• De beste apps voor een gezonder leven

De beste apps voor een gezonder leven

2014-02-06T06:38:28+01:00februari 6th, 2014|Gezonde Gewoontes|0 Reacties

Laatste update: door

De beste apps voor een gezonder leven

appsJe kent de slogan wel van Apple: “There’s an app for that!”. En inderdaad, je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een app voor om je het leven makkelijker te maken. Ook om ons te helpen met onze gezondheid er massa’s apps beschikbaar. Niet enkel voor de iPhone, ook voor Android.

Laten we de beste apps van de afgelopen jaren eens op een rijtje zetten.

 1.      De CalorieTeller

Ongetwijfeld één van de populairste apps in de rubriek gezondheid is deze. Wil je graag op dieet of wil je gewoon een idee krijgen van je dagelijkse calorie-inname en verbruik? Dan is deze app het perfecte hulpmiddel. Je kan snel zoeken om het aantal calorieën in een bepaald voedingsproduct te vinden of zelfs gewoon de barcode van het product inscannen. De app helpt je verder een logboek bij te houden van wat je eet en hoeveel je beweegt en als je op dieet bent helpt ze je vooruitgang bij te houden door middel van een dagboek.

 2.      De VGZ slaaplekker-app

De zorgverzekeraar heeft een app uitgebracht die mensen moet helpen met hun slaapproblemen. Je houdt er je eigen slaappatroon mee bij via een logboek en vervolgens kan je praktische opdrachten en tips krijgen om zo je slaapklachten te verminderen. Om het helemaal af te maken kan je zelfs via Facebook en andere sociale media aan je vrienden laten weten hoe jij geslapen hebt. Zo weten je collega’s alvast of ze vandaag wel of niet op je moeten rekenen!