• Water is vies 10 tips om water beter te laten smaken

Water is vies? 10 tips om water beter te laten smaken

2014-05-29T02:09:12+01:00mei 29th, 2014|Water|7 Reacties

Laatste update: door

Water is vies? 10 tips om water beter te laten smaken

Water beter laten smaken

De afgelopen 4 jaar heb ik verschillende artikelen geschreven over het belang van water, dit zal ik dus zeker niet herhalen. Ik denk dat het veilig te stellen is, dat vrijwel iedereen in Nederland weet dat 2 liter ongeveer de richtlijn is. Ondanks dit "feit", lijkt het voor veel mensen toch een onmogelijke opgave om voldoende water te drinken.

Afgelopen weekend grapte een vriend van me het volgende:

"Als water nu smaakte naar cola en bier, dan zou ik de 2 liter per dag makkelijk halen"

Toen schoot me ineens een leuk artikel idee te binnen. Wat nu als de meeste mensen (door welke reden dan ook) het drinken wat water gewoonweg niet lekker vinden. Zo heb ik namelijk ook een aantal dranken die ik echt niet voor mijn plezier ga drinken omdat ik ze simpelweg niet lekker vind.

Water smaakt vies?

Om nu te zeggen dat water vies smaakt, gaat te ver. Echter het is moeilijk om te zeggen waar water nu eigenlijk naar smaakt? Eigenlijk naar niets! Wanneer je nooit gewend bent om water te drinken, kan ik me inderdaad voorstellen dat je niet op 2 liter water drinken per dag zit te wachten. Je smaakpapillen zijn dit niet gewend, dus hebben hier ook "moeite" mee. Na jarenlang frisdrank of sapjes drinken zijn deze namelijk verwend en willen niet anders meer. Deze dranken bevatten namelijk ook suikers die een verslavende werking hebben. Ook voor je smaakpapillen!

De volgende vraag:

Wat nu als water lekker smaakt? Zou het dan makkelijker zijn om voldoende water te drinken?

Ik denk dat het antwoord op de vraag duidelijk is. Wanneer water beter smaakt (je eigen favourite smaak) dan zal iedereen aan de 2 liter per dag komen. Dit geldt trouwens niet alleen voor water. Wat nu als groente naar taart smaakt? Reken maar dat iedereen genoeg groente binnen krijg