing die je misschien in eerste instantie niet zou verwachten: Een komkommer. Leg de komkommer gedurende 5 minuutjes in de vriezer, zodat deze flink koud is. Laat de komkommer in ieder geval niet bevriezen! Snij de komkommer in plakjes, en modelleer deze dusdanig dat een plakje, of twee plakjes, naast of op de pijnlijke plek past. Plaats de komkommerstukjes in je mond, en wacht rustig af. De kou zal het pijnlijke gebied enigszins verdoven, terwijl de sappen uit de komkommer de pijn verlichten.

Je kunt overigens ook het sap uit de komkommer gebruiken als een mondspoeling. Als het sap lekker koud is, zal dit hetzelfde effect hebben als met de eerder beschreven schijfjes.

Tandpijn Tip 18: Zwarte Thee

Zwarte thee zal je op twee manieren helpen om de pijn enigszins te verlichten. Je zet allereerst gewoon een kopje zwarte thee, zoals je altijd doet. Door de thee te drinken zal de warmte eventuele zwellingen in de mond zoveel mogelijk beperken. Daarna pak je het theezakje, rol je deze enigszins op en stopt het in je mond, precies over de pijnlijke tand heen. De combinatie van de warme thee en de helende stoffen in het theezakje zal de pijn snel doen verdwijnen. Dit kun je herhalen zo vaak je wilt zonder enige bijwerkingen.

Tandpijn Tip 19: Knoflook

Knoflook is geweldig voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Knoflook heeft met name heel veel antibiotische eigenschappen wat het uitstekend geschikt maakt om de acute tandpijn weg te werken, of in ieder geval te verlichten.

Om hiervan te profiteren, pers je een teentje knoflook en voegt hier een klein beetje zeezout aan toe. Smeer dit op de pijnlijke tand en op het omringende tandvlees. Je kunt ook gewoon een teentje knoflook in je mond doen, en kapot bijten. De werking is identiek.

Ook kun je een pasta maken van knoflookpoeder met een paar druppels water. Meng dit tot een zalf en smeer dit op het pijnlijke gebied.

Niet alleen zal deze remedie je helpen bij de acute tandpijn, maar zal het ook een boost geven aan je immuunsysteem.

Tandpijn Tip 20: Whisky

We kennen het allemaal wel uit de westernfilms: De tandarts of chirurgijn die de patiënt eerst even wat verdovende glaasjes whisky laat drinken voordat hij aan zijn kwakzalverij kon beginnen. Deze methode is nog steeds heel erg effectief. Dat wil zeggen: de Whisky. De praktijken van de tandartsen uit die tijd zijn inmiddels verboden. Gelukkig maar…

Neem een stevige slok whisky, en laat dit gedurende minimaal één minuut in je mond rondwalsen. Op deze manier ben je er zeker van dat de whisky het pijnlijke gebied ook treft. Als je klaar bent met rondwalsen kun je de whisky gewoon weer uitspugen. Je kunt de whisky natuurlijk ook gewoon doorslikken, maar dan kun je niet onbeperkt doorgaan zonder helemaal teut te worden.

Tandpijn Tip 21: Mondspoeling met olie

Deze methode vindt haar origine in de Ayurvedische geneeskunde en werd toegepast voor allerlei aandoeningen in de mond, met inbegrip van kiespijn, een abces en bloedend tandvlees. Een mondspoeling met olie is, na het bekend worden van de grote voordelen voor de gezondheid, steeds populairder geworden in het westen. Steeds meer mensen passen het toe, én met succes!

Wat heb je nodig? Neem een eetlepel kokosolie, zonnebloemolie of sesamolie. Stop dit in je mond en laat het voorzichtig rondwalsen gedurende 15 minuten. Slik het in geen geval door, maar spuug het daarna weer uit. Daarna spoel je je mond met warm water waar wat zout aan toegevoegd is. Doe dit 3-4 keer per dag, en je zult de gezondheid van je mond en je gebit met sprongen vooruit zien gaan.

Mondspoeling met olie is dus niet alleen geschikt als behandeling tegen een acute tandpijn, maar ook als regulier onderhoud van je mond en je gebit.

Tandpijn Tip 22: Salie, zout en alcohol

Dit lijkt misschien een heel ongebruikelijke combinatie, maar het is zeker effectief. Met name Salie bevat hele sterke antibacteriële eigenschappen. Om hiervan te profiteren, neem je 2 eetlepels gedroogde salie. Dit plet je en kun je eventueel in kleine stukjes snijden. Doe dit in een glas, en voeg daar een theelepel zout aan toe. Als laatste voeg je ongeveer 35 milliliter alcohol aan toe. Dit moet een sterke drank van 40% of meer zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan rum of whisky. Meng dit goed en laat het gedurende 5 minuten trekken totdat het een groen-bruinige kleur krijgt.

Neem een klein slokje van dit mengsel, en laat het gedurende een paar minuten rondwalsen in je mond. Spuug het daarna weer uit. Herhaal dit proces totdat alles gebruikt is.

Als je de alcohol braaf uitspuugt, kun je dit eindeloos herhalen zonder bijwerkingen. Als je het niet uitspuugt, maar inslikt, dan is er maar één bijwerking mogelijk…

Tandpijn Tip 23: Gember

Gember is natuurlijk een klassieker als het gaat om acute tandpijn. Om van deze noodhulp te kunnen profiteren, kun je een dun plakje gember afsnijden, de schil verwijderen, en deze in je mond stoppen, op de pijnlijke tand of in het pijnlijke gebied. Begin voorzichtig te kauwen, maar zorg er voor dat de gember ongeveer op dezelfde plek blijft. Door het bijten komen de sappen vrij die hun genezende werk kunnen doen. Deze methode is al sinds eeuwen een bewezen middel om tandpijn te verlichten. Bewaar gewoon wat gember in de koelkast, en snij een plakje af op het moment dat je het nodig hebt.

Tandpijn Tip 24: Echinacea

Echinacea is een natuurlijke oplossing voor onder andere het versterken van het immuunsysteem en het genezen van verkoudheid of griep. Daarnaast kan het ook een oplossing zijn voor acute tandpijn. Pak hiervoor een Echinacea wortel, bij voorkeur vers, en doe deze in je mond, direct op het pijnlijke gebied. Bijt hier heel voorzichtig op, zodat de sappen uit de wortel vrijkomen. Dit zal de pijn wegnemen en eventueel bloedingen aan de randen van het tandvlees doen stoppen.

Als je geen verse Echinacea wortel kunt vinden, dan kun je ditzelfde effect ook bereiken met Echinacea Thee. Zet gewoon een lekker kopje thee, en drink deze op. De warmte van de thee zal in ieder geval voorkomen dat zwellingen een kans krijgen. Leg daarna het theezakje op de pijnlijke tand, en hou deze op zijn plaats gedurende 15 minuten. De sappen uit het theezakje zullen er voor zorgen dat je snel verlichting voelt, en zullen eventueel bloedend tandvlees laten stoppen.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!

tandpijn-voorkomen-is-beter-dan-genezenJe kunt het niet altijd voorkomen, maar vaak is acute tandpijn het gevolg van niet afdoend onderhoud aan je gebit en je mond.

Dit bestaat uit minimaal 2 keer per dag je tanden poetsen, liever nog drie keer per dag. Iedere dag flossen en regelmatig spoelen met een antiseptische mondspoeling. Natuurlijk ga je braaf twee keer per jaar naar de tandarts voor controle en eventuele aanvullende reiniging van je gebit.

Daarnaast moet je oppassen met voedingsmiddelen die veel suiker bevatten, en dranken die heel erg zuur zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan Ice Tea: Een ramp voor je gebit door de zuurgraad en natuurlijk door de aanwezigheid van grote hoeveelheden suiker.

Tot slot…

Acute tandpijn kan heel erg vervelend zijn. Helaas beschouwen veel mensen het als een tijdelijk ongemak en vinden het niet de moeite waard om speciaal hiervoor een afspraak te maken met de tandarts. Geen tijd, geen zin. Maar besef heel goed dat pijn een symptoom is. Als je pijn ervaart is dat een signaal van het lichaam dat er iets aan de hand is. Het is een roep om hulp, een schreeuw om acte! Negeer dit niet, en maak gewoon een afspraak bij je tandarts.

Bronnen

www.webmd.com/oral-health/guide/toothaches

www.aae.org/patients/symptoms/tooth-pain.aspx

www.emedicinehealth.com/toothache/article_em.htm

www.lrfamilydentalcare.com/immediate-tooth-pain-relief-emergency-dental-care/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. De appelazijn doet echt wonderen! Is idd niet lekker maar in ieder geval beter dan tandpijn! Ook het zoutwater is effectief. Wel allemaal maar tijdelijk maar zo is het houdbaar tot je bij de tandarts terecht kan. Want tandpijn is wel een hels vervelend ding.
  u wel voor de tips!

 2. Heb dat met die mondspoeling met olie geprobeerd.. ik had sesamolie genomen...had hier na een paar minuten in mijn mond te hebben een heel klein mini beetje (echt zo goed als niks) van binnen geslikt..direct moeten overgeven...dus dat doe ik toch niet meer..nu maar gewoon een kruidnagel genomen.

 3. De oplossing voor echt hevige acute tandpijn (ja die zeurende vervelende niet te houden pijn!!!)

  Neem een knoflook vers maal dit tot snot.
  Voeg hier een beetje zout aan toe (niet te zuinig)
  Voeg hier peper aan toe (niet te zuinig)
  Voeg dit alles toe aan een kopje olijfolie en maak daar een lekker papje van.
  Smeer met je vinger deze onwijs stinkende brei rond om je tand/tandvlees waar het pijn doet!!
  Laat dit alles zitten totdat de pijn weg is..

  Ps: Je gaat hier wel heel hevig van uit je mond stinken. Maar de pijn is echt weg.

  1. Dat zal idd heel erg stinken!, maar als het effectief is dan zijn alle middelen toegestaan!
   Bedankt voor deze tip, Johan!

  2. Je stinkt inderdaad behoorlijk, kan ook niet zeggen dat het heel erg smakelijk is. Maar het werkt wel! Dan maar door de stinkende appel heen en pijnvrij. Supertip thanks.

 4. Mijn vulling is eruit gevallen
  Heb alle tips aandachtig gelezen en er 1 toegepast na een helse pijn ervaring.
  De whiskey 3x 5 minuten herhaald met spoelen en de pijn is nu te dragen voor zolang het duurt. Maar echt wegnemen doet het niet! Nou op een gezond 2018 hopelijk. Bedankt voor de tips

 5. Ook ik had aan één kant hevige pijn, bonken en steken. Heb eerst alle tips doorgelezen want iedereen heeft meerdere opties en de één werkt voor de één beter en de ander voor de ander. Wat ik heb gedaan is een klodder tandpaste genomen, dat op de zere plek gesmeerd en ben een paar minuten gaan spoelen. Vrijwel direct zwakte de pijn af. Voel het nu nog maar heel licht.

 6. Spoelen met koud water vrdoofd de pijn dus ik loop constant met fledjes water en om de paar min spoelen en uitspugen.
  De pijn komt wel terug en is erg doordringend.
  Maar het werkt...of een ijsblokje beetje mee spelen in je mond..
  Tandarts gebeld maar moet gefuld hebben.

 7. Bedankt voor dit wel zeer informatieve blog over tandpijn. Ik heb nooit geweten dat er zoveel huismiddeltjes tegen tandpijn bestonden. Het is lang geleden dat ik nog mijn toevlucht moest nemen tot kruidnagel, hetgeen bij mij goed hielp. Maar goed ook, want bij tandpijn kun je echt aan niks anders denken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

64 Shares
Tweet
Pin64
Share