Oorsuizen Behandeling

Laatste Update: 6 maart 2017

Bestaat er een genezing voor tinnitus?

last van lawaai of oorsuizenEen vraag die ik regelmatig krijg is of er überhaupt een genezing bestaat voor oorsuizen / tinnitus? Na aardig wat artikelen geschreven te hebben over het onderwerp tinnitus en de ervaringen van mijn cursisten kan ik stellen dat het niet zo simpel is als ‘’ja’’ of ‘’nee’’.

Heel kort door de bocht kun je zeggen dat er geen genezing voor tinnitus bestaat. Maar dat betekent niet dat er niks tegen te doen is om de intensiteit te verminderen.

In dit artikel zal ik alle nieuwe feiten met je delen over tinnitus. Wat de waarschijnlijke oorzaken zijn, het belang van een correcte diagnose, werking van je gehoor uitgelegd en natuurlijk de meest effectieve behandelingen op dit moment.

Inhoud artikel:
1. Oorzaken nog steeds onbekend
2. Correcte diagnose
3. Werking gehoor uitgelegd
4. Meest effectieve behandelingen

Oorzaken nog steeds onbekend

Het is helaas nog steeds niet geheel duidelijk wat de exacte oorzaak is van tinnitus. Volgens sommige is tinnitus eerder een symptoom dan een aparte aandoening. Dit komt omdat tinnitus een bijwerking kan zijn van medicatie, gehoorbeschadiging of zelfs chronische stress.

Naar mijn mening de grootste uitdaging bij de behandeling van oorsuizen is dat het vaak gezien wordt als compleet subjectief. Dat betekent dat alleen jij de suizen kunt horen. Je arts kan vervolgens niks vinden waardoor het erg frustrerend kan zijn om de oorzaak op te sporten.

Dit maakt de diagnose lastig waardoor je erg lang onnodig last kunt hebben van klachten. 

Daarnaast hebben sommige mensen last van tinnitus in één oor. Terwijl iemand anders oorsuizen ervaart in beide oren. Bij de één is het een piep, bij de andere juist constante suizingen of een vervelend gebrom.

Naast de locatie en soorten tinnitus (subjectief en objectief) valt tinnitus ook in een aantal categorieën te verdelen:

 • Acute tinnitus kan 3 maanden tot zelfs een jaar duren voordat het wat minder wordt.
 • Chronische tinnitus is wanneer de persoon meer dan een jaar achterelkaar regelmatig last heeft van tinnitus. Dit treedt meestal op na een gehoorbeschadiging of bijwerking medicatie.
 • Gecompenseerde tinnitus is wanneer de persoon tinnitus ervaart, maar dat je er verder niet veel last van ondervindt.
 • Complexe tinnitus is wanneer de oorsuizen drastisch de kwaliteit van het leven beïnvloed en niet meer goed kan functioneren, zowel privé als in de werksfeer.

De grote uitdaging bij tinnitus is om ook hulp te zoeken. Veel mensen met tinnitus zijn niet actief opzoek naar behandeling. Meestal omdat de patiënt te horen krijgt dat het niet te genezen is.

Eventuele oorzaken

Vermindering van het gehoor

Echter, tinnitus kan meestal wel gepaard met een vermindering van je gehoor. Gedacht wordt dat je lichaam hierop anticipeert door de gehoorzenuwen gevoeliger te maken. Dit kan weer tot oorsuizen leiden.

Opvallend is wel dat de meeste mensen last krijgen van oorsuizen vanaf 50 jaar. Het lijkt er daarom op dat een vermindering van het gehoor een grote factor is bij de ontwikkeling van tinnitus. Meestal heeft het jaren lang geduurd om het te ontwikkelen.

Denk dan aan jarenlange blootstelling aan hard lawaai wat vaak werk gerelateerd is.

Gehoorbeschadiging

Een beschadiging aan het gehoor kan door verschillende factoren komen. Denk dan aan erg hard lawaai op het werk of het bezoeken van een concert. Bij veel treedt tinnitus dan ook kort daarna op. Zo heb ik zelf een tijdje last gehad van oorsuizen na het bezoeken van een concert. Belangrijk is om hard lawaai zoveel mogelijk te vermijden en altijd oordopjes te dragen.

Medicatie

Maar ook medicatie kan invloed hebben op de ontwikkeling van tinnitus. Wist je dat bepaalde medicijnen als bijwerking oorsuizen hebben? Momenteel zijn er meer dan 200 medicijnen geïdentificeerd die invloed hebben op je gehoor. Zo is het bekend dat diuretica het gehoor (permanent) kan beschadigen wat weer kan leiden tot tinnitus.

Overige

Tenslotte zijn er aanwijzingen dat bloedarmoede, oorontsteking, oververmoeidheid, teveel oorsmeer, verminderde circulatie, chronische stress, ziekte van ménière,  vitamine B12 tekort en een verstopte neus zijn de belangrijkste. Regelmatig je bijholte schoonmaken is zeker een goed idee.

Maar ook goed op je voedingspatroon letten en eventueel vitamine B12 nemen is verstandig. Daarnaast heeft stress een grote invloed op oorsuizen. Echter, de factor stress wegnemen is zeker gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want oorsuizen alleen al zorgt voor veel stress en slaapproblemen, dit oplossen door enerzijds maskering apparaten, meditatie of supplementen zoals melatonine kan het verschil maken.

Het meest gekke aan oorsuizen is dat de intensiteit erg afhankelijk is van simpele factoren. Denk aan de positie van je hoofd, gapen of zelfs hoe je staat! Dat maakt het niet gemakkelijker en geeft ook aan waarom oorsuizen niet 1-2-3 te behandelen is.

Correcte diagnose

Wanneer je naar een specialist gaat met het vermoeden dat het om tinnitus gaat. Dan krijg je eerst een vragenlijst voorgeschoteld. In een eerder artikel heb ik al een aantal vragen verwerkt. De belangrijkste:

 • Wanneer begon je voor het eerst last te krijgen van tinnitus?
 • Wanneer heb je het meeste last van tinnitus?
 • Worden de klachten erger bij een slikrespons?
 • Wat voor geluid hoor je?
 • In hoeverre heeft tinnitus invloed op je dagelijkse leven?
 • Werkt iets waardoor de klachten minder worden?
 • Heb je last van een gehoorbeschadiging of vermindering van het gehoor?
 • Ben je weleens duizelig of misselijk?
 • Welke medicatie neem je op dit moment?
 • Wat is je voedingspatroon?
 • Heb je veel stress?

Vervolgens wordt er een scan gemaakt of de oren direct onderzocht. Daarnaast zul je waarschijnlijk een aantal oefeningen moeten doen om vast te stellen of er ook sprake is van een onderliggend probleem. Daarnaast is er ook een test waarbij je oordopjes moet dragen met specifieke geluiden om vast te stellen of je bepaalde geluiden wel of niet kunt horen.

Daarnaast is het ook verstandig om een bloedonderzoek te laten uitzoeken en de bloedsomloop te testen. Tinnitus kan heel goed veroorzaakt worden door een verminderde circulatie.

Eveneens de sinussen onderzoeken of er niet sprake is van een bijholteontsteking

Tenslotte kan een CT of MRI scan noodzakelijk zijn. Tinnitus kan ook het gevolg zijn van een tumor.

Zodra alle onderzoeken zijn uitgevoerd heeft de specialist een beter begrip waardoor tinnitus eventueel veroorzaakt kan worden.

Werking gehoor uitgelegd

Om beter begrip te krijgen wat tinnitus precies is, moet je eerst weten hoe het gehoor werkt. Ik zal dit kort en bondig houden om de connectie gehoor en tinnitus aan te geven.

het gehoor

Buitenoor dit is wat je kunt zien en heeft de verantwoordelijk om geluidsgolven op te vangen en te versturen naar je gehoorgang. Hier wordt het geluid versterkt en komt zodoende in de trommelvlies terecht.

Middenoor dit is het gedeelte van het oor dat de kleinste botten heeft en wordt ook wel de gehoorbeentjes genoemd. Zo heb je de hamer, aambeeld en stijgbeugel met als primaire taak het geluid verder te versterken.

Binnenoor wanneer het geluid de binnenoor binnenkomt gaat het naar het slakkenhuis cochleaire. Hier wordt het uiteindelijk omgezet in elektrische signalen die via een zenuw naar de hersenen gaat. Zodoende kun je geluid herkennen en begrijpen.

Een bijkomende klacht naast tinnitus is vertigo. Dit kan erg hinderlijk zijn en de oorzaak is meestal te vinden wanneer er vocht in je oor zit. Maar vertigo kan ook heel goed een bijwerking zijn van medicatie.

Meest effectieve behandeling samengevat

Voordat je kunt starten met een behandeling (met name traditioneel) is het van groot belang dat de diagnose goed is afgerond. Eén belangrijke factor bij het krijgen van tinnitus is gehoorverlies. Wanneer je te kampen hebt met gehoorverlies kan een gehoorapparaat zeker goed werken.

Maskeringapparaat – dit is een apparaat dat witte ruis emuleert zodat je minder last hebt van oorsuizen. Belangrijk is dat het apparaat afgestemd wordt op eventuele gehoorverlies. Hierdoor kan bij hoge frequenties het geluid worden versterkt.

Nu moet gezegd worden dat witte ruis therapie niet een wondermiddel is. Het kan even duren voordat je er aan gewend bent. Echter, het is zeker aan te raden bij acute tinnitus om de oorsuizen te maskeren.

Neurostimulator – bij extreme tinnitus kan een akoestische neurale stimulatie voor verlichting zorgen. Dit moet worden uitgevoerd door een KNO arts en kan aardig prijzig zijn. De theorie achter de behandeling is dat de patient minder gevoelig wordt voor geluid. In het begin moet je de stimulator meerdere uren per dag dragen en naar verloop van tijd alleen nog maar af en toe. Het is voor velen een beter alternatief dan standaard geluidstherapie / maskering.

Medicatie – nu zijn er niet echt medicijnen beschikbaar behalve dan ontspanningsmiddelen. Het gebruik van kalmerende medicatie of antidepressiva lijkt tinnitus wat te verminderen of minder opdringerig te maken.

Cognitieve gedragstherapie – is een behandeling om beter leren om te gaan met tinnitus en de kijk op het leven. Deze behandeling is voor iedereen aan te raden en vooral effectief wanneer er sprake is van een depressie over veel stress.

Slaappatroon verbeteren – slapen is zeker een uitdaging wanneer je constante oorsuizen hebt. Wanneer je niet goed slaapt heeft dat per direct invloed op de intensiteit van tinnitus. Gelukkig kun je wel veel doen om je slaap ritme te verbeteren. Hier een aantal handige tips:

 • Optimaliseer je slaapkamer en gebruik het alleen om te slapen. Zodoende krijg je een duidelijke scheiding.
 • Ga niet tussen de middag slapen omdat je daardoor minder moe bent ’s avonds. Een 20 minuten powernap is de uitzondering.
 • Ga niet slapen wanneer je nog niet erg moe bent. Probeer dit goed te timen. Wanneer je echt moe aan het worden bent duik dan direct je bed in.
 • Maak je slaapkamer zo comfortabel mogelijk, prettige lakens, comfortabel bed en zorg dat het geheel donker is.
 • Vermijd complete stilte en zorg voor achtergrond geluid. Denk aan de afwasmachine, een ventilator of zet een speciale tinnitus maskering geluidsfragment aan.
 • Indien je niet binnen 30 minuten in slaap valt. Ga dan wat aders doen en duik pas weer het bed in wanneer je echt moe bent.
 • Lees een goede roman om slaap te bevorderen.Eventueel probeer melatonine om je slaapritme te bevorderen.

Lotgenoten zoeken – er zijn verschillende websites of forums waar lotgenoten inzichten en verhalen plaatsen. Dit kan erg nuttig zijn zodat je weet dat je niet alleen bent! Daarnaast kun je natuurlijk altijd een aantal tips en ideeën opdoen om tinnitus onder controle te krijgen.

Leefstijl aanpassingen – het doel van je leefstijl is enerzijds stress zoveel mogelijk te verminderen. Beter in je vel zitten en een correct voedingspatroon handhaven. Het ultieme dieet bij tinnitus is om meer kalium en magnesium binnen te krijgen. Dat betekent veel minder zout eten wat invloed kan hebben op de circulatie van je gehoor.

Je gehoor is een ongelooflijk complex systeem en kleine veranderingen kan zeker invloed hebben. Voedingsmiddelen rijk aan kalium zijn o.a. bananen, ananas, appels, zoete aardappelen, bieten, abrikozen, donkere bladgroenten en een ongezouten notenmix (voor magnesium). Je kunt een multivitaminen overwegen, maar mag nooit een vervanger zijn van een goed voedingspatroon.

Wanneer je niet voldoende magnesium binnenkrijgt kan dat invloed hebben op de bloedvaten (ook die in je oren). Een magnesium supplement of voldoende noten eten is een goede oplossing.

Wat je absoluut moet vermijden is cafeïne, bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suiker, alcohol en te veel dierlijke eiwitten. Onderzoek toont namelijk aan dat een ongezond voedingspatroon de circulatie kan belemmeren door teveel zout en transvetten. Dit heeft invloed op je bloeddruk wat weer invloed kan uitoefenen op je gehoor.

Naast een gezond voedingspatroon is het wijs om Ginkgo Biloba, knoflook, zink en eventueel B12 te nemen. Ginkgo is wetenschappelijk aangetoond om tinnitus te verminderen.

Met andere woorden, handhaaf een mediterraan voedingspatroon met voldoende goede vetten, veel groenten en fruit en alleen volkorenproducten waar weer veel vezels in zitten. De connectie vezels heeft te maken met je bloedsuikerspiegel.

Ik ben van mening dat je voedingspatroon voor voldoende vitamines en mineralen moet zorgen. Indien dat niet goed lukt kun je de volgende supplementen overwegen:

supplementenlijst

Tenslotte heb je ook nog een infuustherapie dat uitgevoerd wordt in Duitsland. Of het daadwerkelijk de oplossing is tegen tinnitus moet nog blijken. Wel kan gezegd worden dat er steeds meer nieuwe behandelingen bijkomen, wat natuurlijk zeker goed nieuws is!

Ben je zelf nog een behandeling tegengekomen wat bij jou goed heeft gewerkt? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. ik heb sinds 4 maanden dat gesuis in mijn oor is al door geprikt en nu buisje erin maar het is nog niet over dit heb ik over gehouden van een zware griep mijn vraag is wat kan of moet ik doen om hier van af te komen want zo gauw het begint met suizen staat mijn lichaam helemaal stijf

  1. Ik had ongeveer 30 jaar last van oorsuizen ,soms zelfs zeer erg!
   Enige maanden geleden stelde ik vast dat het oorsuizen weg was,en..tot op heden is dat nog altijd zo!
   In het begin ben ik er wel mee naar de dokter geweest maar heb verder nooit enige medicatie of behandeling gehad.Hopelijk blijft het zo en ben ik er voor goed vanaf!

 2. Beste,

  Ik ben op zoek naar een of andere oplossing voor de aanhoudende last die mijn vader ervaart. Hij is ondertussen zeer sterk depressief en zoekt telkens naar slaapmedicztie om de dag door te komen. Hij heeft ook de boodschap begrepen dat niets hem kan helpen en geeft de zoektocht op naar verbetering en wil enkel nog maar sterven.
  Hebt u een soort programma wat jullie volgen als therapie of wat kunnen jullie mijn vader nog bieden?

  Vriendelijke groeten
  Kristel van Aerschot

  1. Beste Kristel,

   Helaas herken ik het verhaal van jou in dat van mijn eigen vader. Hij heeft meer dan 10 jaar geleden flinke tinnitus gekregen. Na een aantal jaren aan slaapmiddelen die werkte, is hij hier een soort immuun voor geworden en sliep hij geen nacht meer door (hoogstens 3 uur per nacht, wat al veel was toen). Ik kan je niet helpen met de juiste oplossing, omdat medicatie voor ieder een andere werking kan hebben. Daarnaast zijn er veel verschillen in oorsuizen (volume en soort toon). Misschien het in de gaten houden van alle informatie die Dr. de Ridder (arts in Antwerpen) heeft geplaatst, mijn vader heeft via hem medicijnen gehad toendertijd die het leven aangenamer maakte. Medicijnen waar bijwerkingen minder waren en meer gericht waren op de tinnitus zelf.

   Het belangrijkste is dat hij afleiding heeft van hetgeen dat hij heeft. Dit zal niet altijd helpen natuurlijk, maar elk moment van afleiding kan al waardevol zijn wanneer tinnitus je leven verstoort. Af en toe zoeken naar antwoorden kan, maar ik raad het je vader af om hier te veel mee bezig te zijn. De focus gaat hierdoor nog meer op de ziekte liggen, en dat kan ook voor versterking zorgen wellicht. Het verzetten tegen tinnitus veroorzaakt stress en paniek, gevolg kan zijn dat er meer oorsuizen ontstaat, dus een medicatie waar hij rustig van wordt (kalmering) kan baat hebben. Er zijn therapieën waarbij bv het geluid een plaats krijgt, dus dat het geluid als logisch wordt ervaren en dat het meer geaccepteerd wordt (maar het is mij niet bekend of werkt, en geluiden zijn ook niet hetzelfde). Als je wilt, kun je me via mail alles vragen. Mijn vader heeft al heel veel geprobeerd, wellicht hebben zij iets aan elkaar.

   Met vriendelijke groet,
   Eva

   1. Een niet verslavend slaapmiddel is melatonine.
    Vaak verkrijgbaar in tabletjes van 3 mg.
    Echter voor mij is 1 mg al genoeg (dus breken).
    Voor een therapie kun je o.a. bij Adelante terecht.
    Zij leren je om beter met de klachten te leren omgaan en het werken in een groep is alleen al een positieve stimulans.
    Bij mij werden de kosten door de verzekering gedekt.

 3. Beste Kristel,

  Ik heb zelf ook tinnitus gehad tot vier jaar na mijn psychose. mijn redding is wiet als medicijn tegen tinnitus geweest. ik rookte elke week een paar weken achter elkaar en na een maand was het weg. de eerste keer kreeg ik een zeer hoofd, maar de volgende morgen was het al veel beter! nu een half jaar later ben kan ik mijn koptelefoon weer op max zetten en ik hoor veel beter.
  je kunt me mailen als je meer wilt weten

  1. Beste Lonely wolf,

   Je geeft aan dat wiet voor jou de oplossing was, maar welk soort wiet werkte voor jou?
   Blowde je vier jaar lang of was het aan het de laatste maand dat je alleen blowde en dat de tinnitus stopte?

  2. Hey. Ik had ff een vraagje aan jou. Ik was eergisteravond in een club en het geluid stond iets te hoog. Sindsdien heb en een piep in de oren. Kun jij mij misschien verder helpen?

 4. Beste lonelywolf,

  Ik zou graag een aantal dingen aan u willen vragen via de mail, maar ik kan uw e-mail adres niet vinden. Zou u die misschien aan mij willen geven?

 5. Pff ik heb nu ong. 4 jaar last van een harde piep in mijn oren.. het klinkt net als een oude tv die aan staat.. ik ben nu bijna 30 en heb er nog steeds elke dag last van.. Vooral wanneer ik in bed lig want dan zijn er geen rand geluiden.. Ik snap alleen niet hoe mensen hier door niet meer willen leven!! Je leert er mee leven.. het is niet de einde van de wereld.. Ben ik nou zo tolerant of zijn andere nou zulke mietjes.. kom op man grow a pair of balls!!

  1. Het verschilt van persoon tot persoon waar de tolerantiegrens ligt.
   Jij bent niet tolerant, en anderen zijn geen mietjes.
   Wees blij dat je er op deze manier mee om kunt gaan.

  2. Ik heb het gekregen door stress het was op een avond toen ik zomaar vanuit het niets een piep hoorde in mijn rechter oor.. in eerste instantie dacht ik het gaat wel weer over. Nu krijg ik van veel mensen te horen dat je ermee moet proberen te leven. En dat doe ik ook. Ik zou graag in contact komen om eens van u te horen hoe jij er mee om gaat.

  3. joran, voor iedereen kan de oorsuizen anders zijn! dat jij er minder last van hebt wil niet zeggen dan andere mensen het niet meer kunnen houden! met vriendelijke groet

  4. I, ben 73 jaar en al jaren last van oorsuizen acupunctuur gehad maar hielp niet als ik leuke ding doe ishet iets minder maar blijft irritant roken doe ik niet en ben ook niet te dik. Help help heb wel stress. Lop bij een psycholoog.

 6. hoi ik heb jullie ook een mailtje gestuurd maar misschien werkt dat niet, dus probeer ik het hier nogmaals. ik heb ruim 5 jaar tinnitus en in het begin had ik er niet zo'n last van maar tegenwoordig steeds meer. ik heb het in beide oren, overdag meestal zacht geruis maar soms knallende piepen en klapperen mijn oren ook als of er vacuüm in zit, heel vreemd. ik vraag me af of hypnotherapie iets kan doen. zeg maar je hersens zo programmeren dat ze het geluid niet meer waarnemen. is dat een mogelijkheid? en zo ja weten jullie misschien welke hypnotherapeuten hier ervaring mee hebben? Ik dank jullie alvast voor je antwoord en ben reuze benieuwd.

  1. Hallo Bente,

   Jazeker, hypnotherapie zou een oplossing kunnen zijn. Hoewel het van persoon tot persoon verschilt, worden er over het algemeen goede resultaten mee bereikt.
   Lees dit artikel maar eens:
   https://www.optimalegezondheid.com/oorsuizen-hypnotherapie/

   En bij wie je terecht kunt?
   Probeer het hier eens:
   https://hypnoseinstituutnederland.nl/tinnitus-hypnose-om-klachten-te-verminderen/

   Ik heb overigens geen ervaringen met dit instituut. Ik hoor graag je ervaringen hiermee.
   Veel succes!

 7. hoi,
  ik heb sinds 3 jaar oorzuisen rechts omdat ik een keer buiten zonder jas ben wezen sporten. De volgende dag had ik een piep die nooit meer een seconde weg is geweest. De huisarts heeft eerst neussprays voorgeschreven en na een halfjaar een verwijzing gegeven. Uit endoscopisch onderzoek in mijn neus bleek dat op mijn trommelvlies mijn ademhaling zichtbaar is. Dit was volgens de KNO arts uitzonderlijk. Dus verder onderzoek. Helaas bleek na de oorpieptest dat ik ook frequentiedoof ben. Het was dus een gehoorbeschadiging door verkoudheid en daarmee was de kous afgedaan.
  Hoe en waar kan ik een second opinion aanvragen?

  1. Beste, ik heb oorsuizen gehad die na een tijdje weg waren gegaan. Ik had Cortizone gekregen vanwege een mogelijke ontsteking wegens te veel druk op trommelvlies. Ook had ik in die tijd een maagontsteking met reflux die mijn buizen van eustachius hadden aangetast.

   Dit is over gegaan op 3-4 maanden tijd. In het begin erg, laatste twee maanden aanvaardbaar. Ik heb dit opnieuw gehad anderhalf maand geleden, pas genezen en oorsuizen aanvaardbaar.

   Bij gehoorschade is oorsuizen waars permanent, bij ziekte kan het genezen worden in langere tijd.Dit is mijn ervaring.

 8. Hallo allemaal.
  Ik heb al langere tijd last van een tinitus.
  Mijn ervaring is dat als ik me op iets anders focus, het meer op de achtergrond geraakt.
  Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

 9. Beste,

  ik heb eerder 5 jaar geleden tinnitus gehad na een voedselvergiftiging en een stop in mijn oren. Na die stop verwijderd was, moest ik de tinnitus laten behandelen met cortizone. Op een gegeven moment had ik er geen last meer van maar onlangs (5 dagen geleden) toen ik al een week ziek was van een maag en slokdarmontsteking heb ik een erge tinnitus gekregen, een pieptoon en een galm. Er is ook een druk in mijn oor en heb een verstopte neus, nu ben ik bang dat het net zoals vorige keer weer maanden gaat duren voordat het weg is of zelfs niet meer weg kan gaan deze keer. Ik heb een klein beetje gehoorschade aan mijn rechteroor maar niet genoeg om al oorsuizen te hebben. Weet iemand hier meer van?

   1. Ja ik heb heb het al vermeld aan hem, dat oorsuizen kan van zo veel komen. Ik zou vanwege mijn slokdarmontsteking (die ik nog altijd heb) en de reflux een vitaminen tekort kunnen hebben. Heb een bloedonderzoek laten doen en heb een tekort aan vitaminen D, ook zou ik een ontsteking kunnen hebben van de buis van eustachius door al dat maagzuur. nu ben ik in behandeling met omeprazol, het was een week geleden ietsje beter maar is nu teruggekomen. 8 januari heb ik een afspraak met mijn kno arts die er wel wat meer van kan weten.

    Mijn oorsuizen is sinds een paar dagen geleden weer toegenomen samen met nog meer reflux klachten dus ik dacht dat deze wel verband hielden met elkaar.

   2. Beste, ik ben naar de oorarts geweest en het resultaat is behoorlijk interessant.
    Ik heb blijkbaar mijn oorsuizen gekregen vanwege reflux die zo hoog komt als de oren. De buizen in mijn oren zijn opgezwollen vanwege het zuur en ik moet nu cortizone nemen voor een aantal weken. De cortizone gaat waars de opzwelling verhelpen (geen idee ivm volledige herstelling maar ik had deze behandeling al eerder gehad en toen werkte het wel met een periode van enkele maanden) Deze behandeling kan na 3 maanden van oorsuizen de oren niet meer herstellen. Ik hoop dat dit een beetje interessant was?

   3. Beste,

    na de cortizone behandeling had ik een paar weken bijna geen last van de oorsuizen totdat er in mijn handen een ballon ontplofte. Nu heb ik suizen en rinkelingen aan beide oren, pure frustratie natuurlijk sinds ik misschien mijn trilhaartjes heb beschadigd en ik kan rekenen op gehoorschade. Bij 1 ontploffing van een ballon, kan er permanente oorsuizen veroorzaken? Ik kon perfect leven met de lichte suizingen aan mijn linkeroor maar nu is het toch wel een beetje te veel.

 10. Een client van mij vermeldt dat als hij zorgt dat zijn hoofd lager ligt dan de rest van zijn lichaam voor 2 minuten, bv tuissen knieen of op een bank, benen op kussen dat hij dan een half uur geen geluid hoort...

   1. Ik kreeg op 16 weken van mijn zwangerschap last van pulserend oiesuizen door bloedarmoede, hormonen en extra bloedcirculatie. Nu op 28 weken heb ik een val gedaan op mijn achterste en sinds dien heb ik er nog is een heel piepconcert bij ook! Ik hoor een ruis, rinkeltje, alarmbel en 3 soorten piepen. Ik word er gek van en heb totaal geen band met men kind. Volgens nko arts ziet er alles prima uit en heb ik geen gehoorschade. Vandaag ben ik voor 2de keer naar osteopaat geweest en ze heeft alle blokkades kunnen weg nemen maar het geluid is er nog steeds! Moet ik nog even geduld hebben of is dit voor de rest van mijn leven?

    1. Hoi Evy,

     Je lichaam werkt hard tijdens de zwangerschap! En daarom is het extra belangrijk om goed op je vitaminen en mineralen te letten. Je zou extra vitamine B12 kunnen nemen, deze zit vooral in magere yoghurt, tofu en eieren. In dit artikel lees je meer over vitamine B12 bij bloedarmoede, oorsuizen en het sneller slaan van je hart. Helaas weten we niet of dit voor altijd zo zal zijn. Er zijn gelukkig wel behandelingen om het te verminderen.

     Groeten, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

6 Shares
Tweet
Pin6
Share