7 manieren waardoor je altijd mentaal scherp kunt blijven

2017-01-18T07:31:55+01:00augustus 6th, 2013|Mentale Gezondheid|4 Reacties

Laatste update: door

7 manieren waardoor je altijd mentaal scherp kunt blijven

We leven in een uiterst competitieve wereld waarin onze hersenen een van onze belangrijkste hulpmiddelen zijn. De menselijk hersenen lijken wel op een complexe machine, en hoewel wetenschappers steeds meer doorhebben hoe onze hersenen werken zijn er nog een aantal verschillende gebieden van onze hersenen waar we niet precies weten hoe of wat alles nu werkt.

Mede daarom zijn onze hersenen zo fascinerend.

Echter, wat we wel zeker weten is dat we onze hersenen moeten trainen om scherp te blijven en zo de cognitieve functie van onze hersenen te verbeteren. Hier zijn zeven verschillende manieren hoe we er voor kunnen zorgen dat onze hersenen gezond zijn en we mentaal scherp blijven.

We weten zeker dat je uiteindelijk van deze tips zult profiteren.

Vermijd activiteiten die onze hersenen verlammen

Geloof het of niet, er zijn bepaalde activiteiten die onze hersenen niet alleen verlammen en ons fysiek moe maken, maar zelfs hersencellen kunnen vernietigen. En wanneer deze hersencellen eenmaal verwoest zijn dan kunnen deze waardevolle cellen zich niet opnieuw regenereren. Mede hierdoor is het erg belangrijk om deze natuurlijke verwoesting te minimaliseren.

Hoewel het waar is dat hersencellen automatisch beschadigd raken als we ouder worden, waarom zou je dit proces versnellen door bijvoorbeeld excessief tv te kijken?

Natuurlijk is er niets mis met deze bezigheden als je er maar gematigd van geniet. Het probleem is echter dat veel mensen urenlang niets anders doen dan kijken naar tv-shows die geen enkele educatieve waarde hebben. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het constant kijken naar dat soort televisieprogramma’s ons geheugen, ons concentratievermogen en onze cognitieve functie negatief kunnen beïnvloeden.

Voeg voeding die je hersenen ondersteunen in het dagelijks dieet toe

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen (die doorgaans worden aangeduid als "superfoods" als gevolg van hun voordelen voor de gezondheid) die onze hersenen op de lange termijn kunnen ondersteunen. Ze beschermen onze hersenen en kunnen zelfs helpen bij het opbouwen van nieuwe hersencellen, als onze hersenen natuurlijk de voedi