Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm Zomer Weekmenu!

Afvallen

Laatste Update: 6 juni 2016

De 8 beste tips voor een slanke taille

De 8 beste tips voor een slanke tailleslanke taille

Het lijkt erop dat ongeacht wat we doen, overgewicht zich blijft verspreiden als een vuurtje. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer vrouwen op zoek zijn naar een manier om weer die slanke taille terug te krijgen. Studies hebben aangetoond dat we tegenwoordig maar liefst 400 kcal meer per dag consumeren dan 40 jaar geleden. We eten echter niet alleen meer, we eten ook steeds meer bewerkt voedsel. Daarnaast eten we jammer genoeg juist veel te weinig gezonde voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten, en krijgen daarom ook vaak te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen, zoals vitamine C of Calcium, waardoor bepaalde ziekten om zich heen slaan. Denk bijvoorbeeld aan diabetes en kanker.

Hoewel hoe en wat je eet het allerbelangrijkst is om je gewicht onder controle te houden, is het ook zo dat er bepaalde saboteurs zijn die al gauw in je leven kruipen en het makkelijker maken om vet te op te bouwen. Er zijn echter verschillende dingen die je kunt doen om een slanke taille te krijgen en te behouden zonder op een streng dieet te moeten. In dit artikel deel ik 8 van de beste tips met je zodat ook jij deze zomer weer met een slanke taille kunt pronken.

1. Blijf wriemelen

Uit een onderzoek van de Mayo Clinic blijkt dat mensen die van nature slanker zijn - je kent ze wel: de mensen die alles lijken te kunnen eten zonder bij te komen - juist zo slank zijn omdat ze gedurende de dag meer energie verbranden. Dit doen ze omdat ze steeds bezig blijven, ze zitten steeds te wriemelen en je ziet ze maar weinig stilzitten. Dit lijkt wel geen big deal, maar is het wel: sommige mensen verbranden hiermee maar liefst tot 300 kcal meer op een dag dan mensen die rustiger aangelegd zijn.

Ook al ben je een rustiger type, kun je toch nog dingen doen om die extra energie op een dag te verbranden. Zorg ervoor dat je bewust kleine dingen doet om meer kcal te verbranden, zoals de trap nemen in plaats van de lift of lopen wanneer je aan het bellen bent. Was de vaat met de hand af. Blijf staan en lopen tijdens een meeting met collega's.

2. Gezond snacken

gezonde snacks

De beste manier om een dieet te verpesten is om niet goed voorbereid te zijn wanneer je honger hebt. En op deze momenten wordt er vaak gebruik gemaakt van ongezonde snacks. De beste manier om dit te voorkomen is door je te omringen met gezonde snacks en alvast gezonde maaltijden voor te bereiden die je op elk moment kunt opwarmen.

De meest gezonde snacks die je helpen om vet te verbranden en een slanke taille te krijgen zijn snacks met een ruime hoeveelheid vezels, vitamine C en natuurlijk calcium.

3. Slaap voldoende

Zowel te veel als ook te weinig slaap doen je taille geen goed. Slaap je te weinig, dan wordt er niet de juiste hoeveelheid van de hormonen leptine en ghreline geproduceerd. Juist deze hormonen hebben een groot effect op je hongergevoelens en als de productie tekort schiet, dan heb je dus meer honger en minder controle over je eetgedrag. De kans dat je vervolgens op zoek gaat naar ongezonde snacks is een stuk groter!

Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die ruim acht uur per nacht slapen maar liefst 56% meer lichaamsvet verliezen dan mensen die maar vijf tot zes uur per nacht slapen. Probeer daarom zeker elke nacht acht uur slaap binnen te krijgen. Je zult dan ook merken dat je overdag meer energie hebt. Om dit te bereiken, is het beter om vroeger naar bed te gaan dan later op te staan. Probeer elke dag een kwartier eerder te gaan slapen, totdat je je doel van 8 uur per nacht hebt bereikt.

4. Verander je fitnessroutine

fitnessroutine

Maak jij je er schuldig aan steeds dezelfde fitnessroutine te volgen? Wist je dan excessieve cardio je juist kan laten bijkomen? Als je steeds maar op de loopband staat of op de step, verbrand je natuurlijk extra veel energie. Op zich is dit goed, maar zodra je een bepaalde grens overschrijdt, gaat je lichaam ook meer energie eisen, zodat je meer begint te eten. Je lijf probeert namelijk altijd in balans te blijven. Omdat cardio-oefeningen juist zoveel glucose verbruiken, ga je nog eerder de koelkast plunderen, omdat je reserves eerder leeg raken en je lichaam je dan gelijk een seintje geeft dat het tijd is om te eten.

Krachttraining en HIT-workouts zijn daarom ook veel effectiever dan langdurige cardio.

Bovendien hoef je dan ook niet elke dag naar het fitnesscentrum te gaan om van alle voordelen te kunnen genieten. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je zelfs al met 3 workouts per week van elf minuten en op krachtige intensiteit al meer vet in rust kunt verbranden en je ook gedurende de dag meer energie verbrandt.

5. Ontgiften

Een van de redenen waarom we steeds maar bijkomen is vanwege de vele gifstoffen en chemische toevoegingen in ons eten, die onze hormonen geheel uit balans brengen. Sommige van deze toevoegingen hebben zelfs een nadelig effect op het lijf en ons vermogen om effectief vet te verbranden. Deze stoffen zitten echter niet alleen in ons eten, maar worden ook gevonden in pesticiden en zelfs schoonmaakproducten!

Het beste is om biologische voeding te kopen om de meeste gifstoffen te vermijden. In plaats van chemische schoonmaakproducten, kun je bovendien ook kiezen voor azijn en citroensap om je huis te reinigen. Natuurlijk is biologisch duurder, maar is je gezondheid dit niet waard? Je kunt er ook voor kiezen om de ergste misdadigers te vermijden; de producten met de meeste pesticiden, zoals appels, druiven en bladgroenten. Alles wat je doet om deze stoffen zoveel mogelijk te vermijden, is een stap in de goede richting. Bovendien zijn natuurlijke reinigingsmiddelen weer goedkoper dan de chemische versies uit de supermarkt. Citroensap, zuiveringszout en azijn werken allemaal prima om mee te reinigen.

6. Beweging is niet genoeg

dieet

Heb jij je wel eens volledig laten gaan in de aanname dat je het er later weer af kunt sporten? Dan is een behoorlijk gevaarlijke gedachte. Verschillende onderzoeken hebben namelijk al aangetoond dat sporten maar weinig bijdraagt aan gewichtsverlies. Minder dan drie procent zelfs! Dus als je van plan bent een hele bak ijs naar binnen te werken, besef dan dat je heel wat kilometers moet rennen om dit er weer af te werken, terwijl de kans groot is dan een deel van het vet zich al op je heupen heeft gevestigd. Zin in een marathon?!

Aan de andere kant is sporten nog steeds ontzettend gezond, want het stimuleert de verbranding van buikvet. Niet alleen is buikvet erg gevaarlijk voor je gezondheid (zo is buikvet sterk gelinkt aan hart- en vaatziekten), het staat ook die slanke taille in de weg. Blijf vooral sporten, en doe het liefst minimaal 30 minuten per dag aan beweging, maar combineer dit ook met een gezond dieet als je die slanke taille zo snel mogelijk terug wilt zien!

7. Lachen is gezond

Naarmate ons moderne leven altijd drukker wordt, krijgen we ook steeds meer te maken met stress. En stress is een van de voornaamste oorzaken van een uitbreidende taille en een immer zwakker wordend immuunsysteem. En om stress tegen te gaan is lachen het beste medicijn. Wist je overigens ook dat lachen niet alleen een goed middel tegen de stress is, maar ook nog extra energie verbrandt?

Een recente studie heeft een interessante ontdekking gedaan. Tijdens de studie keken de onderzoekers hoeveel energie intens lachen verbrandt in vergelijking met de energie die wordt verbrandt tijdens andere activiteiten, zoals rennen, stofzuigen of krachttraining. Hun conclusie was dat intens lachen op zichzelf een workout is, een uur lachen verbrandt namelijk evenveel energie als een uur sporten in het fitnesscentrum! Niet alleen verbruik je met het lachen zelf energie, het kan ook je metabolisme een boost geven met maar liefst twintig procent! Kortom, probeer zoveel mogelijk te lachen gedurende de dag; het ontspant, is gezond en zorgt voor een slanke taille!

8. Kies een workout waar je mee kunt leven

workout

Tenzij je een echte fanatiekeling bent, is de kans groot dat je sporten misschien helemaal niet leuk vindt, net als het overgrote deel van de bevolking. Een team van Zweedse onderzoekers heeft echter ontdekt dat de mensen die het meest succesvol zijn in het behouden van een gezond gewicht allemaal dol waren op bewegen.

Dit komt omdat sporten positieve emoties opwekt, waardoor de kans veel groter is dat je het blijft doen. En mensen die graag sporten, zijn zich bovendien ook vaak bewust van hun dieet. Het een versterkt het ander. En zodra je begint te sporten en gemotiveerd wordt door de veranderingen in je lijf, blijf je het doen totdat het een gewoonte wordt. Als het eenmaal een gewoonte is geworden, hoef je ook niet meer steeds terug te vallen op wilskracht. Kies daarom een sport die je echt leuk vindt. Het maakt niet uit wat dit is, de een houdt van boksen, de ander van zwemmen. Kies iets waar je je zelf prettig bij voelt. Dat is de enige manier om langdurig je levensstijl te veranderen en echt die slanke taille te krijgen!

Tot slot...

Als je al eens een dieet hebt gevolgd, weet je dat dit gewoonweg niet werkt. Misschien ben je in het begin wel iets afgevallen, maar ben je vervolgens gewoon weer bijgekomen. En zou het wel werken, zou je waarschijnlijk niet op deze pagina zijn op zoek naar een manier om een slanke taille te krijgen!

De enige manier waarop je dit langdurig kunt behalen is door kleine veranderingen door te voeren in je levensstijl. Op den duur behaal je met kleine stapjes je doel!

De bovenstaande tips zijn gemakkelijk uit te voeren en je hoeft er helemaal niets voor te laten staan en ook hoef je niet urenlang naar de fitness te gaan om daar te staan zweten. Kies simpelweg voor een tip per week en probeer deze een gehele week vol te houden. Na een week zul je merken dat het al bijna een gewoonte is geworden. De volgende week hou je de eerste verandering vol, maar kies je weer een tweede tip, enz. Je zult zien dat het helemaal niet lang hoeft te duren voordat je op deze manier weer in je favoriete jeans past.

Succes!

Bronnen:

https://www.sciencedaily.com/releases/2015/08/150817142140.htm

https://www.unm.edu/~lkravitz/Article%20folder/exandwtloss.html

http://www.webmd.com/balance/features/give-your-body-boost-with-laughter

http://www.mc.vanderbilt.edu:8080/reporter/index.html?ID=4030

http://www.webmd.com/diet/sleep-and-weight-loss

https://www.hsph.harvard.edu/obesity-prevention-source/obesity-causes/sleep-and-obesity/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12468415

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share