• 20 redenen waarom koffie gezond is

20 redenen waarom koffie gezond is

2015-09-11T11:35:47+01:00september 11th, 2015|Voedingsadvies|13 Reacties

Laatste update: door

20 redenen waarom koffie gezond is

20 redenen waarom koffie gezond is

Ik ben een trotse koffieliefhebber. Ik drink koffie best vaak, meestal voor de cafeïnekick, maar ook omdat ik de authentieke smaak van koffie heb leren waarderen.

Niet iedereen is het met mij eens op dat gebied. De meeste mensen vragen zich constant af of koffie gezond is en of het een onderdeel van hun dagelijkse voeding zou moeten zijn. Het debat is fel over dit onderwerp en het is moeilijk om te weten wat de feiten zijn.

Ik ben vrij gepassioneerd over koffie en heb het onderwerp uitvoerig onderzocht, dus ik besloot om een uitgebreide lijst met alle voordelen van het drinken van koffie te maken.

Ik heb grondig alle voordelen voor de gezondheid en de gevolgen van het drinken van koffie onderzocht. Ik dook in verschillende wetenschappelijke studies om feiten van fictie te kunnen onderscheiden.

Elk voordeel wordt ondersteund door een wetenschappelijke studie.

In dit artikel ga ik het niet hebben over de smaakvolle cappucino's gevuld met suiker, siroop en opgeschuimde melk en room. Ik heb het over zwarte, natuurlijke, zuivere koffie of espresso. Wat je vervolgens met je koffie doet en of je hem zwart of met melk en suiker drinkt, is natuurlijk je eigen keuze.

Gezien alle geweldige voordelen die ik ontdekt heb, zou koffie al bijna als een superfood bestempeld kunnen worden. Koffie is gezond, heilzaam en lekker. Dus laten we gelijk de redenen induiken waarom koffie zo gezond is.

1. Koffie maakt je wakker

Dit is de voornaamste reden waarom we koffie drinken in de ochtend. Koffie bevat cafeïne, die wordt opgenomen in de bloedbaan en zo bij de