• Wat je moet weten over het Ebola-virus

Wat je moet weten over het Ebola-virus

2014-09-26T09:09:54+01:00september 26th, 2014|Gezondheid Algemeen|0 Reacties

Laatste update: door

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat je moet weten over het Ebola-virus

ebola virusHet is op dit moment dagelijks in het nieuws: De vreselijke epidemie van het ebola-virus. Een virus wat helaas in de meeste gevallen nog steeds dodelijk is, omdat er geen medicijnen voor zijn. Nu er een epidemie is worden er wel experimentele medicijnen ter beschikking gesteld, maar dat is nog lang niet genoeg om iedereen te behandelen.

Maar wat is het ebola-virus eigenlijk, en moeten we hier in Nederland bang zijn voor dit dodelijke virus?

Wat is het ebola-virus?

Ebola is een hele zeldzame, maar tegelijk heel ernstige infectieziekte welke veroorzaakt wordt door het ebola-virus. De ziekte komt in Afrika voor, hetzelfde werelddeel waar ooit in 1976 de eerste uitbraak plaatsvond. Het was aan de rivier de ebola, in Congo, waar de onderzoekers Guido van der Groen en Peter Piot het virus voor het eerst dit verwoestende virus aantoonden.

De ziekte is verwoestend voor het lichaam. De patiënt krijgt last van interne bloedingen en bloedingen uit alle mogelijke lichaamsopeningen. Met name het hart, de nieren en de lever worden aangevallen en hebben het tijdens de ziekte ontzettend zwaar. Daarnaast heeft de patiënt veel last van een hoge koorts.

Hoe besmettelijk is het ebola-virus?

Dat het ebola-virus ontzettend besmettelijk is, is inmiddels wel duidelijk. Daar is geen enkele twijfel over mogelijk. Maar op welke manieren? Laten we dat even op een rijtje zetten:

  • Ten eerste is er ee