Oorsuizen medicijnen

Laatste Update: 11 november 2016

Anti- nervositeit, -consulsant en depressiva tegen tinnitus

Helaas effectieve geneesmiddelen voor de behandeling van tinnitus bestaan niet. Hoewel het in overleg met een arts vaak resulteert in het voorschrijven van bepaalde geneesmiddelen met de hoop dat ze de aandoening zullen genezen, is dit zelden of nooit het geval. Voor degenen die last hebben van tinnitus is de zoektocht naar een effectieve tinnitus medicatie vaak een frustrerende onderneming.

Wanneer medicijnen niet lijken te werken dan is dat omdat ze zich richten op de onderliggende oorzaak van de aandoening en niet de werkelijke symptomen zelf. Het probleem is dat tinnitus geen ziekte is, maar veeleer een symptoom veroorzaakt door een ander probleem in het lichaam. Het is waar dat de maatregelen de zoemend oren tijdelijk kunnen verlichten, maar het frustrerende feit blijft dat de beltoon en het bruisende zal terugkeren en mogelijk zelfs erger wordt met de tijd.

Meest voorkomende medicijnen

De typische medicatie die meestal voorgeschreven wordt voor tinnitus zijn antidepressivum en spierverslapper geneesmiddelen of dergelijke middelen die de werking van de hersenen veranderen. Terwijl, zoals gezegd, deze medicijnen geen permanente genezing bieden van T en slechts beperkte en tijdelijke verlichting van oorsuizen en andere binnenoor geluiden bekomen, zijn ook dokters er dikwijls zeker van zijn de geluiden zullen terugkeren.

Medicijnen richten niet op oorzaak

Helaas veroorzaken bepaalde geneesmiddelen ook tinnitus in plaats van het te genezen en dus moet een persoon opletten welke medicijnen te gebruiken in een poging om het probleem te genezen. Er is ontdekt dat wat een betere benadering blijkt veel blijvender is dan medicijnen in het verlichten van deze irritante binnenoor geluiden, één of meer natuurlijke behandelingen of factoren om op te helpen kunnen helpen.

Natuurlijke behandeling richt op de oorzaak

De reden dat dit meer effectief blijkt is, omdat deze natuurlijke of holistische behandelingen zich richten op de behandeling van de onderliggende oorzaken van het probleem. Wanneer deze onderliggende oorzaken worden behandeld en opgelost verdwijnt het irritante beltoon geluid of zoemend geluid en keert zelden terug.

Als je al heel lang met oorsuizen kampt kunnen volgende twee dingen ook verlichting brengen:

Verander omgeving

Verander indien mogelijk van omgeving. Als je je omgeving veranderd en uit de buurt blijft van lawaaierige instellingen kunnen ook de tinnitus symptomen beginnen te verdwijnen. Als dit niet mogelijk is voor je, kan je oordopjes dragen als je wordt onderworpen aan luide instellingen voor langere perioden. Denk aan spelende kinderen, straatwerken, een luidruchtige buur of verkeersituaties.

Digitale hoortoestel

Gebruik een digitale hoortoestel, dit lijkt of vanzelfsprekend voor sommige mensen of een stap te ver. Maar afhankelijk van de mate van gehoorverlies dat een persoon heeft verloren als gevolg van tinnitus aandoening ... kan hij/zij voordelen ervaren door het dragen van een geschikt hoortoestel. Dit geldt met name voor mensen die gehoorverlies hebben in het bereik van 100 tot 4000 Hz. Echter, als uw gehoorverlies boven dit opgegeven bereik zit, is het dragen van een hoortoestel niet aangeraden daar het de tinnitus symptomen kan verergeren. Dus wees voorzichtig en raadpleeg een specialist.

Let op eten

Letten op wat we eten kan ook helpen. Van bepaalde voedingsmiddelen is bekend dat ze in veel gevallen tinnitus veroorzaken of verergeren. Bijvoorbeeld, de inname van suiker, zout en verzadigde vetten moet worden verminderd of vermeden, evenals de cafeïne in thee, koffie en bepaalde frisdranken. De maaltijden die moeten goed uitgebalanceerd zijn, bestaande uit een heleboel goede groenten en fruit waarvan bewezen is dat ze helpen de algehele gezondheid te verhogen en de tinnitus aan te pakken. Roken en alcohol zijn ook bekende tinnitus boosdoeners en moeten worden vermeden.

Stress

Een ander top oorzaak van tinnitus is stress. Een groter bewustzijn van de stress in het dagelijkse leven is een goede eerste stap. Dan pas kan je leren om die stress te gaan verminderen. Ontspanningstechnieken kunnen zeer nuttig en belangrijk zijn voor tinnitus symptoomreductie.

Dagelijkse oefeningen

Dagelijkse oefening is een andere belangrijke factor voor tinnitus verlichting. Frequente lichamelijke activiteit verbetert de bloedsomloop en het immuunsysteem, dat helpt het lichaam om zichzelf te genezen. Heel vaak dient tinnitus als een waarschuwingssignaal dat het lichaam behoefte heeft aan een goede algemene gezondheid en lichaamsbeweging zal helpen.

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/artikelen/oorsuizen/Medicijnen tegen tinnitus.mp4"
width="478"
height="360"
description="Medicijnen tegen oorsuizen"
player="5"
autoload="true" autoplay="false"
loop="false" autorewind="true"
/]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share