7 Tips voor maximale doorzettingsvermogen

2017-01-16T03:02:47+01:00januari 13th, 2014|Motivatie|0 Reacties

Laatste update: door

7 Tips voor maximale doorzettingsvermogen

Doorzettingsvermogen is zeker een waardevolle en zeldzame kwaliteit. Het is zeker niet zo dat sommige mensen geboren worden met doorzettingsvermogen terwijl iemand anders er maar ‘’weinig’’ van heeft. Ik ben van mening dat doorzettingsvermogen een kwaliteit is die aangeleerd en gecultiveerd kan worden.

Nu is het zeker zo dat doorzettingsvermogen noodzakelijk is om je doelen te halen en een waardevol leven te hebben. De manier om meer doorzettingsvermogen te kweken is door regelmatig doelen voor je zelf te stellen en alles op alles te zetten om deze doelen te halen.

Gelukkig zijn er ook methoden en tips om je in dit proces te helpen. In dit artikel zal ik je 7  van mijn persoonlijke favoriete tips geven om je doelen te halen!

Wat is doorzettingsvermogen überhaupt?

Doorzettingsvermogen zou je kunnen vertalen als een essentiële ingrediënt om je doelen te bereiken. Volgens Van Dale betekent doorzettingsvermogen: Volhardendheid, kracht om door te zetten.

Met andere woorden, wanneer het moeilijk wordt heb je de volhardendheid om niet vroegtijdig op te geven. Het grote verschil tussen iemand met veel doorzettingsvermogen en iemand met weinig doorzettingsvermogen is dat de eerste bijna niet opgeeft totdat een doel bereikt is.

Je ziet dit erg duidelijk in topsport waarbij atleten enorm veel bereiken vanwege een onverslaanbare kracht om door te zetten. Ik moet persoonlijk altijd denken aan de tennisser Rafael Nadal toen hij na een jaar lang uit de roulatie gelegen te hebben door een blessure de nummer 1 positie van de wereld opnieuw gehaald heeft, zeker inspirerend!

Door beter te begrijpen wat het cruciale ingrediënt is wat betreft doorzettingsvermogen krijg je een beter begrip waar je zelf aan kunt werken. Het hebben van veel doorzettingsvermogen zal je verbazen in hoeverre het de kwaliteit van je leven kan verbeteren.

Het belangrijkste bij het cultiveren van doorzettingsvermogen is allereerst duidelijke doelen stellen. Een persoon met doorzettingsvermogen weet altijd precies wat hij of zij die dag en in het leven wilt doen en bereiken. Mensen met doorzettingsvermogen leven niet ‘’van dag tot dag’’, maar werken naar iets toe. En wanneer de doelen bereikt worden, dan worden er weer nieuwe doelen gesteld.

Wanneer jij dit nu doorleest en je weet niet precies wat je wilt bereiken in het leven, dan raad ik je aan om een succes dagboek aan te schaffen of een simpel boekje bij de Hema, en maak een lijst met wat je allemaal wilt bereiken. Het zal je verbazen hoe effectief dit werkt!

Daarnaast weten mensen met doorzettingsvermogen ook hoe belangrijk een beloning is. Bij het bereiken van doelstellingen wordt dit zeker gevierd met een beloning. Van tevoren vaststellen wat de beloning zal zijn werkt zeer motiverend en kan nét dat je beetje extra geven om niet vroegtijdig op te geven.  Ze hebben bekwaamheid om in de toekomst te kijken en uit te kijken naar wat de toekomst zal brengen. Ze weten dat het een geweldig gevoel zal geven wanneer doelen gehaald worden, vandaar dat de doorzettingsvermogen bijna onuitputtelijk is!

Doorzettingsvermogen komt uit erv