Gezondheidsklachten

Laatste Update: 7 april 2017

Wat kan ik tegen een stinkende adem doen?

Vorige week had ik met een vriendin afgesproken en ik weet niet hoe we op het onderwerp kwamen maar ik vroeg haar wat de nummer 1 “afknapper” is wanneer je een man voor het eerst ontmoet. Ik als man vond dit eigenlijk wel een interessante vraag. Ze vertelde heel enthousiast (vrouwen kunnen dan) dat het hebben van een slechte adem (stinkende adem) toch wel de nummer 1 was. Na een beetje verder gesproken te hebben kwam ik erachter dat heel veel vrouwen dit vinden. Naja, niet alleen vrouwen, ook ik vind dit natuurlijk niet erg sexy.

Erg veel mensen hebben (of ze dit nu weten of niet) last van een stinkende adem. Kauwgom slikken, veel tanden poets of de hele dag door “smints” slikken is nu niet ook optimaal. Daarnaast los je het probleem van een stinkende adem ook eigenlijk niet op! Na een klein beetje onderzoek kun je er heel simpel achter komen waarom je last hebben van een stinkende adem.

Wanneer je net een maaltijd met veel knoflook gegeten hebt is het eigenlijk logisch, maar er zijn veel meer oorzaken waarom iemand last kan hebben van een stinkende adem. In dit artikel zal ik de oorzaak, de symptomen en je een aantal super goede tips geven hoe jij ervoor kunt zorgen dat je vanaf vandaag (of morgen) geen last meer hoeft te hebben van een stinkende adem!

Dus wat kun je verwachten in het artikel van vandaag? Hieronder een klein overzicht:

 • Wat is een stinkende adem?
 • De oorzaak van een stinkende adem
 • Wat kan ik er tegen doen?

Wat is een stinkende adem?

Wanneer ik het heb over een stinkende adem, heb ik het niet over een vieze geur veroorzaakt door bijvoorbeeld knoflook. Statistieken laten zien dat ongeveer 1 op de 6/7 last hebben van een stinkende adem. Eigenlijk is dit hele grote groep. 15% van alle Nederlanders hebben een slechte adem. De medische term voor een slechte adem is overigens “halitose”.

Kijk maar eens om je heen, wanneer je 7 mensen ziet heeft en zeker 1 last van een slechte adem. Het is een groot probleem waar veel taboe over heerst. Je kunt je onzeker voelen, de communicatie tussen 2 personen zal minder soepel verlopen en een stukje schaamte komt er ook nog eens bij kijken.

Hoe kom ik erachter of ik een slechte adem heb?

Veel mensen die een slechte adem hebben, weten dit niet van zichzelf. Je kunt namelijk niet je eigen adem ruiken. Dus wanneer je op je hand blaast en dit vervolgens gaat ruiken heeft geen enkele zin. Wat veel mensen ook denken is dat wanneer je op je hand likt en dit laat opdrogen en hieraan gaat ruiken dat je erachter kunt komen. Ook dit is flauwekul zeggen de wetenschappers. Juist omdat je eigenlijk alleen maar je eigen speeksel ruikt en niet je adem.

Het meest simpele wat je kunt doen om erachter te komen, is het vragen aan je naasten. Heb is misschien niet de ideale oplossing (vooral niet wanneer het antwoord “ja” is), maar je weet wel precies waar je aan toe bent toch?

Oorzaken van een stinkende adem

80% van alle mensen met een slechte adem ligt de kern van de oorzaak in het lichaam. De overige 20% komt van buitenaf zoals bijvoorbeeld knoflook eten of door sigaretten.

Er zijn dus verschillende oorzaken vanuit je eigen lichaam die voor de vieze geur zorgen. In een gezonde mond mogen eigenlijk geen rare geuren hangen. De geur die we ruiken bevat zwavelverbindingen. Deze zwavelproducerende bacteriën leven vooral op je achterkant van je tong, omdat hier een zuurstofarm milieu heerst. Dit zal de groei van de bacteriën positief beïnvloeden.

Hieronder een overzicht wat die oorzaken kunnen zijn:

 • De aanwezigheid in grote getallen van zwavelproducerende bacteriën achterop de tong. Waarom die bacteriën aanwezig zijn in je lichaam kan weer verschillende oorzaken hebben. Hier zal ik later dieper op in gaan.
 • Niet alleen achterop je tong kunnen deze bacteriën zich bevinden. Ook in holle ruimte tussen je tanden kunnen de bacteriën zich nestelen ( tandrot, tandbederf, ontsteking van het tandvlees).
 •  Een grote groep van de oorzaken is te vinden bij verschillende soorten ontstekingen. In je mond kunnen veel verschillende ontstekingen ontstaan waardoor je een slechte adem kan ontwikkelen. Mogelijk ontstekingen zijn: koortslip, schimmelinfecties, tandvleesontsteking etc.
 • Een slechte adem hoeft niet alleen te duiden op een probleem in je mond, het kan ook ontwikkeld worden doordat er iets anders “mis” is in je lichaam zoals: nier- of leverziekte, diabetes, maagproblemen, ontstekingen, ketose etc. Dit kunnen erg veel verschillende oorzaken zijn. Wanneer je een slechte adem hebt, is het misschien verstandig om je ook even te laten onderzoeken of die slechte adem misschien niet een symptoom is van een groter onderliggend probleem.
 • Wanneer je te weinig speeksel ontwikkeld zal je ook een slechte adem kunnen ontwikkelen. Waarom je te weinig speeksel aanmaakt kan aan verschillende factoren liggen. Medicijnen kunnen als extra bijwerking hebben dat je minder speeksel aanmaakt. Wanneer je bijvoorbeeld met je mond open slaapt, zal je mond “droog” komen te staan. Tijdens het slapen maken we eigenlijk altijd minder speeksel aan, maar wanneer je met je mond open slaapt is dit altijd wat erger.
 • Te weinig eten. Wanneer je te weinig hebt gegeten zal je lichaam overgaan tot ketose. Klik hieronder op de link voor meer informatie hierover.
 • Tabak, alcohol, voedingsmiddelen etc.


Het hebben van een slechte adem kan eigenlijk heel simpel worden opgelost wanneer je de oorzaak weet. Soms is het hebben van een stinkende adem een direct oorzaak maar het kan ook een symptoom zijn van een veel groter probleem. Mochten de onderstaande tips niet helpen, dan kan het inderdaad zijn dat het probleem niet de stinkende adem is, maar dat er een groter onderliggend probleem heerst. Laat je dan altijd even onderzoeken

Wat kan ik er tegen doen?

Er zijn erg veel dingen die je kunt doen om de slechte adem te stoppen. Sommige tips hieronder kun je direct gebruiken en andere tips weer niet. Wanneer de oorzaak van je slechte adem komt door bijvoorbeeld een tandontsteking of maagzweren, dan zal de oplossing wat langer op zich moeten wachten dan wanneer het komt doordat knoflook gegeten hebt.

Mondhygiëniste

Het eerst wat ik iedereen kan aanraden is een bezoek aan de mondhygiëniste. Zelf ga ik 2x per jaar en het doet echt wonderen. De tandarts maakt inderdaad je tanden enigszins schoon, maar wat de mondhygiëniste nog eruit kan halen is schrikbarend. Zelf ga ik naar een mondhygiëniste in Duitsland, deze is dan ongeveer 45 minuten bezig om mijn hele gebit schoon te maken en om deze eigenlijk op te poetsen. Niet alleen zal je een schoner en gezonder gebit hebben, je adem zal niet meer stinken en je tanden zullen ongeveer 2 tinten witter worden zonder dat je er chemische middelen op los laat! Een echte aanrader. Sommige zorgverzekeraars vergoeding dit zelfs volledig!

Goede tandverzorging

Logisch dat dit niet mag ontbreken. Net als ene ochtend routine, zou je eigenlijk ook goede verzorgingsroutine moeten hebben. Het volgende doe ik altijd in de zelfde volgorde en dit 2 keer per dag.

 • 2 minuten tanden poetsen met een elektrische tandenborstel. Deze haalt meer weg dan een gewone tandenborstel. Tegenwoordig zijn deze niet eens meer zo duur
 • Na het tanden poetsen altijd even flossen. De eerste keer dat je dit doet zal je misschien schrikken omdat het een beetje kan bloeden tussen je tanden. Wanneer je voor het eerst gaat flossen is dit normaal.
 • 3x in de week (‘s’avonds) gebruik is mondspoelwater. Je kan dit beter niet elke dag gebruiken omdat langdurig gebruik een aantal vervelende bijwerkingen kan veroorzaken
 • Na het poetsen, spoelen en flossen, spoel je mond nog even 30 seconden met water.


Het klinkt misschien allemaal veel werk, maar wanneer je dit allemaal hebt klaar liggen hieft dit alles nog geen 5 minuten te duren.

Voeding

 • Wanneer je een slechte adem hebt omdat je voedingsmiddelen eet die dit veroorzaken is het natuurlijk het makkelijkst om dit niet meer te eten, maargoed er zijn ook mensen die erg van eten houden. Na het eten kauw dan een tijdje op een stengel munt of peterselie, dit zal wonderen doen.
 • Daarnaast kun je simpelweg veel water drinken. Een slechte adem in de ochtend is makkelijk te verhelpen door een glas water te drinken. Je droge mond en de niet-aanwezigheid van speeksel zal verholpen worden door het drinken van een glas water. Zet deze alvast naast je bed wanneer je gaat slapen.
 • Ook melk en andere zuivelproducten bevatten bacteriën die de zwavelproducerende bacteriën opruimt.
 • Ketose tegengaan. Heb je te weinig voedingsstoffen binnengekregen? Dan kan je lichaam overgaan op ketose. Zorg dat je voldoende voeding binnenkrijgt zodat je geen slechte adem ontwikkeld.
 • Kauwgum en “smints” doen de truc ook, echter is dit niet direct een langer termijn oplossing.


Zelf tips?

Zo, dit was het eerst zo. Wanneer je nog een aantal extra tips hebt, zal ik deze op deze pagina vermelden zodat meer mensen hieraan iets hebben.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Bedankt mijn adem stonk eerst ook maar het heet geholpen Alleen krijg ik steeds bloed tussen mn tanden door het flossen xD

   1. Dat had ik in het begin ook tijdens het flossen, normaal gesproken zal dat steeds minder optreden. Echter, wees wel kritisch met de selectie van flosdraad, zo heb je draad waardoor bloedingen sneller kunnen optreden, ik gebruik zelf flosdraad waar een laagje over zit, gaat een stuk gemakkelijker!

 1. mijn zusje heeft sinds lang last van een stinkende adem, het ruikt dan zuur en een beetje naar kots. ik vind dit heel erg want ik zit hier de hele dag aan vast. een goeie tip is sluit degene op en zorg dat er genoeg tandpasta in de kamer aanwezig is laat diegene deze tandpasta helemaal opeten dan mag die er pas weer uit.

  xxx petra en haar stinkende zusje die naar zuurkool ruikt en haar ontlasting uit haar mond komt.

  grapje

 2. Ik heb zelf ook last van een 'slechte adem' en volgens mijn dokter komt het ook, omdat ik lichtelijk overgewicht heb. Mijn maagklep kan niet helemaal meer sluiten, omdat hij uitgerekt is, hierdoor komt de vieze lucht sneller omhoog en stink ik sneller uit mijn mond. Na enkele maanden ben ik 10 kilo kwijt en mijn stink adem is ook al veel minder (ook ben ik minder vet gaan eten en meer water gaan drinken). Ik hoop dat dit helpt!

 3. Hallo allemaal ik heb een oplossing voor stink adem . Ik ben met mijn zoon voor stink adem naar dokter geweest . Hij zegt moet mond spoelen of naar Tandart . Maar zijn gebit is niks mis. Mijn op lossing is geen boter met kaas op zijn brood doen en geen peer fruit ( hele maal geen fruit in de ochtend ) en geen groenten voor avond eten . Als tost brood in ochtend is best . Hij is sinds twee maanden niet meer geklacht door zijn klasgenoten . Ik ben zo blij omdat is toch een belemmer voor zijn social contact . Ik hoop dat hier meer jullie kan helpen .

 4. Wat te doen tegen een ademgeur
  Poets en flos na elke maaltijd grondig je tanden, zodat er op geen enkele manier etensresten in je mond kunnnen achterblijven.
  Poets behalve je tanden ook nog je tong. Op de tong zitten duizenden kleine haartjes die bacteri

 5. ik heb sinds kort ook last van onaanename adem hoe dat komt weet ik ook niet ik poets mijn tanden regelamtig en krijg na een uur terug een stinkend geur uit mijn mond ik heb dat als mijn mond een uurtje ongeveer toe is en ik niet praat

  1. Hallo Lilian,

   Vanaf deze afstand en met de summiere informatie kan ik hier onmogelijk iets zinnigs over zeggen. De beste remedie is even een bezoekje aan de huisarts brengen. Een stinkende adem kan namelijk ook een achterliggend probleem hebben. Denk bijvoorbeeld aan de afsluiting tussen slokdarm en maag die niet goed (meer) sluit. Ook kan er in het darmkanaal een ontsteking zitten, waar je in eerste instantie geen last van hebt.

   Heel veel succes,
   Jack

 6. Hallo,

  Ik heb sinds drie weken last van een slechte adem. Het is echt heel erg vervelend vooral op school. Ik merk ook dat mijn klasgenoten er last van hebben. Ik heb echt geen idee hoe het komt en smint en kauwgom werkt ook niet echt... Zodra de smint smaak eraf is dan komt de vieze geur meteen weer terug. Ook eet of drink ik niet te weinig ik dacht eerst dat dat het probleem was maar toen ik heel veel ging drinken en normaal at stonk ik nog steeds uit mijn mond. Ik ben ook bij de tandarts geweest maar die heeft ook niks kunnen vinden, alleen een iniemini gaatje maar hij zegt dat dat niet de moeite is om te vullen en hij weet ook niet of het daardoor komt. Hij zei ook dat het gaatje mogelijk nog dicht kan gaan omdat hij zo klein is en dat het dan zonde is om te vullen. Ik heb echt geen idee wat ik aan mijn stinkende adem moet doen, de enige optie is naar de huisarts gaan maar ik ben bang dat die ook weinig kan vertellen over mijn adem... Ik eet verder normaal geen knoflook ofzo.

  Groetjes, Denise

  1. Hallo Denise,

   Het is een logische gedachte dat je bij een slechte adem eerst naar de tandarts gaat, maar heel vaak ligt de oorzaak toch wat dieper. Bij een aanhoudende slechte adem kan er bijvoorbeeld een probleem zijn met de lever (ammoniakgeur), met suikerziekte (acetongeur), of er is sprake van een ontsteking in de slokdarm. Ook kan het wijzen op een probleem met je longen.
   Om kort te gaan: Het is inderdaad erg verstandig om in dit geval naar een arts te gaan!

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

 7. Ik heb sinds een tijdje last van een slechte adem. Het is ontstaan nadat ik ben geoppereert aan mijn mond omdat een tand van mij verkeerd lag, deze hebben ze nu blootgelegt en zal nu aan de hand van een kettinkje naar de goede plek in mijn mond worden gebracht. Maar sinds de operatie, nu ruim een maand geleden, stink ik uit mijn mond. Ik weet dat de stank van die tand komt maar ik weet niet wat ik eraan kan doen.

 8. Hallo, ik heb sinds 2 jaar een hele slechte adem.. Mijn vriend wordt er gek van en het belemmert mij met praten tegen andere mensen(werk) ik heb alles al geprobeerd maar niks werkt bij mij! Kan het chronisch zijn? En hoe kan ik dit het beste formuleren naar de huisarts toe? Ik schaam me er echt voor

  1. Je bent echt niet de enige. Er zijn heel veel mensen die hier, bewust of onbewust, last van hebben.
   Maak even een afspraak met je huisarts, zodat deze de onderliggende oorzaak op kan zoeken.

   Veel succes,
   Jack

 9. Hallo, ik heb een vraag. Kan slechte adem ook het gevolg zijn van het hebben van een trage schildklier?

 10. Op een boot vakantie heb ik voor mij de oplossing van de stinkende adem gevonden.
  Ik kon toen twee weken geen kaas eten.....
  Thuis realiseerde ik me dat ik de stinkende adem niet meer had, en bedacht toen hoe dat mogelijk was.
  n.b. Ik heb het dus ca. 12 jaar geleden ontdekt, en stink nog altijd niet meer uit mijn mond.

 11. Hallo, ik heb al heel lamg lanst van een onzeker gevoel over mijn adem. Eord ook heel vaak bevestigd door anderen. Ik eet veel smintjes en kauwgom, alleen helpt dat niet. Ik heb wel iets bijzonders: het lijkt alsof iets in mijn maag ervoor zorgt dat je een apart geluid uit mijn mond komt (soort klep die opend) en denk dat daarodoor de stank ontsnapt. Wat moet ik doen?? Word sociaal onzeker op werk als ik met mensen praat. Hopelijk kunt iemand mij helpen 🙂

  1. Hallo Martijn,

   Dit klinkt als een probleem met de sluitspier die normaal gesproken de opening tussen de maag en de slokdarm regelt. Heb je ook last van oprispingen?
   Maak in ieder geval even een afspraak met de huisarts. Deze kan de exacte diagnose stellen.
   Laat je me even weten wat de arts gezegd heeft?

   Fijne dag!

  1. Jazeker, want als je last hebt van je keelamandelen, dan is er sprake van een ontsteking. En een ontsteking in de mond- en keelholte kan een forse invloed hebben op je adem.

 12. Hallo,
  Ik heb al meer dan een maand last van een slechte adem. Het is echt vervelend op school. Mijn klasgenoten hebben er last van. Ook eet of drink ik niet te weinig ik dacht eerst dat dat het probleem was maar toen ik heel veel ging drinken en normaal at stonk ik nog steeds uit mijn mond.
  Ik durf gewoon niet naar de tandarts of naar de huisarts te gaan. Ik heb CB12 gebruikt elke dag maar dat werkte zelfs niet.

  1. Hoe vervelend dan ook, toch is het belangrijk om naar je huisarts te gaan. Er is duidelijk een achterliggend probleem wat opgelost moet worden.

 13. Ik heb al meer dan 2 jaar last ervan .heb laast in de vu ademtest gedaan .pas geleden leeronderzoek.mondhygeniste tantarts niks helpt cb12 ech zoveel eraan gedaan.weet echt niet meer wat ik eraan moet doen.iemand nog sugestie

 14. Ik heb al heel lang last van een slechte adem. Zo erg dat ik mij volledig afzonder. Ik durf niet spreken als er iemand naast mij staat. Op den duur vinden ze mij een asociale., Terwijl ik zo niet wil zijn.
  Het beïnvloed mijn hele leven en het wordt me steeds zwaarder.
  Ik wil gewoon mij goed voelen bij anderen. Gewoon kunnen tegen iedereen praten. En terug gelukkig zijn.
  Het is nu zo erg dat ik depressief wordt.
  De tandarts kan niets vinden. Ik flos na elke maaltijd. Gebruik een tongschraper. Poets telkens. Maar na nog geen minuut heb ik weer een vieze smaak in mijn mond.
  Ben ten einde raad!!!!

 15. ik heb sinds enige tijd last van een slechte adem. mijn familie zegt dat mijn adem niet stinkt maar ik heb het gevoel dat ze niet eerlijk durven zijn tegen mij. heel mijn sociaal leven leid er onder. terwijl ik vroeger altijd een sociaal persoon was ben ik nu onzeker geworden. omdat ik zo geobsedeerd ben of mijn adem stinkt of niet, test ik op een heel absurde manier mijn adem, gewoon om te kijken hoe de mensen er op reageren. zo ga ik bv in een wachtzaal naast iemand zitten en adem ik beetje harder door mijn mond en als de mensen daarop reageren dan weet ik dat mijn adem ruikt. en zo heb ik ontdekt dat mijn adem ruikt. ik ben al naar de tandarts geweest en die zegt dat mijn gebit in orde is en dat het zeker niet zal liggen aan mijn tandvlees. ik vermoed ook dat de adem van mijn keel komt. maar ik weet niet precies waar. ik ben naar een kno geweest en die zag niets aan mijn amandelen, verder heb ik eigenlijk geen last van brandend maagzuur (kan je last hebben van maagzuur als je geen klachten hebt? ik ben wel pillen gaan beginnen gebruiken omdat ik wil weten of het daarmee opgelost is. en door de pillen heb ik nu wel last van maagzuur) ik poets mijn tong elke morgend en avond, en die zziet er altijd heel vuil uit. vanaf het moment ik denk dat mijn adem ruikt dan voelt mijn tong ook ruwer aan. of heb ik een rare smaak in mijn mond. ik gebruik van die plastieken borsteltjes om te flossen. ik doe eigenlijk al heel veel om mijn gebit echt proper te krijgen. ik poets eerst met mijn elektrische tandenborstel minimum 2min en dan ga ik er nog eens over met een gewone zachte tandenborstel om de plaatsen die nog ruw aanvoelen beter te kunnen poetsen.. ik ben hiermee al naar verschillende dokters geweest maar geen enkele dokter zegt dat er probleem is. sommige zeggen dat ik het mij inbeeld en andere zeggen dat het gene wat zij onderzocht hebben niet het probleem kan zijn.. ik heb een speciale halitose test laten doen. en daar zagen ze eigenlijk dat er veel slechte bacterie in mijn mond aanwezig zijn maar ze kunnen niet zeggen vanwaar die komen. maar volgens hen zou mijn adem niet zooo heeeeel erg ruiken. maar die test gebeuren enkel smorgens wanneer ik nog niets heb gegeten.. ik word er gewoon gek van ik zou echt willen dat mijn probleem wordt opgelost.. want als ik mijn "tests" doe op andere mensen dan blijven ze erop reageren. en het is niet zo dat ik zo hard adem dat ik begin te hijgen..

  1. Ik herken mijn verhaal in die van jouw, al 2 maal een halitose test gedaan hebben niets kunnen vinden en zeggen niets te kunnen ruiken. Ik heb veel slijm in de neusholte, heb het gevoel dat ik daardoor ruik achter in mijn keel. De laatste dagen lijkt dit erger te zijn na mijn antibiotica kuren, het ruikt erg als ik zo een test doe, ik laat de speeksel dan drogen op mijn vinger bijvoorbeeld en dat ruikt gewoon. Familieleden zeggen niers te ruiken vreemd. Ook ik heb last in openbare ruimtes dat mensen hun neus ophalen, kan zijn dat we dit ons inbeelden maar ik ruik toch echt dat mijn speeksel ruikt.

 16. Ik ben een meisje van 17 jaar en heb al heel lang maar dan ook heel lang last van een slechte adem. Ik schaam me er zo voor en ik
  merk in mijn omgeving dat mensen zich erg aan ergeren. Ik ben bang om met mensen te praten puur omdat ik weet dat mijn adem stinkt en dan vraag aan mijn vriendinnen zeggen ze vaak nee omdat ze mij niet willen kwetsen. Ik vind het zo erg het belemmert mijn sociale leven. Mijn familie merken er niks van wat ik ook heel raar vind. Je kan het van een verre afstand al ruiken . Ik doe alles (flossen, mondwater , 4 x per dag tanden poetsen enz) maar dat allemaal helpt niet en het is zelfs zo erg dat kaugom of mint niet helpt. Ik ben er kapot van. Ik ben deppresief er door geworden. Heb er ook vaak met mijn mondhygienste er over gehad maar die zij dat tanden schoon zijn. Ik denk dat het dieper is in mijn maag lijkt netaslof iets open gaat en dan boem komt alles omhoog een hele nare geur. In de trein merk ik dat mensen telkens aan hun neus zitten en hele tijd ophalen of wegkijken. Heeft iemand een tip voor mij? Ben ten einde raad. Ben bang dat ik voor de rest van mijn leven hier mee moet leven. Ik heb er sinds kind zijnde er al last van . Laten we zeggen nu al 10 jaar.

  1. Ben je al eens helemaal onderzocht door een arts? Om te bepalen wat er verderop in je lijf gebeurt?
   Uiteraard moet er een achterliggende oorzaak zijn.

 17. Heb sinds tijd echt een vieze stank uit mond. Vrouwlief geeft dit eerlijk aan gelukkig maar wel met resultaat dat ik meer en meer onzeker ben geworden. Zelfs met anderen wissel ik weinig woorden of het moet met afstand van paar meter zijn. Ik weet echt niet wat ik kan doen hieraan. Neem in bed gelijk een fisherman maar daar pak je niet de oorzaak mee aan natuurlijk. Iemand echt nuttige tips?

 18. ja hardam je kan eventueel naar een tandarts gaan
  die kan kijken waardoor het komt het kan kom door een gaatje in je tand
  ik had er ook last van maar wat blijkt. heb 5 maanden gelopen met 3 gaatjes daarom stonk het
  ik moest altijd paar meter afstand houden of hand voor mijn mond doen
  maar uiteindelijk stink ik niet meer

  hoop dat ik je kan helpen

 19. Hallo,
  Ik heb al jaren last van mijn slechte adem maar ik ruik het zelf heel erg door de dag heen en ben dan onzeker omdat ik dan het gevoel heb dat het ook echt stinkt ik ben ook naar de kno geweest en hun hebben niks gevonden ik weet niet wat ik moet doen geen een product helpt
  Groeten michaela

  1. Hoi Michaela,

   Wat je ook zou kunnen proberen is om te kijken of het verschil maakt wanneer je een weekje of 2 geen vlees te eet en alleen plantaardig, bij de meeste mensen zullen geurtjes dan verdwijnen. Anders zou je dit bij je huisarts kunnen aangeven? Sommige mensen hebben bij het niet goed afsluiten van de maagklep ook last van een onprettige adem. Dit gaat dan vaak samen met brandend maagzuur. Sommige medicatie kan ook voor brandend maagzuur zorgen. En brandend maagzuur is ook niet bevordelijk voor je maagklep. Houd je ons op de hoogte?

   Groeten, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share