• stinkende adem tips

Wat kan ik tegen een stinkende adem doen?

2017-04-07T10:08:12+01:00september 13th, 2012|Gezondheidsklachten|42 Reacties

Laatste update: door

Tips tegen een stinkende adem

Vorige week had ik met een vriendin afgesproken en ik weet niet hoe we op het onderwerp kwamen maar ik vroeg haar wat de nummer 1 “afknapper” is wanneer je een man voor het eerst ontmoet. Ik als man vond dit eigenlijk wel een interessante vraag. Ze vertelde heel enthousiast (vrouwen kunnen dan) dat het hebben van een slechte adem (stinkende adem) toch wel de nummer 1 was. Na een beetje verder gesproken te hebben kwam ik erachter dat heel veel vrouwen dit vinden. Naja, niet alleen vrouwen, ook ik vind dit natuurlijk niet erg sexy.

Erg veel mensen hebben (of ze dit nu weten of niet) last van een stinkende adem. Kauwgom slikken, veel tanden poets of de hele dag door “smints” slikken is nu niet ook optimaal. Daarnaast los je het probleem van een stinkende adem ook eigenlijk niet op! Na een klein beetje onderzoek kun je er heel simpel achter komen waarom je last hebben van een stinkende adem.

Wanneer je net een maaltijd met veel knoflook gegeten hebt is het eigenlijk logisch, maar er zijn veel meer oorzaken waarom iemand last kan hebben van een stinkende adem. In dit artikel zal ik de oorzaak, de symptomen en je een aantal super goede tips geven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je vanaf vandaag (of morgen) geen last meer hoeft te hebben van een stinkende adem!

Dus wat kun je verwachten in het artikel van vandaag? Hieronder een klein overzicht:

  • Wat is een stinkende adem?
  • De oorzaak van een stinkende adem
  • Wat kan ik er tegen doen?

Wat is een stinkende adem?

Wanneer ik het heb over een stinkende adem, heb ik het niet over een vieze geur veroorzaakt door bijvoorbeeld knoflook. Statistieken laten zien dat ongeveer 1 op de 6/7 last hebben van een stinkende adem. Eigenlijk is dit hele grote groep. 15% van alle Nederlanders hebben een slechte adem. De medische term voor een slechte adem is overigens “halitose”.

Kijk maar eens om je heen, wanneer je 7 mensen ziet heeft en zeker 1 last van een slechte adem. Het is een groot probleem waar veel taboe over heerst. Je kunt je onzeker voelen, de communicatie tussen 2 personen zal minder soepel verlopen en een stukje schaamte komt er ook nog eens bij kijken.

Hoe kom ik erachter of ik een slechte adem heb?

Veel mensen die een slechte adem hebben, weten dit niet van zichzelf. Je kunt namelijk niet je eigen adem ruiken. Dus wanneer je op je hand blaast en dit vervolgens gaat ruiken heeft geen enkele zin. Wat veel mensen ook denken is dat wanneer je op je hand likt en dit laat opdrogen en hieraan gaat ruiken dat je erachter kunt komen. Ook dit is flauwekul zeggen de wetenschappers. Juist omdat je eigenlijk alleen maar je eigen speeksel ruikt en niet je adem.

Het meest simpele wat je kunt doen om erachter te komen, is het vragen aan je naasten. Heb is misschien niet de ideale oplossing (vooral niet wanneer het antwoord “ja” is), maar je weet wel precies waar je aan toe bent toch?

Oorzaken van een stinkende adem

80% van alle mensen met een slechte adem ligt de kern van de oorzaak in het lichaam. De overige 20% komt van buitenaf zoals bijvoorbeeld knoflook eten of door sigaretten.

Er zijn dus verschillende oorzaken vanuit je eigen lichaam die voor de vieze geur zorgen. In een gezonde mond mogen eigenlijk geen rare geuren hangen. De geur die we ruiken bevat zwavelverbindingen. Deze zwavelproducerende bacteriën leven voor