• apps en oefeningen tegen cellulite

Apps om cellulitis tegen te gaan?

2016-10-31T14:49:25+00:00november 1st, 2011|Cellulitis|0 Reacties

Laatste update: door

Apps tegen cellulitis

Iedereen die een doel heeft en dit wilt bereiken heeft motivatie nodig. Dit is vaak het grootste probleem. Vaak neemt de motivatie af wanneer we niet binnen er erg kort termijn verandering zien. Zo ook met cellulitis! Wil je van dit probleem af, dan zul je wat meer geduld moeten hebben dan bijvoorbeeld 3 dagen. Het heeft een hele erge lang tijd geduurd dat je cellulitis hebt ontwikkeld, dit probleem kun je dus niet zomaar even 1,2,3 oplossen. Motivatie is een van de belangrijke dingen die ervoor zorgt of je slaagt of juist niet slaagt. Motivatie kunnen we zoeken in mensen, coachen, vrienden, familie, films etc. Maar tegenwoordig bestaan er ook apps die je hierbij kunnen helpen.

Waarom zou ik het doen?

De technologische vooruitgang gaat de afgelopen tijd zo verschrikkelijk snel, dat iedereen die dit leest een telefoon heeft! De meeste telefoons kunnen zogenaamde apps downloaden met spelletjes of handige toepassingen.

Zo zijn er ook een aantal toepassingen ontwikkeld die je kunnen helpen om je levensstijl te verbeteren. Hieronder een rijtje met sport gerelateerde applications van Apple:

  • Men’s Health Workouts
  • Nike Training Club
  • Cyclemeter GPS Bike Computer for Road & Mountain Biking
  • Ski Tracks – GPS Track Recorder
  • Hundred PushUps
  • Yoga Stretch


P.s Al deze apps kun je downloaden in de iTunes store van Apple

En over de laatste wil ik het nu juist gaan hebben. Zelf heb ik een eBook geschreven over yoga en die toepassingen hiervoor. Yoga kan je helpen om te relaxen en om je spierontwikkeling te optimaliseren.

Lees meer: Waarvoor kan ik yoga gebruiken?

Motivatie is een groot probleem. We willen wel gaan sporten, maar het is veel gemakkelijker om thuis op de bank te blijven zitten. Een personal coach kan je helpen om je te motiveren, maar dit is een luxe die bijna niemand heeft.

Hoe zou jij het vinden om dagelijks eraan te worden herinnerd dat je nog een aantal oefeningen moet doen? Ik denk persoonlijk dat erg veel mensen hier baad bij hebben. De aantal van de hierboven beschreven apps hebben een functie die je dagelijks herinnerd dat je nog oefeningen moet doen. Daarnaast houdt de applicatie bij welke oefeningen je gedaan hebt, en maken zelfs complete schema's voor je. Iedereen heeft in de ochtend tijd om 5 minuten een aantal snelle oefeningen te doen. De kleinste beetje zullen je al helpen en je cellulitis zal hierdoor afnemen.

Door de ontwikkeling van deze apps kun je concluderen dat men steeds meer bezig is, om op een makkelijkere manier van verschillende problemen af te komen. Een personal trainer kost als snel honderden euro's per maand. Een applicatie kost slecht een paar euro.

Te onthouden: De apps kunnen niet voor een verminderen zorgen van cellulitis, maar ze kunnen je wel helpen om je te motiveren om actie te ondernemen om je cellulitis tegen te gaan. Simpel, effectief en goedkoop!

Conclusie
Ben je op zoek naar dat kleine beetje extra motivatie om net even wat sneller van je cellulite af te komen? Dan kun je gebruik maken van apps voor je telefoon of ipad (of iets dergelijks). De apps zijn er niet alleen voor mensen met een product van Apple. Ook Nokia, Samsung en HTC hebben applications ontwikkeld die je kunnen helpen met het bereiken van je doel (minder cellulitis)

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: