Alles over hart- en vaatziekten voorkomen deel 1:
Cholesterol Kruiden

Hoewel er tal van nieuwe cholesterolverlagende medicijnen op de farmaceutische markt beschikbaar zijn geven veel mensen er de voorkeur aan om hun cholesterol met behulp van natuurlijke middelen te verlagen. Het eten van bepaalde kruiden of het nemen van supplementen kan helpen een gezonde cholesterol balans te bereiken tussen HDL, het "goede" cholesterol, en LDL, het "slechte" cholesterol. Dit zijn slechts een aantal supplementen die kunnen helpen om op een natuurlijke manier het slechte cholesterol te verlagen.

Knoflook

Knoflookextract kan het totaal cholesterol, LDL cholesterol gehalte, en triglyceriden verminderen. Knoflook bevat een hoog gehalte aan organosulfaten, minstens vier keer meer dan andere voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte. Naast dat het LDL verlaagt en HDL-niveaus in het bloed verhoogt, helpt knoflook ook plaquevorming in de bloedvaten voorkomen. Knoflook kan interageren met bloed verdunnende medicijnen, dus voordat je veel knoflook neemt neem dan eerst contact op met jouw arts of het een goed idee is.

Fenegriek zaden

Fenegriek zaden bevatten steroïde saponinen, die zorgen ervoor dat het lichaam niet in staat is om cholesterol te absorberen. Fenegriek zaden verlagen het cholesterol en triglyceriden, zonder dat het HDL niveau ook wordt verlaagd.

Zoethout

Bij wetenschappelijk onderzoek met zoethout flavonoïde olie bleek dat het gebruik resulteerde in verlaagd lichaamsvet,verlaagd lichaamsgewicht en een verlaging van het LDL-cholesterol. Gebruik zoethout onder toezicht van een arts. Het heeft een aantal potentieel ernstige bijwerkingen, waaronder ernstige hoofdpijn, verhoogde bloeddruk, hartproblemen, het vasthouden van water, en nier -en leverziekten.

Rode gistrijst

Rode gistrijst wordt sinds 800 na Christus in de Chinese geneeskundegebruikt. Rode gistrijst bevat monacoline K, een stof die het vermogen van de lever enzym HMG-CoA reductase tijdens de cholesterol productie belemmert. Rode gist rijst bevat een natuurlijke vorm van lovastatine, een medicatie dat normaal op recept verkrijgbaar is voor het verlagen van cholesterol.

Vitamine B3

Vitamine B3 staat ook bekend als niacine. Niacine helpt het lichaam bij het omzetten van glucose tot energie dat weer door het lichaam gebruikt kan worden. Niacine is een in water oplosbare vitamine, dus zelfs als er teveel wordt gebruikt dan zal de overtollige hoeveelheid gewoon via de urine het lichaam verlagen. Vitamine B3 is als sinds 1950 gebruikt om dichtheid lipoproteïnen (LDL) te verlagen. Vitamine B3 helpt ook de kans op atherosclerose (aderverkalking) te verkleinen.

Vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare voedingsstof die indirect cholesterol verlaagt. Vitamine E is een antioxidant, wat betekent dat het door het lichaam circuleert en vrije radicalen verwijdert die cellulair DNA kunnen beschadigen. Vitamine E verdunt ook het bloed, zodat het lichaam in staat is om bloed gemakkelijker te laten circuleren, zelfs als plaque zich op verschillende plaatsen in het cardiovasculaire systeem heeft opgehoopt.

Een gezonde levenswijze

Permanente voeding- en levensstijl veranderingen zijn voor de meeste mensen de beste manier om resultaten te behalen die langdurig werken. Dit werkt beter dan medicatie gebruiken, want voorkomen is altijd beter dan genezen. Als je nu al cholesterol medicatie voorgeschreven hebt, dan moet je natuurlijk niet ineens stoppen tenzij jouw arts jou vertelt dat je moet stoppen.

Klik hieronder voor deel 2:
Bloeddruk verlagende kruiden