• Top 10 Astma Prikkels

Top 10 Astma Prikkels

2014-01-20T07:31:20+01:00januari 20th, 2014|Gezondheidsklachten|2 Reacties

Laatste update: door

Top 10 Astma Prikkels

astma inhalerAstma veroorzaakt een vervelende ontsteking van de luchtwegen, hierdoor kan het zijn dat iemand kwetsbaarder is voor bepaalde prikkels. Wanneer het lichaam reageert op deze prikkels kan dat zorgen voor een verminderde longfunctie, dit maakt het moeilijk om te ademen.

Door de verschillende astma prikkels te identificeren en te vermijden is het voor veel mensen mogelijk om de frequentie en de ernst van de vele aanvallen te verminderen en voor sommige mensen lossen bepaalde problemen met astma zich helemaal op.

Het identificeren van astma prikkels

Echter, voordat we de blootstelling aan specifieke astma prikkels kunnen beperken moet je weten wat die specifieke prikkel is. Het is nuttig tijdens dit proces dagelijks een piekstroom apparaat te gebruiken. Dit is een apparaat dat de longfunctie meet. Hierdoor kunnen mensen met astma gelijk zien wanneer hun longfunctie minder wordt, zelfs voordat de symptomen verschijnen.

Het bijhouden van een astma-dagboek is een goede manier om de astma prikkels te volgen. Het kan je laten weten hoe en welke factoren invloed hebben op jouw astma.

Omdat allergieën een veel voorkomende astmaprikkel zijn zouden bepaalde tests handig zijn om erachter te komen of problemen door allergieën erger worden door bepaalde voedingsmiddelen die leiden tot vervelende astmasymptomen.

Prikkel 1 – Allergieën kunnen astma veroorzaken