__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

Gezonde Gewoontes

Laatste Update: 6 februari 2014

De beste apps voor een gezonder leven

0
(0)

appsJe kent de slogan wel van Apple: “There’s an app for that!”. En inderdaad, je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een app voor om je het leven makkelijker te maken. Ook om ons te helpen met onze gezondheid er massa’s apps beschikbaar. Niet enkel voor de iPhone, ook voor Android.

Laten we de beste apps van de afgelopen jaren eens op een rijtje zetten.

 1.      De CalorieTeller

Ongetwijfeld één van de populairste apps in de rubriek gezondheid is deze. Wil je graag op dieet of wil je gewoon een idee krijgen van je dagelijkse calorie-inname en verbruik? Dan is deze app het perfecte hulpmiddel. Je kan snel zoeken om het aantal calorieën in een bepaald voedingsproduct te vinden of zelfs gewoon de barcode van het product inscannen. De app helpt je verder een logboek bij te houden van wat je eet en hoeveel je beweegt en als je op dieet bent helpt ze je vooruitgang bij te houden door middel van een dagboek.

 2.      De VGZ slaaplekker-app

De zorgverzekeraar heeft een app uitgebracht die mensen moet helpen met hun slaapproblemen. Je houdt er je eigen slaappatroon mee bij via een logboek en vervolgens kan je praktische opdrachten en tips krijgen om zo je slaapklachten te verminderen. Om het helemaal af te maken kan je zelfs via Facebook en andere sociale media aan je vrienden laten weten hoe jij geslapen hebt. Zo weten je collega’s alvast of ze vandaag wel of niet op je moeten rekenen!

3.      KWF Zonkracht

Huidkanker is een groeiend probleem en één van de oorzaken is een overdreven blootstelling aan de zon zonder voldoende bescherming. Deze app kan je huidtype analyseren op basis van een aantal vragen en kan de kracht van de zon meten. Op basis daarvan geeft ze je het verbrandingsrisico en adviseert ze je welke zonnebrandcrème je best zou gebruiken.

 4.      De Etikettenwijzer

Gezond leven begint met gezond eten, dat is geen loze slogan. Maar hoe weet je wat je juist eet? Met de ellenlange ingrediëntenlijsten vol vreemde stoffen en E-nummers is dit niet altijd eenvoudig. Daarom heeft het Voedingscentrum een app ontwikkeld die je daarbij kan helpen. Je kan bijvoorbeeld E-nummers opzoeken, kijken wat een bepaald keurmerk wil zeggen en te weten komen of bepaalde ingrediënten van dierlijke oorsprong zijn of niet.

 5.      Meddossier

Er is veel te doen geweest om de invoering van een elektronisch medisch dossier. Of het goed is voor onze privacy dat dit soort informatie allemaal centraal wordt opgeslagen is inderdaad maar de vraag. Maar het is wel goed voor onze gezondheid als onze behandelaars op de hoogte zijn van onze hele medische geschiedenis en voor onszelf kan het ook erg praktisch zijn. Deze app helpt je om zelf je elektronisch medisch dossier bij te houden. Donorgegevens, allergieën, bloedgroep, medicijnengebruik… het kan allemaal opgeslagen worden in deze handige app.

 6.      Symple

Deze Engelstalige applicatie helpt je om een logboek bij te houden met allerlei gezondheidsgegevens. In de eerste plaats is ze erop gericht om bepaalde symptomen of gezondheidsklachten goed bij te kunnen houden zodat je bij je eerstvolgende bezoek aan de dokter precies kan vertellen waar en wanneer je ergens last van kreeg. Maar je kan er ook in bijhouden hoeveel lichaamsbeweging je hebt, welke medicijnen je hebt genomen en nog veel meer. Dit alles moet helpen snellere en betere diagnoses te krijgen bij gezondheidsklachten.

 7.      Garmin-fit

De gps-fabrikant Garmin heeft een app ontwikkeld die je moet helpen bij te houden hoeveel je wandelt, loopt en fietst. Elke keer dat je aan een jogging of fietstocht begint zet je de app aan en op het einde kan ze je vertellen hoever je hebt gelopen, welke snelheid je had en hoeveel calorieën je verbruikt hebt. Ga je graag op afgelegen weggetjes fietsen en wandelen? Dan kan de app aan je familie laten weten waar je je bevindt. Zo hoeven zij zich alvast niet meer ongerust te maken. En om je te laten aanmoedigen door je vrienden kan je via de app ook je prestaties delen op Facebook.

 Ken jij nog apps die je helpen gezond te blijven? Laat mij het weten door hieronder een reactie achter te laten!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
0 Shares
Tweet
Pin
Share