Budgetkoken

Laatste Update: 12 augustus 2020

16 manieren om goedkoop gezond te blijven

Dure supplementen, voedingsstoffen en sportscholen houden veel mensen van het "gezonde pad" af. Dit hoeft tegenwoordig niet meer het geval te zijn. Gezond leven heeft geen prijskaartje en een goede gezondheid is eigenlijk onbetaalbaar. In dit artikel heb ik 20 tips onder elkaar gezet die je kunnen helpen om goedkoop een betere gezondheid op te bouwen!

16 goedkope gezondheidstips

 1. Apps, tegenwoordig maakt iedereen er gebruik van. Er zijn voor elke telefoon wel meer dan 100 verschillende gratis apps te krijgen(1). Zo zijn er apps die je elke dag een gezond recept geeft, en er zijn apps die precies bijhouden hoeveel calorieën je verbrand hebt tijdens een oefening
 2. Online aankopen verrichten. Het overgrote deel van alle producten die te koop zijn in de winkels, kun je ook op het internet aanschaffen. Zelfs de dagelijkse levensmiddelen kun je op het internet kopen. Vaak is het zo dat op het internet te prijzen een stuk lager zijn dan in de winkel. Dit komt omdat een webshop goedkoper is dan een "normaal winkel". Daarbij blijkt uit onderzoek dat wanneer je online je boodschappen bestelt je gezondere boodschappen in huis haalt dan als je naar de winkel gaat(2).
 3. In plaats van in de supermarkt fruit te kopen dat organisch is (met nog vele andere keurmerken) kan je fruit en groente vele goedkoper kopen op de markt
 4. Zumba en andere fitness programma zijn een grote "hipe" geworden.De kans is groot dat een kennis deze dvd's thuis heeft liggen. In plaats van deze te kopen, leen deze! Je kunt inmiddels ook veel lessen op het internet, zoals YouTube, vinden(3).
 5. Maak je eigen soep! Voeg aardappels en groente toe. Voor een paar euro kun je zeker een aantal dagen eten! Zorg wel dat je niet al te veel zout eraan toevoegt.
 6. Je hoeft niet voor elke gezondheidsprobleem naar de professional toe. Op het internet kun je vaak zelf genoeg informatie vinden. Er zijn zelfs website die je online kunnen helpen en advies kunnen geven.
 7. Zorg dat je altijd boodschappen gaat doen op een volle maag. Hierdoor zorg je er voor dat je geen impulsaankopen verricht.
 8. Alles is onderhandelbaar. Zelfs in de sportscholen is er ruimte voor onderhandeling. Meld je aan met 2 personen, vaak kun je dan extra korting krijgen.
 9. Koop ingevroren groente in "bulk". Vaak is de prijs per kilo dan een stuk goedkoper.
 10. Gooit nooit voeding weg. Koop voor een paar euro plastisch vacuüm dichte bakjes waar je "left-overs" in kan bewaren.
 11. Yoga en pilates lessen kun je ook allemaal op het internet vinden ipv. de dure sportschool!
 12. Eet minder vaak buiten de deur. Een goede lunch kost je zeker meer dan €10,- en paar boterhammem thuis koste je nog geen €3,-
 13. Eieren zijn goedkoop en gezond. Zorg dat je niet altijd de dooier eet. Deze kun je makkelijk verwijderen van het eiwit.
 14. Als je elke dag 1 graad kouder water gebruikt tijdens het douchen bespaar je €200,- per jaar!
 15. Eet meer groente! Zal kost €0,60 per 50 gram. Groente kost slecht €0,06 per 50 gram!
 16. Vergelijk prijzen van gezondheidsproducten. De ene vitamine C is bijvoorbeeld niet beter dan de andere!


Zoals je ziet hoeft een gezond leven niet duur te zijn. Door deze bovenstaande tips kun je zelf je gezondheid enorm boosten zonder dat het je ook niet een cent kost.
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

 1. https://www.jmir.org/2017/4/e101/
 2. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1509/jmr.14.0490
 3. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0747563216304435

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share