Fibromyalgie supplementen

Laatste Update: 20 december 2022

Wilde oregano olie om fibromyalgie klachten te verminderen

Wilde oregano olie om fibromyalgie klachten te verminderen

Onlangs had ik een artikel geschreven voor mijn candida blog waarbij oregano olie goed werkt tegen een schimmelinfectie. Tijdens mijn onderzoek naar de goede eigenschappen van oregano olie las ik dat het een zeer sterke natuurlijke pijnstiller is (1).

Fibromyalgie is een aandoening getekend door een wijdverspreide pijn over het gehele lichaam. Of oregano olie werkt om fibromyalgie te behandelen ga ik het in dit artikel over hebben.

Alleen wilde oregano olie

Er is een groot verschil tussen normale oregano olie en wilde oregano olie. De wilde variant is 100% natuurlijk en afkomstig van de wilde oreganum vulgare plant. Dit betekent dat de condities goed gecontroleerd zijn waardoor de kwaliteit en werking optimaal zijn.

Daarbij worden de bladeren pas geplukt wanneer de tijd rijp is en er worden geen groei middelen of chemische stoffen gebruikt.

Het meest opvallend van wilde oregano olie is dat het anti viraal is, anti bacterieel, anti schimmel en gaat parasieten tegen. Daarbij is het een zeer sterke antioxidant en gaat ontstekingen tegen. Dit maakt het een ideaal middel voor fibromyalgie en chronische vermoeidheidssyndroom (CVS).

Het is niet voor niets dat het al eeuwen wordt gebruikt in China en kun je bijna in de categorie ''wondermiddel'' zetten.

Naast de natuurlijke pijnstiller werkt het ook tegen maagkrampen, nervositeit en andere interne klachten. Daarnaast zit wilde oregano olie VOL met belangrijke vitamines en mineralen. Zelf ben ik van mening dat veel aandoeningen verergerd worden door een tekort aan belangrijke vitamines en mineralen.

Oregano olie kan zeker uitkomt bieden om er voor te zorgen dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Caravacrol

Eén van de belangrijkste ingrediënten van oregano olie is carvacrol. Veel mensen hebben weleens last van een schimmelinfectie. Daarbij kan candida zelfs één van de verborgen oorzaken zijn van oververmoeidheid en maagklachten.

Wilde oregano olie pakt al deze schadelijke indringers aan door de ongelooflijke sterke anti sceptische ingrediënten. Het beperkt de groei van virussen, bacteriën en parasieten (2).

Vandaar dat oregano olie ook wel een natuurlijke antibiotica wordt genoemd! Echter, zorg er altijd voor dat je organische / wilde oregano olie koopt met tenminste 70% carvacrol, anders ie het een inferieur product!

Oregano olie als ondersteuning bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een ziekte waarbij de patiënt veel pijn heeft in de bindweefsels en de spieren van het lichaam. Het wordt ook wel weke delen reuma genoemd, wat wel aangeeft wat voor soort pijn mensen met fibromyalgie voelen. Hoe de ziekte precies veroorzaakt wordt is nog onbekend, maar het is wel duidelijk dat het een auto-immuun ziekte is.

Dat betekent dat het natuurlijk afweermechanisme van het lichaam niet optimaal werkt, en hierdoor ontstaan pijnklachten of andere ziektesymptomen. De ziekte valt in dezelfde categorie als lupus, reumatische artritis en prikkelbaar darm syndroom.

Uitgebreid onderzoek toont echter het tegendeel aan. Het feit dat patiënten tijdens een antibiotica behandeling minder last van hun ziekte hebben dan daarvoor is bijvoorbeeld een bewijs dat het hier wel degelijk om een lichamelijk ziekte gaat.

Antibiotica en oregano olie

Dat antibiotica de patiënt kan helpen kan ons ook dichter bij de oorzaak van dit type ziektes brengen. Omdat het medicijn werkt is het namelijk waarschijnlijk dat micro-organismen de boosdoeners zijn.

De meest gehoorde theorie is dat deze micro-organismen ontstekingen in het bloed veroorzaken, die op hun beurt weer leiden tot de ziekteverschijnselen die horen bij de auto-immuunziektes. En de verschillende auto-immuunziektes lijken trouwens erg op elkaar, en overlappen ook gedeeltelijk.

Oregano olie wordt van oudsher voor medicinale toepassingen gebruikt. Het is bekend dat het een antibacteriële werking heeft (3), maar is het ook werkzaam bij ziekten als fibromyalgie? Het is in ieder geval niet bewezen dat het helpt om klachten die de auto-immuunziektes met zich meebrengen te verminderen.

Er is echter een uitzondering, en dat is de candida infecties die vaak voorkomen bij mensen met fibromyalgie. Hiervan is het wel bekend dat deze met behulp van oregano olie sterk verminderd kunnen worden.

En omdat deze infecties juist veel van de pijnklachten lijken te veroorzaken kan het zijn dat patiënten ook wat minder last hebben van de fibromyalgie als de candida onder controle is. Maar een echt medicijn voor de auto-immuunziekte is het dus niet.

Fibromyalgie & Oregano olie

Er zitten ongetwijfeld ontzettend veel goede ingrediënten in. Maar of het écht werkt om fibromyalgie klachten te verminderen is nog niet wetenschappelijk onderbouwd. Echter, het is wel heel goed voor het immuunsysteem en tegen maagklachten.

Persoonlijk ben ik een enorme voorstander van natuurlijke middelen en dan met name van planten. Oregano olie is geen geneesmiddel voor fibromyalgie, maar kan de maagklachten zeker verminderen.

Het gebruik van oregano olie

Bij gebrek aan wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van oregano olie, is informatie over het gebruik van de olie alleen maar te vinden op de websites van de fabrikanten van de olie en op fora waarop mensen die het zelf gebruikt hebben hun ervaringen delen.

Voor fibromyalgie lijkt de dosis die mensen gebruiken ongeveer drie maal daags drie druppels te zijn. Maar pas wel op hoe geconcentreerd de olie is die je gebruikt, sommige olie is veel sterker en daarvan zal je dus minder nodig hebben. Om te starten en voor fibromyalgie kun je beter eerst te starten met een LAGE DOSERING!

Anders kun je last krijgen van ontgiftings-bijwerkingen. Een lage dosering is 1 tot 3 druppels één keer per dag!

Oregano olie heeft een erg sterke en een beetje onplezierige smaak, sommige mensen raden dan ook aan om het in het warme eten te verwerken, vooral in pizza en pasta valt het niet zo op.

Een andere manier is om het in capsulevorm in te nemen, bij de drogist zijn lege capsules te koop waar je de oregano olie in kan druppelen. Pas tenslotte wel op dat de olie biologisch is, het is namelijk geconcentreerd, en dus zijn eventuele pesticides dat ook, en dat is voor niemand goed.

Bij een candida infectie wordt het vaak rechtstreeks op de uitslag aangebracht. Voor intern gebruik wordt aangeraden om oregano olie eerst te verdunnen met bijvoorbeeld olijfolie. Dit heeft er mee te maken dat het voor sommige mensen zelfs té sterk kan zijn.

[pullquote]Oregano olie is bij de betere natuurwinkels en online te krijgen.[/pullquote]

Bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen wanneer je te veel oregano olie neemt! Daarnaast is het NIET GESCHIKT bij zwangerschap en bij medicijn gebruik zoals hoge bloeddruk verlagers.

Videofragment

Bronnen:

 1. https://pharmacy.hebmu.edu.cn/trywhx/resources/43/2019610164820.pdf
 2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.6103
 3. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0740002012002675

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Hallo Jack,

  Ik ben zeer benieuwd waar ik die olie kan kopen, ik heb navraag gedaan in allerlei reformwinkels en dergelijke...niet aan te komen, ik kan het allen in het buitenland bestellen , met een credetkaart ik heb wel capsules gevonden maar die wil ik niet , ik wil de olie..als jij eeen tip hebt...bedankt

  Groetjes Julia stoffers

  1. Ik zit zelf met hetzelfde probleem, momenteel is er in Nederland organische orgenano olie niet goed te krijgen. Zelf ben ik bezig om een webshop op te zetten met goede kwaliteit oregano olie, echter dit kan nog even duren:) In de tussentijd kun je het beste amazon.com gebruiken, weet je tenminste dat het goede kwaltiteit is.

   Hieronder de link:

   http://www.amazon.de/Natural-Factors-Oil-Oregano-30/dp/B005XEEXFQ/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1336380983&sr=8-10

   (80% caracrol, dus prima)

   Groetjes,

   Jack

 2. Deze olie wil ik ook hebben. Ben 6 weken geleden geopereerd en ondervind helaas nog steeds last van bijwerkingen van de operatie. Mogelijk zou deze olie mij van nut kunnen zijn daarom ben ik zeer benieuwd of de webshop van Robert Jan Hendriks inmiddels al opgezet is?

  Vriendelijke groeten,

  1. In principe kun je oregano-olie onbeperkt gebruiken. Veel belangrijker is de dosering. Als deze te hoog is, krijg je last van ontgiftingsverschijnselen. Begin daarom met een lage dosering en kijk hoe je lichaam daar op reageert.

   Hou je me op de hoogte?
   Jack

 3. Dag Jack, ik heb Oreganocapsules besteld van Bonusan om een candidaschimmel in mijn slokdarm te lijf te gaan.
  Mag ik het samen met maagbeschermers nemen?
  Ook slik ik diverse supplementen, (echineaforce, zink, lysine, magnesium en vit. D. ).
  Mag het overal mee samen gebruikt worden of kan dat niet?

  Vriendelijke groet.

 4. Ik heb last van candida aan mijn penis, ik vroeg me af als ik de oregano olie rechstreeks erop kan smeren, had begrepen bij intern dat het verdund moest worden.
  Hebben jullie tips?
  ik heb van de dokter verschillende dakterine zalfjes gehad en heeft niet geholpen

 5. Goedendag, ik slik een betablokker nu lees ik net dat ik dan geen oregano mag,want ik heb door dit medicijn vaak klachten aan mijn luchtwegen , is er iets natuurlijks die dit probleem kan oplossen.

  Vriendelijke groet, Anna

 6. Ik wou vragen of de organo capsules. Net zo goed werken als de olie..ik zit te twijfelen....ik wil het graag gebruiken voor m'n fibromyalgie en m'n darmen.

  1. Dag Essi,
   Wilde oregano is goed voor de darmen en versterkt het immuunsysteem. Een capsule heeft als groot voordeel dat het niet door de maag wordt geabsorbeerd, maar juist in de darmen wordt opgenomen voor optimale absorptie. Het nadeel van een capsule is dat je niet kunt doseren. Oregano druppels kan je wel gedoseerd innemen. Voor fibromyalgie lijkt de dosis die mensen gebruiken ongeveer drie maal daags drie druppels te zijn. Om te starten met de olie voor fibromyalgie is het aan te raden om te beginnen met een lage dosering. Ook om te voorkomen dat je geen last krijgt van bijwerkingen. Wilde oregano olie is verkrijgbaar in de natuurwinkel. Kijk dan naar de concentratie van de olie die je wilt gebruiken, sommige olie is veel sterker en daarvan zal je dus minder nodig hebben. Een lage dosering is 1 tot 3 druppels één keer per dag! Je kunt natuurlijk altijd vragen om de ervaringen die het personeel met de klanten hebben gehad. Laat je ons weten hoe het gaat? Groetjes, Robert Jan

 7. Goedemorgen.

  Na jaren van ellende, is men er eindelijk achter dat ik een auto immuunziekte heb,
  Het triggerd veel in mijn lichaam, waaronder fibromyalgie, longen en darmen.
  Zit nu aan de zoveelste prednison kuur, en wil het niet meer.
  Heb de juiste oregano olie in huis, kan ik deze samen gebruiken met prednison?????
  Verder gebruik ik vitamine B12, C ,D en magnesium en zink.

  Mvg Peter de Vries

  1. Goedemorgen Peter,

   Het is fijn dat u eindelijk een diagnose hebt kunnen krijgen, al is het nog steeds vervelend dat u zo last hebt van de klachten. Hoewel het gebruik van oregano olie in principe veilig zou moeten zijn, kunt u het beste met uw (huis)arts of behandelend arts overleggen om te kijken of dit veilig is in combinatie met prednison. Sommige medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking hebben met bepaalde andere producten, waardoor ik niet met zekerheid kan zeggen wat het effect zal zijn. Uw arts is meer op de hoogte van uw medicatiegebruik en kan u hierdoor ook beter informeren.

   Veel sterkte en met vriendelijke groet,
   Rozemarijn (Team OptimaleGezondheid)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share