Vijf redenen waarom het gezond is een vroege vogel te zijn

2017-01-18T07:31:19+01:00augustus 22nd, 2013|Gezonde Gewoontes|2 Reacties

Laatste update: door

Vijf redenen waarom het gezond is een vroege vogel te zijn

Zijn er gezondheidsvoordelen aan dagelijks vroeg uit de veren te zijn? Blijkbaar wel. Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen die vroeg opstaan gezonder zijn dan zij die houden van lang uitslapen. Het is misschien niet altijd gemakkelijk, iedereen heeft het moeilijk 's ochtends vroeg uit z'n bed te komen, zeker als dat niet nodig is voor werk of school.

Maar als je het onderstaande gelezen hebt zal je het in de toekomst misschien makkelijker hebben je wekker een uurtje vroeger te zetten en van de ochtend te genieten!

1. Vroeger opstaan blijkt samen te hangen met betere schoolresultaten

Indien je nog op school zit of schoolgaande kinderen hebt is het misschien interessant te weten dat uit onderzoek van de universiteit van Texas blijkt dat studenten die dagelijks vroeg opstaan beter scoren op examens dan zij die dagelijks lang uitslapen.

Dit is uiteraard niet een eenvoudig gevolg van het vroeg opstaan. Maar vroeg opstaan leidt er wel toe dat je gemakkelijker een vaste dagelijkse routine volgt en misschien nog belangrijker, dat je een gezond ontbijt zal eten. Wat ons meteen bij voordeel twee brengt...

2. Vroeg opstaan helpt je gezonder te eten