Hart- en vaatziekten

Laatste Update: 15 november 2016

Alles over hart- en vaatziekten voorkomen deel 1: Cholesterol Kruiden

Alles over hart- en vaatziekten voorkomen deel 1:
Cholesterol Kruiden

Hoewel er tal van nieuwe cholesterolverlagende medicijnen op de farmaceutische markt beschikbaar zijn geven veel mensen er de voorkeur aan om hun cholesterol met behulp van natuurlijke middelen te verlagen. Het eten van bepaalde kruiden of het nemen van supplementen kan helpen een gezonde cholesterol balans te bereiken tussen HDL, het "goede" cholesterol, en LDL, het "slechte" cholesterol. Dit zijn slechts een aantal supplementen die kunnen helpen om op een natuurlijke manier het slechte cholesterol te verlagen.

Knoflook

Knoflookextract kan het totaal cholesterol, LDL cholesterol gehalte, en triglyceriden verminderen. Knoflook bevat een hoog gehalte aan organosulfaten, minstens vier keer meer dan andere voedingsmiddelen met een hoog zwavelgehalte. Naast dat het LDL verlaagt en HDL-niveaus in het bloed verhoogt, helpt knoflook ook plaquevorming in de bloedvaten voorkomen. Knoflook kan interageren met bloed verdunnende medicijnen, dus voordat je veel knoflook neemt neem dan eerst contact op met jouw arts of het een goed idee is.

Fenegriek zaden

Fenegriek zaden bevatten steroïde saponinen, die zorgen ervoor dat het lichaam niet in staat is om cholesterol te absorberen. Fenegriek zaden verlagen het cholesterol en triglyceriden, zonder dat het HDL niveau ook wordt verlaagd.

Zoethout

Bij wetenschappelijk onderzoek met zoethout flavonoïde olie bleek dat het gebruik resulteerde in verlaagd lichaamsvet,verlaagd lichaamsgewicht en een verlaging van het LDL-cholesterol. Gebruik zoethout onder toezicht van een arts. Het heeft een aantal potentieel ernstige bijwerkingen, waaronder ernstige hoofdpijn, verhoogde bloeddruk, hartproblemen, het vasthouden van water, en nier -en leverziekten.

Rode gistrijst

Rode gistrijst wordt sinds 800 na Christus in de Chinese geneeskundegebruikt. Rode gistrijst bevat monacoline K, een stof die het vermogen van de lever enzym HMG-CoA reductase tijdens de cholesterol productie belemmert. Rode gist rijst bevat een natuurlijke vorm van lovastatine, een medicatie dat normaal op recept verkrijgbaar is voor het verlagen van cholesterol.

Vitamine B3

Vitamine B3 staat ook bekend als niacine. Niacine helpt het lichaam bij het omzetten van glucose tot energie dat weer door het lichaam gebruikt kan worden. Niacine is een in water oplosbare vitamine, dus zelfs als er teveel wordt gebruikt dan zal de overtollige hoeveelheid gewoon via de urine het lichaam verlagen. Vitamine B3 is als sinds 1950 gebruikt om dichtheid lipoproteïnen (LDL) te verlagen. Vitamine B3 helpt ook de kans op atherosclerose (aderverkalking) te verkleinen.

Vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare voedingsstof die indirect cholesterol verlaagt. Vitamine E is een antioxidant, wat betekent dat het door het lichaam circuleert en vrije radicalen verwijdert die cellulair DNA kunnen beschadigen. Vitamine E verdunt ook het bloed, zodat het lichaam in staat is om bloed gemakkelijker te laten circuleren, zelfs als plaque zich op verschillende plaatsen in het cardiovasculaire systeem heeft opgehoopt.

Een gezonde levenswijze

Permanente voeding- en levensstijl veranderingen zijn voor de meeste mensen de beste manier om resultaten te behalen die langdurig werken. Dit werkt beter dan medicatie gebruiken, want voorkomen is altijd beter dan genezen. Als je nu al cholesterol medicatie voorgeschreven hebt, dan moet je natuurlijk niet ineens stoppen tenzij jouw arts jou vertelt dat je moet stoppen.

Klik hieronder voor deel 2:
Bloeddruk verlagende kruiden

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Beste Jack

  Doordat mijn cholestrol volgende de huisarts te hoog was....moest ik aan de statines...ik ben daar zo beroerd van geworden.........details zal ik je besparen maar ik was van het padje.
  Sinds 3 maanden gebruik ik rode gist rijst extract van AOV 1104 ik ben nu aan mijn 4e potje.....de laatste weken heb ik erge pijn in mijn benen en vooral 's nachts het lijkt wel of er kleine venijnige messteekjes doorheen gaan.
  Ook zak ik als het ware door mijn bovenbeen......loop nu bij de fysio.
  Nu las ik net op een site dat je van rode gist ook statineachtige bijwerkingen kunnen produceren waaronder spierschade en leverontsteking...ik schrok daarvan. Zal ik de 4 capsules vervangen door 2....ook gebruik ik 300mg knoflook dragees van Swaab.....hoop erover te horen
  Vast bedankt. Mijn totale cholestrol was 7,4 waarvan het goede 1,8

  1. Dag Hanneke,

   Excuses voor de late reactie, ik heb voor u onderzoek gedaan en rode gist rijst extract kan maximaal 3 maanden veilig gebruikt worden volgens WebMD. Voor langer gebruik is er nog niet voldoende resultaten. Bijwerkingen zoals maagpijn, duizeligheid, hoofdpijn komt het meest voor. Belangrijk hierbij is de kwaliteit van het product, het kan zijn dat bij een aantal extracten er statines bijwerkingen optreden wat u ook beschrijft.

   Wanneer de gist niet goed verwerkt is kan er citrinin aanwezig zijn wat voor schade aan de nieren kan zorgen. Het klopt dus dat de extract de bijwerkingen kan hebben van statines.

   Ik zou eerst goed overleggen met een specialist wat betreft de dosering, ook meer onderzoek doen naar een alternatief product of behandeling. Wat betreft de dosering van knoflook die u neemt ligt binnen de richtlijn. Echter, dit kunt u ook beter overleggen met uw specialist.

   Verder is het belangrijk om goed te letten op uw voedingspatroon, voldoende vezels eten en lichaamsbeweging.

   Meer informatie:

   http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-925-Red%20Yeast%20Rice%20(RED%20YEAST).aspx?activeIngredientId=925&activeIngredientName=Red%20Yeast%20Rice%20(RED%20YEAST)

   Succes!

   1. beste Jack
    u zegt dat als de gist niet goed verwerkt is kan er citrinin in zit wat schadelijk voor de nieren is hoe weet ik dat ik een product koop waar dat gegarandeerd niet in zit?
    groet M Vlug

    1. Daar is geen keurmerk oud voor. Goed etiket lezen, en kritische vragen stellen aan de verkoper. Eventueel de fabrikant mailen?

     1. ik heb reeds een mail naar fabrikant gestuurd en een eerlijk antwoord gekregen ik weet genoeg bedankt
      M Vlug

     2. Fijn dat de fabrikant eerlijk geantwoord heeft. Wil je het antwoord met ons delen, zodat meer mensen hier van kunnen profiteren?

      Bij voorbaat dank, mede namens alle andere lezers!

 2. Beste Jack,
  Ik gebruik sinds 3 maanden "Rode Rijst Extract" als cholesterolverlager. Mijn cholesterol is van 6.4 naar 4.1 gegaan. Ik ben in deze periode gestopt met de de normale medicatie. Kun je mij misschien laten weten hoelang ik de rode rijst mag gebruiken? Want ik lees daar verschillende meningen over. Graag jouw advies. Met vriendelijke groet, Iza

  1. Dat hangt af van de hoeveelheid werkzame stoffen in de pil.
   Kijk even op de verpakking voor de optimale dosering!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share