• De 20 beste tips tegen een rughernia

De 20 beste tips tegen een rughernia

2017-04-04T09:48:43+01:00september 10th, 2015|Gezondheidsklachten|15 Reacties

Laatste update: door

De 20 beste tips tegen een rughernia 

rugherniaEen rughernia. Het is een vervelende zaak die vaak een hele nare uitwerking heeft op je dagelijks leven. Misschien lijd je momenteel wel onder een rughernia en wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Of wellicht is de pijn zo erg dat je niet meer weet welke kant je op kunt.

Een hernia is dan wel niet levensbedreigend, maar de pijn kan soms niet uit te houden zijn. Wil je alles doen om te vermijden dat je onder het mes moet, lees dan het onderstaande artikel, waar we dieper ingaan op wat een rughernia is, de oorzaken en gevolgen en natuurlijk een lijst met tips om je zo snel mogelijk van je hernia klachten af te helpen!

De rughernia

Een hernia komt het vaakst voor in je onderrug. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van lage rugpijn, en pijn in de benen (ischias).

Tussen 60% en 80% van de mensen ervaart lage rugpijn ervaren op een bepaald moment in hun leven. Een hoog percentage van mensen zal er bovendien pijnklachten in de rug en benen aan overhouden, in het geval van een hernia in de rug.

Hoewel een hernia soms erg pijnlijk kan zijn, voelen de meeste mensen zich veel beter met slechts een paar weken of maanden van niet-chirurgische behandeling.

Een korte anatomieles

De wervelkolom bestaat uit 24 botten, genaamd wervels, die worden gestapeld bovenop elkaar. Deze botten sluiten aan op een kanaal dat het ruggenmerg beschermt.

Vijf wervels vormen de onderrug. Dit gebied wordt heet de lumbale wervelkolom.

Andere delen van de wervelkolom zijn:

<