Water

Laatste Update: 29 mei 2014

Water is vies? 10 tips om water beter te laten smaken

Water beter laten smaken

De afgelopen 4 jaar heb ik verschillende artikelen geschreven over het belang van water, dit zal ik dus zeker niet herhalen. Ik denk dat het veilig te stellen is, dat vrijwel iedereen in Nederland weet dat 2 liter ongeveer de richtlijn is. Ondanks dit "feit", lijkt het voor veel mensen toch een onmogelijke opgave om voldoende water te drinken.

Afgelopen weekend grapte een vriend van me het volgende:

"Als water nu smaakte naar cola en bier, dan zou ik de 2 liter per dag makkelijk halen"

Toen schoot me ineens een leuk artikel idee te binnen. Wat nu als de meeste mensen (door welke reden dan ook) het drinken wat water gewoonweg niet lekker vinden. Zo heb ik namelijk ook een aantal dranken die ik echt niet voor mijn plezier ga drinken omdat ik ze simpelweg niet lekker vind.

Water smaakt vies?

Om nu te zeggen dat water vies smaakt, gaat te ver. Echter het is moeilijk om te zeggen waar water nu eigenlijk naar smaakt? Eigenlijk naar niets! Wanneer je nooit gewend bent om water te drinken, kan ik me inderdaad voorstellen dat je niet op 2 liter water drinken per dag zit te wachten. Je smaakpapillen zijn dit niet gewend, dus hebben hier ook "moeite" mee. Na jarenlang frisdrank of sapjes drinken zijn deze namelijk verwend en willen niet anders meer. Deze dranken bevatten namelijk ook suikers die een verslavende werking hebben. Ook voor je smaakpapillen!

De volgende vraag:

Wat nu als water lekker smaakt? Zou het dan makkelijker zijn om voldoende water te drinken?

Ik denk dat het antwoord op de vraag duidelijk is. Wanneer water beter smaakt (je eigen favourite smaak) dan zal iedereen aan de 2 liter per dag komen. Dit geldt trouwens niet alleen voor water. Wat nu als groente naar taart smaakt? Reken maar dat iedereen genoeg groente binnen krijgt. Ik denk dat ik de "easy" 4 ons groente per dag eet.

Het is dus nu alleen nog maar zaak om water lekkerder te laten smaken. De meeste simpele manier is om er smaakstoffen aan toe te voegen. Echter is dan de gezonde factor verdwenen. Hieronder een overzicht van de beste 10 tips om water beter te laten smaken, zodat niemand meer een smoes heeft om niet voldoende te drinken.

10 tips om water beter te laten smaken

1. Kaneelstokjes

Voeg aan het glas water een kaneel stokje toe. Het zal zorgen voor een apart, maar lekkere smaak met vele gezondheidsvoordelen. Voor meer informatie over de voordelen van kaneel, lees het volgende artikel: "De gezondheidsvoordelen van kaneel"

2. 100 % Geperst fruit toevoegen (eetlepel)

Pers wat fruit fijn en gebruik het sap om het water zoet te maken. Mocht je niet kunnen kiezen? Dan kan je altijd verschillende soorten fruit gebruiken. Peer, appel, frambozen, aardbeien etc.

3. Blaadjes toe voegen

Eigenlijk spreek ik hier over thee. Normaal gesproken is thee warm, echter dit hoeft niet altijd. Voeg wat blaadjes mint of munt toe. Lekkere smaak en nog gezond ook! Bij de meeste supermarkten kan je een munt plantje kopen voor €2,-. Hier kan je zeker voor een week aan blaadjes afplukken.

4. Smaak ijsklontjes

Snij fruit soorten als aardbeien, appel en peer in kleine plakjes en maak er ijsblokjes van. Bessen hoef je natuurlijk niet te snijden, deze zijn klein genoeg. Voeg er wat water aan toe en laat het een dag in de vriezer staan. Heerlijk fruit-ijsblokjes is het resultaat. Lekker en koel voor de zomerse dagen!

5. Citroen/Limoen

Voeg wat citroen of limoen sap toe aan het water. Naast het sap kan je het ook ik schijfjes snijden en dit toevoegen aan het water. Naast het feit dat je een smaak toevoegt heeft het ook nog andere voordelen. Het zorgt voor meer energie dan koffie, een vorm van detox, het zorgt voor een minder sterk honger gevoel (kans op snoepen wordt vermindert), goed voor je huid en het helpt ook nog eens bij het afvallen!

Meer redenen hoef ik niet te noemen toch?

6. Frambozen en blauwe bessen

Neem wat frambozen of blauwe bessen en stop dit in een leeg glas. Vervolgens "druk" de deze plat. Voeg er vervolgens water toe en je hebt je een "karvan cevitam limonade". Lees hieronder het artikel waarom blauwe bessen zo gezond voor je zijn: "Blauwe bessen en radicalen"

7. Stevia?!

Dit is wellicht niet de meeste gezonde tip. Echter denk ik wel dat deze er goed tussen past. Voeg een beetje stevia (alternatieve zoetstof) toe aan het water. Het zal hierdoor een zoete smaak krijgen. Er zitten geen calorieën, het is dus een beter alternatief dan limonde.

8. Komkommer doet de truc ook

Voeg een paar schijfjes komkommer toe en laat het glas met water een paar minuten staan. Een licht frisse smaak kan je verwachten!

9. Bevries mandarijnen

Deze heb ik laatst nog getest. Pel een mandarijn en stop alle schijfjes in de vriezer. Wanneer deze bevroren zijn, dat je het toevoegen aan het water. Zodoende heb je een heerlijk koel glas water met een lekkere smaak!

10. Blauw en rood

De reden waarom ik geen "Spa Rood" drink, is omdat er teveel koolzuur in zit. Dit vind ik persoonlijk erg lekker. Echter wanneer je plat water mengt (50/50) met koolzuurhoudend water, krijg je een milde vorm van Spa Rood. Het is te proberen waard natuurlijk!

Conclusie

Zo, dit was een hele waslijst weer. Hopelijk zitten er een aantal goede tips voor je tussen die je direct kan toepassen. Mocht je na het lezen van dit artikel nog een "smoes" hebben om niet voldoende water te drinken, hoor ik dit graag! Voor op- of aanmerkingen kan je onder het artikel je reactie plaatsen.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. ik drink zelden water omdat er geen smaak inzit.
  ik drink namelijk wel graag spa-fruit (bruiswater met een smaakje)
  of finley dit lijkt er wat op.
  volvic met een fruitsmaak maar dan zonder bruis of gas drink ik ook.
  mijn vraag is dus in hoeverre is dat goed,of komt dit in de buurt van gewoon water,of juist niet?

  mvg mathijs

  1. Kun je het beste even de ingredienten hier plaatsen. Mijn regel is heel simpel als het gaat om ingredienten, kan ik het niet goed uitspreken, dan laten staan:)

   Nu moet ik zeggen dat water met een smaakje natuurlijk al een heel stuk beter is dan frisdrank, sapjes etc. Wel even kijken of er suiker inzit, dat is het meest belangrijk! Je kunt proberen om water te drinken met bijvoorbeeld een citroen of limoen, of mineraalwater.

   Succes!

 2. Beste mensen,
  Ik heb mij al eerder bij jullie gemeld ,maar ik zoek iemand die mij kan helpen om van mijn gezondheidsproblemen af te komen.
  Ik lijd n.l. aan nogal wat kwaaltjes diabeet,ziekte van Andrews Barber,hoge bloeddruk ,krom lopen door een verkeerde knieprothese en niet te vergeten,jicht.
  Ik wil geen rollen met tekst wat te doen, maar hapklare brokken wat te eten en wat niet,
  Hopelijk begrip.

  1. Heb jij het etiket van jouw fles Slimpie al eens goed gelezen?
   Nee, inderdaad geen suikers, maar wel: cyclamaat, aspartaam, en sacharine.
   Alledrie kunstmatige zoetstoffen waarvan inmiddels bekend is dat ze, zeker voor kinderen in ontwikkeling, een schadelijk effect kunnen hebben.

   Skimpy is uiteindelijk niet zo erg slim...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

6 Shares
Tweet
Pin6
Share