Marathon

Laatste Update: 8 november 2016

Wat is de Urbanathlon en hoe moet ik trainen/voorbereiden

Urbanathlon

Over pak en beet 140 dagen wordt er een event in Amsterdam gestart waar ik al een geruime tijd aan mee zou willen doen.
Voor het eerst in de geschiedenis wordt dit grote sportevenement in Nederland gehouden. Over de hele wereld is dit evenement al jaren een groot succes.

Hieronder een aantal landen waar dit evenement heeft plaats gevonden (of gaat plaatsvinden):

 • San Francisco
 • Mexico city
 • Chicago
 • New York
 • Hamburg
 • Amsterdam (2012 voor het eerst)
 • Kiev
 • Sidney
 • Singapore
 • Jakarta
 • Manila
 • Johannesburg
 • St. Petersbrug


Zo, misschien heeft het aantal grote steden waar de Urbanathlon heeft plaatsgevonden misschien wel je aandacht getrokken.  Voor diegene die de afgelopen jaar niet het mannenblad “Mens Health” heeft gelezen zal ik uitleggen wat dit evenement nu eigenlijk is en waarom er een “hype” ontstaan is.

Wat is de Urbanathlon?

Ik vind het al heel wat wanneer je 12 kilometer kan hardlopen. Hoe lang je er ook over zal doen, wanneer je 12 kilometer kan hardlopen is dit al een aardige prestatie.

De Urbanathlon is een hardloop wedstrijd over 12 kilometer, maar het is niet zomaar een hardloop wedstrijd. Het is een speciaal parcours met 6 verschillende obstakels erin verwerkt.

Een 12 kilometer lange stormbaan eigenlijk!

16 september aanstaande wordt de wedstrijd gehouden in Amsterdam! Klimmer, kruipen, sprinten, springen en traplopen staan op het programma. De wedstrijd zal dwars door Amsterdam gehouden worden (de route is mij nog niet bekend).

Obstakels als 3 meter hoge muren, onder auto’s doorklimmen, 500 traptreden overwinnen, onder netten kruipen en de bekende autobanden komen aan bod.

Waarom deelnemen?

Waarom zou ik eigenlijk aan een dergelijk evenement meedoen. In het begin vroeg ik mezelf dit natuurlijk ook af. Je gaat pas deelnemen aan een wedstrijd wanneer je de intentie hebt om te winnen.

Natuurlijk zijn er mensen die voor “the win” mee doen, maar de meeste mensen zien dit als een persoonlijke uitdaging en de ideale manier om alles uit je lichaam te halen. Het is de perfect mogelijkheid om jezelf (lichamelijk) gezien te overwinnen. Overigens is het natuurlijk altijd leuk om aan een evenement mee te doen, juist voor de FUN!

Deelname

Voor diegene die zich nog willen inschrijven raad ik aan om dit zo snel mogelijk te doen! Plaatsen zijn beperkt en hoe dichter we bij 16/9 zijn, hoe sneller de plaatsen worden gevuld. Inschrijven kan hier!

Zelf ga ik ook mee doen aan dit grote evenement. De reden waarom ik mee doe is omdat ik het een enorme uitdaging vindt. Ik heb stormbanen altijd al leuk gevonden, om die reden kan ik dit evenement niet voorbij laten gaan.

12 kilometer hardlopen lukt me op dit moment wel, ook wel binnen een redelijke tijd. Echter het feit dat er veel obstakels in verwerkt zit, maakt het het geheel een heel stuk zwaarder. Dit betekend dat ik er ook voor zal moet gaan trainen.

Het is een allround training die kracht en uithoudingsvermogen vergt van zowel je beenspieren als de rest van je lichaam! Een totale work-out is dus noodzakelijk!

De komende weken zal ik meer informatie online zetten m.b.t. een Total Body Work-Out.

So Stay Tuned!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share