• Heb jij last van zwangerschapsstriemen? 16 natuurlijke oplossingen!

Heb jij last van zwangerschapsstriemen? 16 natuurlijke oplossingen!

2018-03-28T18:29:55+01:00maart 25th, 2018|Zwangerschap en Voeding|0 Reacties

Laatste update: door

Ongeveer 90% van de vrouwen krijgt, zelfs als ze nog nooit striae hebben gehad, last van zwangerschapsstriemen. Dus om te zeggen dat het heel veel voorkomt, lijkt in dit geval overbodig.

Persoonlijk vind ik het woord ’mama- of moederstriemen’ wel mooi. Ze zijn immers verdiend! Maar als het dan weer tijd is voor een badpak, zijn er mama’s die toch op zoek zijn naar natuurlijke manieren om zwangerschapsstriemen te laten vervagen of te voorkomen.

We zullen het in dit artikel hebben over de verschillende oplossingen, die je kunt uitproberen. (En bij geen van de geboden oplossingen worden er lasers gebruikt!)

Wat veroorzaakt zwangerschapsstriemen?

Zwangerschapsstriemen zijn eigenlijk niet anders dan de striae die je op andere momenten in je leven krijgt. Snelle groei of gewichtstoename zorgt ervoor dat de middelste laag van de huid (de dermis) scheurt omdat de huid de snelle groei van het lichaam en het oprekken van de huid niet kan bijhouden.

Dit gebeurt ook vaak tijdens de puberteit maar dan komt de striae vaker voor op de bovenarmen, de dijen, de buik en de borsten.

Tijdens de zwangerschap worden zwangerschapsstriemen meestal aangetroffen op de buik en de borsten, de twee plaatsen die het meest en het snelst groeien.

Er is ook een andere mogelijke reden dat striae tijdens de zwangerschap kan optreden:

"De tweede factor, die nog steeds een onderwerp van discussie onder deskundigen is, houdt door de verhoogde niveaus van hormonen tijdens de zwangerschap het voorbereiden van de huid in. Samen zorgen deze hormonen voor meer vocht in de huid, waardoor de bindingen tussen collageenvezels worden ontspannen. Hierdoor wordt het voor de huid gemakkelijker om te scheuren wanneer het uitgerekt wordt en om zwangerschapsstriemen te vormen."