7 maaltijden voor een plattere buik

2017-01-18T02:03:58+01:00september 15th, 2013|Buikspieren|0 Reacties

Laatste update: door

7 maaltijden voor een plattere buik

Het is absoluut niet nodig om honger te lijden als je er iets beter uit wilt zien in de bikini of zwembroek. Het geheim achter gewicht verliezen is eigenlijk helemaal geen geheim.

Het betekent dat je voor gezonde voeding kiest en minder calorieën binnenkrijgt dan jouw lichaam die dag kan gebruiken. Natuurlijk denken veel mensen tijdens de zomer aan verschillende lekkere dingen (denk bijvoorbeeld aan barbecueën of een ijsje tegen de warmte) maar het is gewoon makkelijker om gezondere voedselkeuzes te maken in de zomer.

Juist wanneer het erg warm is lijken de zware, calorierijke gerechten minder lekker. Alhoewel het mooie weer grotendeels achter de rug is, toch een aantal lekkere en gezonde gerechten voor een mooi figuur!

De eenvoudigste manier om calorieën te verminderen  is door te genieten van wat de extra zon voor ons eten kan betekenen. Groente en fruit zijn allebei op hun hoogtepunt in de zomer. Je kunt heerlijke groenten en fruit in overvloed vinden op boerenmarkten en in de lokale supermarkt. Naast het feit dat groenten en fruit weinig calorieën bevatten zitten ze ook nog eens vol met vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels.

Bewaar bijvoorbeeld de appelen en sinaasappelen maar tot de herfst, probeer verse bessen, meloenen, tomaten, courgettes, komkommers, bieten, peultjes, en al de super-voedzame en caloriearme vruchten, groenten en fruit die deze tijd van het jaar in overvloed groeien. Daarnaast is het natuurlijk ook wel prettig dat je bij groente en fruit bijna zoveel kunt eten als je wilt.

Koude soep

Als het buiten 25 tot 30 graden is dan wil je niet een uur lang voor het fornuis staan. Gekoelde soepen zoals gazpacho of komkommer-dille soep die veel dikke groenten bevatten zijn een geweldige manier om een maaltijd te beginnen. Onderzoek toont aan dat mensen sneller vol raken wanneer ze een bouillon met weinig calorieën aan het begin van de maaltijd eten. Mede hierdoor eten mensen ook minder en is het dus gemakkelijk om minder calorieën binnen te krijgen zonder honger te lijden.

Koude soepen zijn niet alleen lekker en verfrissend tijdens de zomermaanden, maar ze zijn ook snel en gemakkelijk te maken. Daarnaast zitten ze ook nog vaak vol met verse, rijpe, seizoensgebonden groenten en fruit, bevatten maar weinig calorieën, en hebben alle vitaminen en mineralen die we maar zouden willen.

Net als met gezonde salades kun je behoorlijk origineel zijn met soeprecepten. Heb je bijvoorbeeld nog de helft van een watermeloen liggen die op moet? Probeer dan watermeloen gazpacho te maken. Heb je nog wat overgebleven spinazie? Maak dan wat spinazie gazpacho. Het is gemakkelijk om lekkere soepen te maken van dingen die jij zelf smakelijk vind.

Watermeloen