• aspirine tegen kanker

Aspirine tegen kanker: Fabel of feit?

2016-11-01T09:00:39+01:00november 11th, 2011|Medicatie|1 Reactie

Laatste update: door

Aspirine tegen kanker

Ik zal direct even melden dat aspirine geen wonderlijk middel is dat een natuurlijke medicijn is tegen kanker. Wel heeft aspirine het natuurlijke effect om de kans op de ontwikkeling van kanker te verlagen. In dit artikel zal ik dit principe nader uitleggen. Iedereen heeft het in huis, en sommige mensen gebruiken het dagelijks. Niet op de kans op kanker te verkleinen, maar tegen een griepje, hoofdpijn of keelpijn. Het regelmatig slikken van aspirine zorgt ervoor dat cellen die zich verkeert ontwikkelen (het ontwikkelen van kanker) vernietigd worden.

Het aspirine-kanker onderzoek

Er is een onderzoek in Engeland gehouden over de kans op kanker wanneer je lange tijd aspirine slikt. Ik zal niet in alle geven en kleuren vertellen hoe het onderzoek in elkaar zit, maar hieronder de gegevens.

Meer dan 500 mensen met het Lynch syndroom deden mee aan het onderzoek. Gedurende 2 jaar slikte de helft van deze groep meer dan 500 mg aspirine per dag en de andere groep kreeg een placebo toegediend. Aan het einde van het onderzoek bleek dat de groep mensen die daadwerkelijk aspirine slikte een 50% lagere kans hadden om kanker te ontwikkelen.

Voor mensen die familieleden hebben (of hebben gehad in het verleden) met een genetische aanleg voor kanker, in het handig om dit principe met je dokter te overleggen. In Amerika gebeurt dit de laatste jaar steeds meer. Mensen die familieleden hebben die overleden zijn aan kanker, slikken meer aspirine.

Dit onderzoek was slechts een "random" onderzoek, dus uit vervolgonderzoek moet blijken wat de ideale dosis is om te slikken.

Langer termijn gevolgen van het slikken van aspirine
Er zijn tot op heden nog geen echte nadelen gevonden bij het slikken van aspirine. Overleg dit altijd met je huisarts. Aspirine slikken in combinatie met andere medicijnen kan gevaarlijk zijn! Het kan wel zijn dat je maagproblemen kan ontwikkelen, uitkijken dus! Overdrijf de dosis nooit!

Niet alleen aspirine in pilvorm

Voor mensen die de pilvorm van aspirine niet kunnen verdragen door bijvoorbeeld de ontwikkeling van maagproblemen zijn er ook andere oplossingen. Sommige fruitsoorten bevatten de natuurlijke vorm van aspirine. Je kan het zo gek niet bedenken, of het bevat aspirine. Tomaten bijvoorbeeld zijn een goede bron. Fruit bevat natuurlijk een vele langere dosering, maar ga dit niet zien als een smoes om elke dag een tros tomaten te eten.

Optimalegezondheid.com
[MOWPOP id="128"]

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!