• De 10 meest gemaakte voedingsfouten

De 10 meest gemaakte voedingsfouten

2014-02-10T07:49:10+01:00februari 10th, 2014|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

De 10 meest gemaakte voedingsfouten

sinaasappelsap ongezond

te veel suiker

We vinden natuurlijk allemaal dat we goed eten, maar in veel gevallen sluipen er gewoontes in je voedingspatroon die je zelf niet meer ziet of merkt. Natuurlijk, je hebt het altijd zo gedaan, dus zal het wel goed zijn.

Toch kun je nog heel wat gezondheidswinst halen door je voedingspatroon eens kritisch onder de loep te nemen, aan de hand van deze meest gemaakte voedingsfouten.

Je eet niet genoeg

Dit is er ééntje die aan de ene kant vreselijk fout is, maar aan de andere erg begrijpelijk. Te weinig eten kan verschillende oorzaken hebben, zoals geen tijd om te eten, of je wilt afvallen, of een combinatie van deze twee. Natuurlijk, we weten het allemaal wel: Als je af wilt vallen, moet je minder calorieën innemen dan je verbruikt. Alleen op deze manier gaat je lichaam het opgeslagen vet gebruiken als energiebron, waardoor je af zult vallen.

Maar overdrijf dit niet: Hou je lichaam goed in de gaten en let op duidelijke signalen: Heb je veel dorst? Heb je beduidend minder energie? Heb je écht honger? Dan wordt het tijd om je voedingspatroon aan te passen, want anders kun je niet op een normale manier functioneren.

Je eet juist teveel

Teveel eten is ook weer niet goed. Het is waar dat extra eten goed is voor je spieropbouw, maar tegelijkertijd ook je vet-massa vermeerdert, dus wordt je zwaarder. En dat is nou juist het probleem bij te veel eten. Uiteindelijk moet het eten in balans zijn met je lichaam, je inspanningen en