• Met deze 3 oefeningen train je alle spieren in je lichaam

300 spieren “training” met 3 oefeningen?

2016-10-29T14:04:32+01:00maart 4th, 2011|Buikspieren|8 Reacties

Laatste update: door

Alle spieren trainen in met 3 oefeningen!

Als je naar de sportschool gaat ben je zeker 60 minuten bezig, en dan heb ik het nog niet eens gehad over het douchen, terug naar huis fietsen en je omkleden. Sporten kost relatief veel tijd en helaas kunnen we dit er niet altijd bij hebben. Dit is ook vaak de reden waarom we zo weinig sporten! Het kost veel tijd en energie, maar naar het trainen voelen we ons goed. Ondanks dat we dit allemaal weten sporten we niet genoeg.

In dit artikel heb ik 3 oefeningen voor je op papier gezet waarbij je meer dan 300 spieren traint! Dit betekent dat je bijna een full workout kan voltooien in nog geen 15 minuten. Het gaat als volgt: Doe 10 "repeats" per oefening en probeer er dit dan 15 minuten lang vol te houden. Dit is niet alleen goed voor je spieren, je uithoudingsvermogen zal ook verbeteren aangezien je 15 minuten vol aan het trainen bent!

Je mag natuurlijk tussen de oefeningen net zo veel pauze houden als je wilt! Je zult merken dat je elke dag minder pauze nodig hebt!

Body-Weight SquatGa recht staan en spreid je benen. Ga met je lichaam zover omlaag als je kunt door je door je heupen naar achter te bewegen en je knieën te buigen. Als je gehurkt zit, neem dan 2 seconden pauze en beweeg je weer langzaam omhoog. Herhaal dit 10 keer en doe dan de volgende oefeningen. Je mag even pauze nemen als je dit wilt .

Als je deze oefening goed doet zul je merken dat dit nog niet zo makkelijk is als het lijkt. Het is een flinke oefening waarbij je veel kracht zet op je benen, buik en billen.

Judo Push upDeze oefening is een variant op het normale opdrukken. Alleen in plaats van dat je jezelf alleen naar boven drukt, druk je  jezelf ook naar voren, en dan pas naar boven. Je beweegt als ware in een grote V. Doe deze oefening ook 10 keer en neem dan even pauze voordat je de volgende oefening gaat doen.

Je biceps, triceps, schouderpartij, je buik en je billen worden bij deze oefening getraind.

Sprinter Sit upDit is een variant op normale buikspieroefeningen. Normaal gesproken breng jij je lichaam omhoog met je armen achter je hoofd. Dit maal combineren we het naar boven bewegen met het kruisen van onze rechter elleboog naar de linker knie, en de  linker elleboog naar je rechterknie. In totaal doe je 20 sit ups. Bij deze oefening train jij je buik, benen en de billen.

Als je deze oefening hebt gedaan neem dan even pauze en begin weer met de eerste oefening.

Je kunt je eigen vooruitgang zien door steeds op je schrijven hoe vaak je alle 3 de oefeningen hebt gedaan. Iedereen heeft wel 15 minuten per dag de tijd om deze oefening te doen! Je zult merken dat je binnen een aantal dagen meer "repeats" kunt doen!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

8 Reacties

 1. Diny 30 maart 2011 om 18:35- Antwoorden

  De eerste oefening is me niet duidelijk! De benen spreiden en achter het hoofd leggen!!
  Als je dit bij de grond zit????
  Ik kan er geen chocolade van maken!!!

  Gr Diny

  • Jack 31 maart 2011 om 09:30- Antwoorden

   Klopt helemaal, is niet duidelijk:). Ik heb het artikel aangevuld met een aantal youtube filmpjes.

   Groetjes,

   Jack

 2. Antonio 20 mei 2013 om 11:37- Antwoorden

  Ik vind de 2e wel goed en leuk 🙂

  Gr. Antonio

 3. Mik 30 mei 2017 om 10:13- Antwoorden

  Ik vind de 2e en 3e wel een goede en leuke oefening om te doen

  Gr. Mik

  • Team OptimaleGezondheid 2 juni 2017 om 16:43- Antwoorden

   Veel succes, Mik!

 4. Leroy 9 maart 2019 om 09:38- Antwoorden

  Alle oefeningen 1x doen of moet je van alles 3x10 doen?

  • Team OptimaleGezondheid 28 maart 2019 om 17:35- Antwoorden

   Begin maar met alle oefeningen ieder 10 keer doen. Ga dit daarna opbouwen naar drie sets van ieder 10.

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht:
7 Shares
Tweet
Pin3
Share4