__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

Acne

Laatste Update: 4 november 2016

Aandoening die lijken op acne

0
(0)

Aandoeningen als acne fulminans, chlooracne, majorca-acne hebben allemaal vergelijkbare symptomen als acne. Toch zijn het totaal andere huidaandoening. Sommige van deze aandoeningen hebben ook dezelfde behandeling en prikkels als acne, toch mogen we deze niet onder de "algemene" term benoemen. In dit artikel beschrijf ik een aantal van de huidaandoeningen die erg op acne lijken.

Acne fulminans
Deze vorm van acne kom eigenlijk maar zelden voor. Gelukkig maar, want het is een erg agressieve vorm van deze aandoening. Niet alleen zal je uiterlijk veranderen, ook je gewrichten zullen klachten ervaren. Ook koort is een veel voorkomend "bij-effect". De vorm van acne zal je niet zo maar krijgen. Wanneer Acne conglobata verkeerd behandeld wordt kan deze vorm ontstaan.

Het is niet goed te behandelen, maar met behulp van steroïden kan deze huidaandoening gecontroleerd worden. De symptomen zijn dezelfde als van acne, echter wordt er ook pijn gevoelt in de gewrichten die ontstoken worden. Ook is het mogelijk dat deze gaan opzwellen.

Een snelle behandeling is noodzakelijk om een langdurig bezoek aan het ziekenhuis te ontlopen.

Chlooracne
Chlooracne lijkt erg op "normale" acne, echter heeft deze vorm andere prikkels. Halogeenbevattende koolwaterstoffen zorgen bij contact voor chlooracne. De meest bekende veroorzakers zijn dioxines. Dit zijn chemische verbinding die erg giftig kunnen zijn. Bij blootstellen kunnen zelfs de hersenen beschadigd raken. Contact met dioxines verhogen de kans op kanker en leveraandoeningen enorm.

Dioxines komen zelfs voor in ons dagelijkse eten zoals vis, vlees, eieren en melk. Gelukkig is ons lichaam tegen een bepaalde hoeveelheid opgewassen.

Majorca-acne
In een vorig artikel heb ik eens geschreven dat zonlicht een goede invloed kan hebben op acne. Bij een te grote blootstelling aan zonlicht kan het toch vervelende gevolgen hebben. Niet alleen zullen erg puisten ontstaan, ook erge jeuk en irritatie zijn als symptoom kenbaar. Vooral mensen die een lichte huidkleur hebben (of roodharigen) kunnen hier last van krijgen.

Bruin worden is een van de voordelen van lekker in de zon liggen. De huid is gevoelig en kan bij overmatige blootstellen aan zonlicht gaan irriteren en ontstoken worden.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

maart 1, 2021

februari 23, 2021

februari 16, 2021

februari 16, 2021

februari 11, 2021

februari 9, 2021

0 Shares
Tweet
Pin
Share