12 Huismiddelen tegen brandend maagzuur

2019-11-14T10:42:16+01:00december 23rd, 2015|Brandend Maagzuur|29 Reacties

Laatste update: door

Pijn in de keel, het gevoel dat je moet overgeven of toch niet? Maagzuur moeten wegslikken zodra je bukt of iets raars ruikt. Brandend maagzuur is super vervelend.

Het houdt je uit je slaap, het zorgt ervoor dat je niet meer normaal kan bewegen en je loopt soms toch maar voor de zekerheid naar het toilet, terwijl dat helemaal niet nodig is of juist weer net wel.

Ken je dat gevoel dat je iets van de grond moet pakken en opeens speelt het op?

Of dat je net in slaap valt en opeens komt iets tot aan je nek?

Brandend maagzuur kan je op je werk ook nog eens uit je focus halen waardoor taken langer duren dan normaal en je extra stress krijgt. Door die extra stress krijg je alleen maar meer last van brandend maagzuur en zo ontstaat er een vicieuze cirkel.

Een levensstijl verandering is vaak wat wordt aangeraden om brandend maagzuur te verminderen. Bij tips tegen brandend maagzuur komt meestal vooral naar voren wat je moet laten staan en niet moet doen zodat je brandend maagzuur voorkomt. Maar een directe oplossing wordt vaak niet gegeven.

In eerste instantie denk je daarom misschien aan een pilletje om het brandend maagzuur te stoppen. De bijwerkingen van die pilletjes kunnen echter ernstiger zijn dan je denkt. De vorming van galstenen kan bijvoorbeeld bijdragen aan een alvleesklierontsteking, waardoor je weer diabetes kunt krijgen. Een kettingreactie die je wilt voorkomen.

Om toch op een gezonde wijze brandend maagzuur zo snel mogelijk te stoppen en te voorkomen heb ik 12 huismiddelen tegen brandend maagzuur voor je opgezocht. Test voor jezelf welke tips of welke combinatie van tips het beste werkt voor jou.