Verlaagde kans op hart- en vaatziekten door sex

2016-11-07T14:00:52+01:00maart 9th, 2012|Cholesterol|0 Reacties

Laatste update: door

Sex en cholesterol

Sex is niet alleen erg prettig (lees: het kan prettig zijn) maar het brengt ook nog eens erg veel voordelen met zich mee. Je conditie zal stijgen, de relatie met je partner verbetert en de gezondsheidsvoordelen stijgen tot het dak zonder dat je dit verwacht.

De kans op hart- en vaatziekten zal namelijk enorm verlagen wanneer je regelmatig sex hebt. Dit betekend niet dat sex het grote geheim is tegen een hoog cholesterol gehalte, maar het heeft toch een grotere invloed dan je denkt.

Tevens kan cholesterol je sex leven ook nadelig beinvloeden. Hierover zal ik later meer vertellen. In het kort kan men zeggen dat cholesterol zorgt voor een slecht sex leven, maar andere andere kant zorgt regelmatige sex er voor dat je cholesterol gehalte positief wordt beïnvloed en dat de kans op hart- en vaatziekten enorm afnemen.

Cholesterol slecht voor sex

Ok, je bent nu misschien wel nieuwsgierig geworden waarom cholesterol je sex leven kan beïnvloeden. Dit klinkt misschien niet zo erg, maar uit onderzoek in gebleken dat mensen met een gezond sex leven een betere levenskwaliteit ervaren in het leven dan mensen die niet regelmatig sex hebben.

Erectiestoornissen
Hoge cholesterol gehaltes kunnen zorgen voor erectie problemen bij de man. Niet alleen het vettige goedje dat zich aan de binnenkant van je bloedvaten vastbindt is hier de oorzaak van. Verdikte aderen zorgen voor een slechtere bloedsomloop, en dit is nu namelijk de "key" voor een erectie.

Maar ook andere levensfactoren zoals stress, vermoeidheid, overwerkt, depressieve klachten en zovoort kunnen allemaal deel uitmaken van dit probleem. Deze psyschische klachten in combinatie met een te hoog cholesterol zijn funest voor je seksleven.

Medicijnen tegen cholesterol kunnen ook invloed uitoefenen op je potentie. Dit betekent dat het slikken van deze pillen die direct zorgt voor een beter sex leven.

Vrouwenprobleem
Als je nu als vrouw denkt veilig te zijn moet ik je teleurstellen. Het is niet alleen een mannen probleem. Ook vrouwen "moeten" oppassen bij hoge niveau's van cholesterol. Net als bij mannen, zorgen hoge waarden voor verdikte aderen dat resulteert in een slechte bloedsomloop. Een vrouw wordt dan minder snel opgewonden en het kan zelfs zorgen voor uitsluiting van een orgasme. Klaarkomen kun je dan wel vergeten, hoe goed je lover ook is.

Cholesterol medicijnen
Cholesterol medicijnen kunnen je libido enorm doen verlagen. Vooral indirect heeft het veel effect. De bijwerkingen zorgen ervoor dat je vaker spierpijn hebt, vaker vermoeid bent, je concentratie vermogen wordt verlaagt en zo nog veel meer.

Waarom sex goed is?

Waarom helpt sex om je cholesterol op een beter niveau te krijgen? Ik zal eerst even wat wat cijfers gooien. Dan ontstaat er misschien een beter beeld. Mannen en vrouwen die 2 keer per week vrijen hebben een verlaagde kans op hart- en vaatziekten.

Wanneer je slechts 1 keer per maand de lakens deelt met je partner is de kans op hartklachten 50% groter dan wanneer je 2 keer per week sex hebt.

Waarom sex je gezondheid bevordert:

  1. Zorgt voor betere conditie van het hart
  2. Verbeterd te bloedsomloop
  3. Bevordert het sociale leven
  4. Minder stress
  5. Het zal je ontspannen
  6. Sex is prettig
  7. Je wordt aantrekkelijker door sex
  8. Verbrand veel calorieën
  9. Je zal minder snel verouderen
  10. Je immuunsysteem krijgt een boost.

Ik zal even op een paar voordelen ingaan.

Het verbeteren van je conditie, bloedsomloop en het verbranden van calorieën heeft natuurlijk allemaal te maken met het bewegende deel van seks. Je bent toch een tijd intensief bezig met zijn tweeën en dat kan een behoorlijke workout zijn, ook als je niet super actief bezig bent zorgt de opwinding van het moment voor een versnelde hartslag en krijg je toch spierspanningen die je anders niet hebt.

Bewegen is ook een goede manier om stress te verminderen. Daarbij heeft het bereiken van het orgasme ook nog het geweldige voordeel dat je er super ontspannen van wordt en dat je iets leuks hebt om de volgende dag tijdens je werk aan terug te denken. Dat kan al ontspannend en ontstressend werken.

Doordat je minder stress ervaart functioneert je immuunsysteem ook beter. Het immuunsysteem wordt namelijk op een lager pitje gezet als je veel stress ervaart. Hierdoor krijg je sneller last van ontstekingen die je aderen kunnen aantasten waardoor cholesterol kan blijven plakken. Daarbij kan je immuunsysteem dan ook vrije radicalen beter bestrijden.

Vrije radicalen zijn weer een grote veroorzaker van sneller dan gemiddeld ouder worden. Daardoor blijf je door sex indirect langer er jong uitzien. Hierdoor wordt je op termijn ook steeds aantrekkelijker in vergelijking met leeftijdsgenoten die minder fortuinlijk zijn.

Romantiek is belangrijk voordat de daad plaatsvindt. Een leuk afspraakje en een gezellige sfeer dragen hier erg aan bij en doordat je regelmatig intiem met elkaar bent kun je ook beter ontspannen in elkaars gezelschap en had ik al gezegd dat je dan zowiezo minder gestresst bent? en dus ook irritaties minder snel op elkaar afreageert? Je sociale leven kan hierdoor dus ook nog eens een stuk verbeteren.


Hebben we nog nog redenen nodig?

Nou dan zal ik je nog maar een reden geven. Uit onderzoek dat in 2015 is uitgevoerd blijkt dat seksuele activiteit, inclusief masturberen, bij mannen en vrouwen die al eens een hartaanval door cholesterol hebben gehad de kans op een volgende hartaanval door die oorzaak verlaagd. In dit onderzoek hebben mannen en vrouwen van gemiddeld 57 jaar meegedaan. In dit onderzoek is ook uitgesloten dat seks de oorzaak van een hartaanval door cholesterol kan zijn. Er is wel een hele kleine kans, maar er is geen correlatie gevonden tussen het hebben van seks en dat je dan binnen afzienbare tijd na de daad een groot probleem hebt.

Tot slot...

Seksueel actief zijn heeft allerlei voordelen en die gelden ook zeker voor je cholesterolgehalte en het risico daarvan op hart- en vaatziekten. Als je een paar keer per week seksueel actief bent kan dit al behoorlijk veel stress schelen en ook je cholesterolgehalte kan erdoor verbeteren. Daarbij verlaagd seksuele activiteit inclusief masturbatie ook de kans op een hartaanval door cholesterol bij personen boven de 57 jaar.

Bronnen:

http://content.onlinejacc.org/article.aspx?articleid=2442717

 

.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
0 Shares
Tweet
Pin
Share