Langer Leven

Laatste Update: 24 januari 2018

Eenvoudig leven: 32 uitgebreide tips!

Het moderne leven kan overweldigend zijn. We hebben de hele dag smartphones en tablets in onze handen of desktops, computers en tv’s om ons heen. Dit veroorzaakt mentale verstrooiing - een soort chaos van de geest. We zijn nu 24 uur per dag en 7 dagen per week met de rest van de wereld verbonden. Dit is geweldig, maar het heeft ook zijn nadelen.

We spenderen zoveel tijd aan het kijken naar schermen in plaats van te kijken naar echte mensen, we besteden in ons dagelijks leven zoveel aandacht aan het maken van virtuele vrienden in plaats van het maken van echte vrienden en de technologie heeft ons zo fanatiek gemaakt om te proberen een miljoen dingen bij te houden, dat onze productiviteit eigenlijk daalt en dat onze geest eigenlijk nooit echt rust krijgt en daarom bouwen we geleidelijk aan stress en angst op.

Dit komt nog eens bovenop onze obsessie voor materiële items en dit zijn de belangrijkste redenen waarom ons leven te gecompliceerd is geworden. We verbinden geluk aan het krijgen van de volgende nieuwe gadget of een ander speeltje tot het punt waarop we het snappen en beseffen dat onze geest nooit vrede heeft. En als we het wel krijgen, verdwijnt het gevoel al snel als sneeuw voor de zon en daarna gaan we op zoek naar iets anders om het gevoel weer terug te krijgen.

Deze cyclus van consumptie resulteert nooit in vrede. Het brengt ons nooit echt geluk en alleen maar stress, angst, woede en frustratie.

Door onze behoefte om meer aan te schaffen te stoppen, ons leven te vereenvoudigen en het huidige moment te accepteren, cultiveren we een omgeving voor echt geluk. Een geluk dat niet is gebouwd op krachten van buitenaf, maar op onze eigen innerlijke vrede.

In essentie gaat het vereenvoudigen van je leven eigenlijk gewoon om het verwijderen van afleiding. Het gaat over het vinden van vrede in de ademruimte, die je verkrijgt door die afleidingen weg te nemen en bewust te kiezen om je tijd te besteden aan wat je het meest belangrijk vindt in het leven: of het nu je kinderen, je echtgenote of echtgenoot, je moeder of vader en/of je spirituele oefening/geloof is.

Er zijn ook veel manieren om afleiding te verwijderen en je leven te vereenvoudigen en die zul je ontdekken als je maar een seconde de tijd neemt om even rond te kijken. Hieronder staat een lijst met de belangrijkste categorieën, die je kunt gebruiken om het proces van vereenvoudiging van je leven snel op gang te brengen. Voel je vrij om ook je eigen manieren om je leven te vereenvoudigen te bedenken.

Begin vandaag nog met het vereenvoudigen van je leven en het verminderen van rommel en je zult merken dat je dan niet alleen ruimte hebt om te ademen, maar ook meer tijd hebt om te besteden aan wat het belangrijkste voor je is.

De belangrijkste manieren voor een eenvoudig leven

(In willekeurige volgorde)

Vereenvoudig je financiën

Doe eerst zoveel mogelijk dingen op de automatische piloot. Je doet dit door je salaris op een rekening te laten storten (als dit nog niet is gebeurd) en al je rekeningen automatisch te laten incasseren.

Open ook een spaarrekening en stort daar automatisch wat geld op als je je salaris ontvangt. Als je het je niet kunt veroorloven om op dit moment veel te sparen, is dat helemaal niet erg want je kunt ook gewoon een paar euro per week sparen. Wat je ook kunt missen, het belangrijkste is dat je nu de gewoonte vestigt.

Ten tweede, verminder je het aantal rekeningen dat je hebt. Het belangrijkste is dat je begint om die creditcards op te zeggen. Ze verspillen gewoon je geld en bouwen alleen maar slechte bestedingsgewoonten op. Het is gemakkelijk om zo een ​​betaling over te slaan en de rente die je betaald is torenhoog en voor je het weet dan zit je in de schulden en gaat alles van kwaad tot erger. De enige uitzondering hierop is een prepaid-creditcard waar je zelf een tegoed op zet.

Als je al een creditcardschuld hebt en dat geen optie is, dan kun je je tegoed consolideren. Dan worden al je creditcardrekeningen bij elkaar opgeteld en door een maatschappij overgenomen waardoor jij één gemakkelijk te beheren maandelijkse betaling overhoudt. Het zal ook al die vervelende telefoontjes en brieven stoppen.

Ten derde, onderzoek je wat je maandelijkse rekeningen zijn. Kijk of er iets is dat je niet regelmatig gebruikt. Misschien heb je de afgelopen paar maanden niet veel tv gekeken. Het kan iets kleins zijn zoals een tv-service zoals Netflix of Spotify (met lidmaatschap) of iets groters zoals bijvoorbeeld je kabelrekening. Ik deed dit een tijdje terug en ontdekte dat ik bijna  120 euro kon besparen.

Tenslotte, betaal je je wekelijkse uitgaven gewoon met contant geld. Dit is iets dat ik ook net ben begonnen te doen, dus ik kan hier nog niet veel over zeggen. Maar het lijkt voor anderen geweldig te werken en ik ben er erg enthousiast over. Op deze manier voorkom je dat je steeds je online je bankrekening moet bekijken en moet bijhouden wat je hebt uitgegeven van je beschikbare saldo. Dit voorkomt echt een hoop hoofdpijn want je kunt precies zien hoeveel je nog contant in je portemonnee hebt.

Neem elke week het bedrag dat je voor elke wekelijkse onkostencategorie hebt bepaald (boodschappen, luiers, plezier) op en scheid ze in stapels. Je kunt ze apart houden met geldclips, in aparte enveloppen doen of op een andere manier die voor jou werkt verdelen. Dit maakt je wekelijkse financiën uiterst overzichtelijk en eenvoudig om mee te werken.

Vereenvoudig je e-mail

Als je e-mail situatie zoiets was als de mijne, kan het uit de hand lopen. Ongeveer 90% van mijn e-mails gaat nu naar één account, maar op een gegeven moment had ik 5 e-mailaccounts of zelfs meer en controleerde ik mijn e-mails zo'n 10-15 keer per dag.

Begin met het consolideren van je e-mailaccounts. Bestudeer nauwkeurig waarom je elk e-mailaccount gebruikt. Door dit te doen, zul je waarschijnlijk merken dat een paar accounts daarvan nutteloos zijn of gecombineerd kunnen worden met een andere account.

Vervolgens kun je je ook gaan afmelden voor e-maillijsten, die je nooit gebruikt of waarvan je eigenlijk niet weet wat je eraan hebt. Dit zou bijvoorbeeld iTunes kunnen zijn als je nooit enige waarde verkrijgt van wat er op de e-maillijst staat. Doe dit voor ieder ander bedrijf dat je nooit echt interesseerde om e-mails van te ontvangen.

Ik weet voor mij dat er nogal wat was dat ik van mijn lijstje kon wegstrepen. Dit zou je moeten helpen om het aantal e-mails dat je dagelijks ontvangt te verminderen en de e-mails die van groter belang zijn er beter uit te laten springen.

Ten slotte, nu dat je je e-mailaccounts hebt vereenvoudigd, is het tijd om een schema in te stellen. Stel vooral een schema op waarbij je je e-mail slechts één of twee keer per dag controleert en spreek af met jezelf dat je je e-mail niet op een andere tijd opent.

Als e-mail een belangrijk onderdeel van je dag is, bepaal dan hoeveel tijd je nodig hebt om op zijn minst de items met de hoogste prioriteit afgevinkt te krijgen. Richt je eerst op de e-mails met de hoogste prioriteit en ga in de rest van de tijd die je dan nog over hebt door met het openen van de andere mails. Laat de e-mail niet je leven bepalen en wees niet bang om e-mails ongelezen te verwijderen.

Verkort de tijd die je doorbrengt achter een scherm

Dit is best een lastige. Schermen zijn een belangrijke kracht voor afleiding en, zoals ik eerder al zei zorgen ze in dit moderne leven voor mentale verstrooiing.

Verminder eerst de tijd dat je naar de tv kijkt. Als je alleen al je tv-tijd verkort scheelt dit enorm en je kunt ook online naar programma’s kijken waar er weinig tot geen reclames zijn (afhankelijk van het platform dat je gebruikt). Dit bespaart je tijd, vermindert je commerciële blootstelling en geeft je meer controle over je tijd. Je hoeft je favoriete programma misschien niet meer te bekijken wanneer het wordt uitgezonden, want je kunt het ook gewoon opnemen. En weet ook dat het hebben van een kabel veel duurder is dan zelfs meerdere platforms waar je online kunt kijken.

Verminder vervolgens de tijd die je op je smartphone doorbrengt. Ik zou willen voorstellen om je smartphone eens grondig te bekijken en de ongebruikte apps te verwijderen. Als je veel te veel afleidingen hebt op je telefoon, heb je de neiging om het steeds te pakken en dingen te zoeken om jezelf mee af te leiden. Dit is een van de gevaarlijkste afleidingen in ons dagelijks leven omdat het er altijd is. Door het aantal keren dat je je telefoon pakt drastisch te verlagen, zul je merken dat je een rustigere en minder verspreide geest hebt.

Ik heb mijn telefoon grondig onderzocht en vastgesteld dat ik bijna 70% van de apps, die ik had gedownload, zelden gebruikte of gewoon niet nodig had. Ik verlaagde het aantal apps op mijn telefoon tot de helft en stopte zelden gebruikte of niet-verwijderbare apps (iPhone...) in hun eigen map en gooide ze naar het tweede scherm waar ik ze nooit kan zien. Dit heeft de hoeveelheid tijd die ik elke dag verspil aan het rondspoken op mijn telefoon drastisch verkort en in die tijd doe ik nu nuttige dingen.

Ruim je huis en je werkplek eens grondig op

Zoals de meeste mensen heb je waarschijnlijk nogal wat ongebruikte/onnodige materiële items, die ruimte in beslag nemen en je leven overrompelen. De meesten van ons merken niet wat voor een effect het op ons heeft. Maar wanneer je de tijd neemt om de materiële rommel in je leven op te ruimen, zul je merken dat je de ruimte hebt om te ademen. Het is best bevrijdend om jezelf los te koppelen van materiële items.

Afhankelijk van het al dan niet hebben van kinderen, een significante andere, een huis, wat je doet voor de kost, waarvan je geniet in je vrije tijd en of je een verzamelaar bent of niet, kun je verschillende hoeveelheden rommel hebben.

Ik heb in mijn leven heel wat verzamelaars gekend. Hun emotionele binding aan materiële items is niet gezond. Het weerhoudt je ervan om dat ware, hernieuwbare en onbeperkte geluk te vinden dat ontstaat wanneer je ontdekt dat geluk buiten jou niet in materiële items bestaat. En het ergste is dat het zo moeilijk op te merken is als je er last van hebt.

Dus hoe weet je nu wat rommel is en wat niet? Gebruik dezelfde techniek die we tot nu toe voor elke andere categorie hebben gebruikt: gebruik je dit ooit? biedt het enige waarde? NEE! In de vuilnisbak. Gebruik je het soms, maar verspilt het je tijd en levert het geen positieve waarde op voor jou of iemand om je heen? In de vuilnisbak ermee. Leg alles bij elkaar en kijk wat het belangrijkste is. Kijk dan of er nog iets anders in je opkomt dat niet nodig is. Wat overblijft is echt de essentie.

Vereenvoudig je acties

We proberen zoveel dingen tegelijk af te handelen. Zowel mannen als vrouwen worden op verschillende manieren onder druk gezet door de samenleving in het algemeen, maar van beiden wordt verwacht dat ze zoveel mogelijk dingen tegelijk doen, ze die dingen allemaal perfect doen en aldoor een glimlach op hun gezicht houden. We merken niet dat dit invloed heeft op de manier waarop we handelen.

Maar we hoeven deze agenda niet te blijven volgen. In feite houdt het bijhouden van anderen je alleen maar achterop bij het bereiken van je dromen en doelen. Om echt te kunnen leven willen we dat we bereid zijn eerlijk te zijn tegenover onszelf en de mensen om ons heen. Wanneer dat nodig is, moet je tegen jezelf en de mensen om je heen, NEE kunnen zeggen.

Om het leven ten volste te leven, willen we dat we ons ook beter kunnen concentreren. Op deze manier creëerde ik meetbare veranderingen in mijn eigen leven. Ik concentreerde me op één belangrijk ding per keer totdat mijn hele leven was veranderd en ik werk nu nog steeds op dezelfde manier.

Je zult nog steeds weleens jongleren of toch een paar taken tegelijk moeten doen, want dat is een aspect van het moderne leven dat maar moeilijk te omzeilen is. Maar je kunt dit echt enorm verminderen. En dit betekent niet dat je geen extra aandacht kunt besteden aan een van die dingen. Door je leven in het algemeen te vereenvoudigen, wordt het zoveel gemakkelijker om je op één gebied te concentreren en echt meetbare verbeteringen aan te brengen.

Waar het om gaat is, ben gewoon niet met honderd duizend dingen tegelijk bezig? Als je dat doet, zul je geen goed werk kunnen afleveren voor de dingen, die je probeert te doen. Concentreer je op één of een paar taken tegelijk en geef jezelf dan voor 100%.

Vereenvoudig je gedachten

Misschien beschouw je je gedachten over het algemeen niet als een aspect van eenvoudig leven, maar het is echt één van de belangrijkste gebieden waar je je leven kunt vereenvoudigen. Het moderne leven is gevuld met afleiding. Deze afleidingen bemoeilijken het leven net zo veel als of zelfs meer dan, iets anders.

Daarom moeten we de beoefening van mindfulness eens overwegen. De eenvoudigste manier om dit te doen en je geest tot rust te brengen is om te beginnen met het beoefenen van een zitmeditatie. Zitmeditatie is de meest geconcentreerde vorm van mindfulness en zal daarom het grootste effect hebben op wat we proberen te bereiken: een rustigere geest.

Beperk sociale afleiding

Iedereen is tegenwoordig met sociale media bezig. Je kunt Facebook ook eens per week bezoeken, Twitter om de paar dagen checken of dagelijks meerdere sociale accounts gebruiken. Wat je frequentie of voorkeur ook is, het is tegenwoordig erg moeilijk om te ontsnappen aan de aantrekkingskracht van digitaal socialiseren.

Maar hoe belangrijk ze ook zijn om verbonden te blijven met vrienden, familie, bedrijven en je andere favoriete mensen, ze kunnen ook een grote afleiding worden. Ze kunnen en zullen zonder dat je het zelfs maar weet je ervan weerhouden om te genieten van het leven.

Online vrienden maken is een stuk gemakkelijker om te doen dan in persoon. En misschien is er daarom ook wel zo verslavend. Ik ken mensen die het op bepaalde momenten een gewoonte hebben gemaakt om hun Facebook-, Twitter- of Instagram-accounts zo'n 20, 30 of meer keer per dag te checken. Werk eraan om je sociale tijd online tot een minimum te beperken.

Eenvoudig leven

Sociaal online zijn, is echter niet slecht. Zoals ik al zei, kan het ook heel goed zijn. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent met de chats waaraan je deelneemt. Volg geen mensen of neem deel aan gesprekken alleen maar om te roddelen of om negatief over iets of iemand te praten. Dat zal voor problemen zorgen en zal negativiteit in je leven brengen. Ik denk dat het laatste is wat je wilt om je leven nog ingewikkelder te maken.

Stop met multi-tasking

Multi-tasking is een mythe en OK, soms is het mogelijk, maar vraag dan niet hoe. Maar het levert ons niet de resultaten op die we eigenlijk willen. Multi-tasking maakt ons alleen minder productief en het vermindert ook de kwaliteit van ons werk.

Multi-tasking veroorzaakt ook stress en angst. We zijn er eigenlijk niet voor gemaakt om 2-3 dingen op hetzelfde moment te doen. We zijn het meest effectief wanneer we ons concentreren op één activiteit per keer en 100% van onszelf aan die activiteit kunnen geven.

Dus houd jezelf niet voor de gek. Ongeacht hoeveel productiever je denkt dat je bent tijdens multi-tasken, je bent het echt niet. Je maakt het jezelf alleen maar lastig en dwingt jezelf om dingen half te doen.

Plan je maaltijden vooraf

Als ik maaltijd zeg heb ik het ook echt over het vereenvoudigen van de maaltijd. Of je nu alleenstaand bent of een gezin hebt, het uitzoeken wat je gaat eten (vooral tijdens het avondeten) kan echt een hele klus zijn. We leven in een tijd waarin we zoveel verschillende opties hebben dat het gewoon een taak op zich is om te beslissen wat we willen eten voor het avondeten (en soms zelfs een debat!).

Tenzij je een robot bent, neem ik aan dat je elke dag eet en waarschijnlijk wel een paar keer per dag. Doe jezelf dus een plezier: neem even de tijd om alle verschillende gerechten en etenswaren die je eet op een semi-regelmatige basis op te sommen. Scheid deze lijst op basis van de maaltijd: ontbijt, lunch, diner en elke andere keer dat je nog iets extra’s eet (na de training bijvoorbeeld).

Noteer ook enkele dingen onder een snackcategorie. Als je de tijd neemt om een ​​paar gezonde snacks te bedenken, zul je merken dat je minder vaak goede dingen zult snacken.

Ten tweede, deel deze categorieën dan op basis van de maaltijden die je kookt/bereidt en restaurants/fastfoodlocaties die je bezoekt in twee secties in.

Ten derde, neem deze lijst dan bij de hand en plan elke week je maaltijden. Bij mij thuis plannen we onze maaltijden op zondag, maar je kunt het doen wanneer het het beste uitkomt. Deze methode helpt ook om het aantal keren dat je elke week uit eten gaat te verminderen. En je hoeft niet zo specifiek te zijn. Je kunt ook melk en ontbijtgranen en wat bessen kopen en je zult zien dat je die dan op verschillende dagen als ontbijt eet zonder dat je echt precies weet welke dagen dat dan zijn.

Tenslotte, ga op dezelfde dag naar de winkel en koop alle ingrediënten die je nodig hebt voor de komende week. Laat me je vertellen dat je soms toch dingen zult vergeten en dan alsnog terug moet naar de winkel maar het aantal keren dat je dat in een bepaalde week moet doen, zal verminderen. Vooral als je kinderen hebt...

Deze methode voor het plannen van maaltijden heeft het maaltijdproces voor mij sterk vereenvoudigd. Het vermindert gedoe, vermindert de tijd die ik hieraan kwaijt ben, het vermindert de ritten naar de winkel en geeft je die tijd terug om te genieten met je geliefden.

Word een bewuste consument

Als het goed is, heb je je leven nu al op een aantal belangrijke gebieden vereenvoudigd. Je voelt je redelijk goed. Je hebt meer ademruimte, minder rommel, minder afleidingen, minder complicaties en het leven in het algemeen is gewoon leuker geworden. Over het algemeen is eenvoudig leven een grote bron van vrede en geluk voor je geworden, toch?

Maar je moet dit handhaven om door te kunnen gaan. Je moet een bewuste consument worden. Laat je mindfulness je hier begeleiden. Wanneer je overweegt om iets te consumeren of iets te kopen, vraag jezelf dan af: "Heb ik dit nodig?” Of “kan ik ook zonder leven?", "Zal dit ten koste gaan van enige tijd van iets anders dat voor mij belangrijk is? Vind ik dat goed?" En "Zal dit op een positieve manier bijdragen aan mijn leven?"

Wanneer je overweegt om een account of een nieuwe factuur toe te voegen aan je financiële situatie, wanneer je overweegt om een nieuw doel of nieuwe verantwoordelijkheid op je te nemen, wanneer je overweegt om een nieuw sociaal netwerk uit te proberen, omdat een vriend je vraagt ​​om zich bij haar aan te sluiten of wanneer je overweegt om iets nieuws te kopen voor je huis. In al deze scenario's moet je jezelf de vragen stellen die ik hierboven heb genoemd.

Ik kan je niet vertellen wat de juiste keuze is om te maken want alleen jij kunt dat doen. Maar zolang je aandachtig blijft en een bewuste keuze maakt, kun je een eenvoudiger en vrediger levensstijl handhaven.

Stop met het kopen van dingen die je niet nodig hebt

Opgegroeid in een materialistische samenleving, zijn de meesten van ons mede door onze omgeving - en vooral door manipulatieve reclame - altijd geneigd om nieuwe dingen te willen kopen om zich zo goed en gelukkig te voelen, ongeacht of we er daadwerkelijk van profiteren of niet. We besteden dus grote hoeveelheden geld aan het kopen van dingen die ons in feite alleen maar leeg en onvervuld achterlaten.

Door minder te consumeren, ervaar je meer financiële en emotionele vrijheid en heb je meer tijd en energie om na te streven wat je hart echt sneller laat kloppen en wat je vreugde en geluk geeft.

Creëer een stressvrije leefruimte

Velen van ons zijn gewend om dingen te verzamelen, zozeer zelfs dat we de ruimte waarin we leven met dingen vullen die we niet nodig hebben en nooit gebruiken. Als gevolg daarvan is onze blik voortdurend gevuld met ontelbare afleidingen, die ons op een psychologisch niveau negatief beïnvloeden en ons verwarren.

Om meer ruimte in je leven te creëren, minder stress te ervaren en meer overzicht te krijgen, kun je die dingen, die je niet nodig hebt, loslaten door ze weg te gooien - of beter nog, ze aan mensen te geven, die ze echt nodig hebben en ervan profiteren.

Zeg NEE tegen dat anderen je leven kunnen dicteren

Al op zeer jonge leeftijd hebben we geleerd om ons te conformeren. We hebben geleerd om blindelings anderen te volgen, te geloven in dingen waarvan we geen kennis hebben en de kant-en-klare paden, die zijn gecreëerd door anderen voor ons, te bewandelen. Dit doen we vaak door onze onzekerheid dat als we dat niet doen dat we worden verlaten door de maatschappij. Op deze manier leven we ons leven op allerlei manieren, die we eigenlijk niet willen, waardoor onze levens enorm gecompliceerd worden en waardoor onze psyche met een enorm lijden vervuld raakt.

Stop voortaan met ‘ja’ zeggen als je eigenlijk ‘nee’ wilt zeggen en stop daarnaast met het proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen en creëer je eigen weg in het leven.

Omring jezelf met positieve mensen

Boeddha zou de volgende woorden hebben geuit:

"Als je geen goede metgezel kunt vinden om mee te reizen, loop dan alleen, krachtig als een olifant die door de jungle zwerft. Het is beter om alleen te zijn dan om bij hen te zijn die je vooruitgang belemmeren."

We zijn allemaal sociale wezens, maar dat betekent niet dat we ons leven moeten doorbrengen met mensen, waarmee we toevallig in contact komen.

Als je vriendenkring bestaat uit 'negatieve' mensen’, verzeker ik je dat je leven vroeg of laat extreem gecompliceerd, vol negativiteit en problemen zal zijn. Aan de andere kant, als je vrienden een opbeurende geest en een positieve instelling hebben, zullen ze je helpen om te groeien, de beste versie van jezelf te worden en zullen ze hun best doen om meer geluk in je leven te brengen.

Daarom moet je ervoor zorgen dat je je vrienden zorgvuldig uitkiest.

Schakel de tv uit

Als je je leven wilt vereenvoudigen, is een goede stap om dit te bereiken een einde aan het kijken naar de televisie te maken.

Televisie vervult ons met leugens, angst en verwarring en door ons voortdurend onze aandacht te laten richten op oppervlakkige zaken, programmeert het ons om passief te leven en te verwaarlozen wat echt belangrijk is in het leven.

Eén van de gemakkelijkste en beste dingen die je kunt doen om de kwaliteit van je leven te verbeteren, is besluiten om te stoppen met tv kijken en in plaats daarvan zorgvuldig te selecteren waar je je informatie en entertainment vandaan haalt. Dan zal de verandering, die je in je leven zult ervaren, enorm zijn: je zult je tijd veel creatiever en productiever besteden en meer mentale helderheid, vreugde en vrede vinden.

Een creatieve uitdrukking geven aan jezelf

Het onderdrukken van onze gevoelens en emoties is de belangrijkste manier om ons leven te compliceren en het vinden van manieren om onszelf te uiten, kan dan heel bevrijdend zijn.

De meerderheid van de mensen is door de maatschappij geconditioneerd om alles te doen behalve wat hen echt in staat stelt om zichzelf te uiten. Natuurlijk, onderdrukken ze zichzelf op allerlei manieren, accumuleren ze negatieve energie in hun psyche en dit verhindert hen om het leven echt te vieren.

Om je te ontdoen van al je onderdrukte emotionele bagage, moet je meer tijd besteden aan jezelf uiten door te doen wat je echt leuk vindt - het maakt niet echt uit wat dat precies is, zolang het je maar helpt om een staat van innerlijke vrede en harmonie te bereiken.

Breng meer tijd door in de natuur

Wonend in chaotische steden van beton, ondergedompeld in de stress van de moderne samenleving, voelen de meeste mensen zich leeg en verward en hebben ze niet veel energie over om speels en creatief te zijn en zich te concentreren op wat hen ware betekenis en een doel geeft. Hun leven is enorm gecompliceerd en ze voelen zich gevangen in de drukte en hectiek van alledag.

Leven betekent eenvoudigweg van nature leven en wat is er nu een betere manier om op een natuurlijke manier te leven dan dichter bij de natuur te komen? Wetenschappelijk onderzoek heeft keer op keer de genezende kracht van meer tijd doorbrengen in de natuur bewezen: het kan je helpen om minder gestressed, meer gefocust, rustiger en gelukkiger te zijn en in vrede met jezelf en anderen te kunnen leven.

Zorg er vanaf nu voor dat je elke dag zo veel mogelijk tijd doorbrengt in het gezelschap van de natuur en profiteer van de geweldige voordelen ervan.

Houd je lichaam gezond

Je vraagt ​​je nu misschien af: "Wat heeft het gezond houden van je lichaam te maken met het vereenvoudigen van je leven?" Nou, laat me het je vertellen.

Je lichaam is het voertuig dat je op aarde gebruikt om door het leven te navigeren en om alles wat je meemaakt te ervaren. Door het gezond te houden, hoef je niet veel tijd en energie te verspillen aan het omgaan met de complicaties, die lichamelijke ongemakken met zich meebrengen, maar kun je je concentreren op wat echt belangrijk voor je is. Omdat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn, zal bovendien het gezond houden van je lichaam ook je psychische gezondheid ten goede komen.

Om je lichaam gezond te houden, moet je een grote verscheidenheid aan biologisch plantaardig voedsel eten en stoppen met het eten van slecht bewerkt voedsel. Vergeet bovendien niet om je lichaam ook dagelijks te trainen of dat nu is door te wandelen, zwemmen, fietsen, gewichtheffen of op welke andere manier dan ook.

Mindfulness

Tenslotte, maar misschien wel het belangrijkste, moet je leren hoe je een staat van mindfulness kunt cultiveren, want als je dat kunt, kun je veel eenvoudiger leven zonder de zorgen, die de meeste mensen hebben.

Mindfulness betekent niet in het verleden blijven stilstaan, niet dromen over de toekomst, maar gefocust zijn op het hier en nu en elk moment volledig ervaren en dus ook genieten van wat het leven je brengt. Mindfulness betekent ook minder tegenstrijdige gedachten en dus minder stress en lijden.

Er zijn veel meditatiemethoden of -technieken die je kunnen helpen om mindfulness te cultiveren. Ontdek ze door wat onderzoek te doen, probeer ze uit, vind degene die jou het meest kunnen helpen en blijf ze regelmatig oefenen. Als je dat doet verzeker ik je dat je leven op een zeer positieve manier zal worden veranderd.

Verspil geen tijd aan negatief zijn.

We hebben allemaal dingen, die ons overkomen en die onze dag flink kunnen verpesten. Misschien wil je auto 's morgens niet starten, zegt een vriend op het laatste moment een afspraak af of heb je een negatieve beoordeling gekregen op je werk.

Een negatieve reactie op dit soort dingen is alleen maar natuurlijk, maar het is wat je in deze situaties doet dat je leven echt kan beïnvloeden.

Als je merkt dat je de rest van je dag besteedt aan het nadenken over hoe slecht deze dingen zijn, verspil je je tijd. Ja, het is echt zo simpel.

Zoals ik al zei, die onmiddellijke reactie is een natuurlijk onderdeel van hoe je op dingen reageert. In plaats van stil te staan ​​bij de negatieve aspecten die zich in je leven kunnen voordoen, zoals spijt en/of roddelen, kun je productiever zijn door deze tijd te gebruiken voor dingen die er wel echt toe doen. Je over moeilijke dingen heenzetten, dat is moeilijk, maar manieren vinden om je energie te heroriënteren, zal je helpen om je dag en je leven in het algemeen veel aangenamer te maken.

Denk eens na over hoeveel tijd je misschien verspild aan negatieve dingen en aan na te denken over ‘wat als’?

Positiever zijn en manieren vinden om je over lastige situaties heen te zetten is een moeilijke maar belangrijke manier om je leven te vereenvoudigen.

Organiseer je leven

Ongeorganiseerd zijn kan ervoor zorgen dat je een aanzienlijke hoeveelheid tijd verspilt en dat dit kan leiden tot verwarring, stress, het kwijtraken van spullen en meer.

Hier zijn enkele verrassende statistieken:

 • De gemiddelde persoon besteedt 12 dagen per jaar aan het zoeken naar dingen, die ze niet kunnen vinden.
 • Elke dag spendeert de gemiddelde kantoormedewerker 1,5 uur aan het zoeken naar dingen.
 • In een recente enquête gaf 55% van de consumenten aan dat ze elke dag 16 tot 60 minuten konden besparen als ze wel georganiseerd waren.
 • 23% van de mensen betaalt rekeningen te laat en moet extra kosten betalen omdat ze hun rekeningen niet meer kunnen vinden.

Deze statistieken zijn allemaal bizar! Zoveel tijd wordt er dus elke dag door de gemiddelde persoon verspild.

Als je merkt dat ongeorganiseerd zijn ervoor zorgt dat je tijd verspilt en een negatief effect op je leven begint te hebben, kan dit een van de belangrijkste manieren zijn om je leven te vereenvoudigen.

Om beter georganiseerd te zijn, wil je misschien een dag- of levensplanner gebruiken die geschikt voor je is, herinneringen instellen op je telefoon, post-its gebruiken om jezelf te herinneren aan aankomende taken, enzovoort.

Denk na over wat echt belangrijk is in je leven.

Net zoals het vinden van manieren om je leven te vereenvoudigen een belangrijke zaak is om over na te denken in het nieuwe jaar, moet je ook eens gaan nadenken over de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Het nieuwe jaar is altijd een goed moment om na te denken over wat je wilt in het leven en het kan je helpen om manieren te vinden waarop je kunt focussen hoe je je doelen kunt bereiken.

Door een lijst met je prioriteiten en de dingen in het leven die echt belangrijk zijn te maken, kun je door het wegnemen van extra dingen die je misschien tegenhouden je leven vereenvoudigen.

Dit komt omdat je dan precies weet en ziet wat belangrijk voor je is en je zo onderscheid kunt maken tussen de belangrijke dingen en andere dingen die niet zo belangrijk zijn.

Dit is een geweldige manier om te leren hoe je je leven kunt vereenvoudigen en het kan je helpen om je geest te zuiveren.

Zorg voor minder kledingopties

Succesvolle en rijke personen hebben maar zeer beperkte kledingopties; op deze manier hebben ze meer tijd om zich te concentreren op dingen die er echt toe doen.

Door items weg te doen, die al op elkaar lijken en door een kleinere kledingkast te hebben, heb je meer tijd om je te concentreren op andere dingen in het leven en dit kan je helpen om je leven in 2018 drastisch te vereenvoudigen.

Als je dit wilt gaan gebruiken als één van de manieren om je leven in het nieuwe jaar te vereenvoudigen, begin dan met het kijken naar de items die je het meest draagt ​​en doe degenen, die je al maanden niet hebt gedragen, gewoon weg. Het kan heel goed voelen om je kast eens op te ruimen! Je kunt dan beginnen met het opbouwen van je garderobe rond de items waarvan je weet dat je ervan houdt en dat je die vaker zult dragen.

Automatiseer je betalingen.

Je kunt veel in je leven automatiseren en gelukkig is het automatiseren van je facturen alleen maar eenvoudiger en gemakkelijker geworden. Je kunt je stortingen direct laten uitvoeren (veel mensen storten nog steeds hun cheques handmatig), je kunt ervoor kiezen om je rekeningen automatisch te betalen of te laten incasseren en je kunt zelfs je maandelijkse creditcardbetalingen automatisch betalen. Soms kan digitaal betalen ook kortingen geven op een deel van de betaling die je maandelijks verricht.

Door je betalingen te automatiseren, kun je je budget eenvoudiger beheren!

Hoewel ik alle transacties en uitgaven controleer, automatiseer ik nog steeds veel van mijn daadwerkelijke betalingen, zodat ik me nooit zorgen hoef te maken dat ik iets ben vergeten. De meeste van mijn uitgaven zijn elke maand hetzelfde, dus ik kan meestal gewoon de betaling controleren om te zien of alles correct is.

Bouw aan je zelfvertrouwen

Dit kan één van de moeilijkste gebieden zijn om aan te werken, maar ik geloof echt dat het verkrijgen van meer zelfvertrouwen je kan helpen om eenvoudig te leven en meer van het leven te genieten.

Meer zelfvertrouwen krijgen gaat niet van de ene op de andere dag, maar begint met het vinden van kleine manieren om in jezelf te geloven.

En als de bal eenmaal aan het rollen gaat, zal je zelfvertrouwen je in staat stellen om je leven te verbeteren in plaats van stil te staan ​​bij dingen die je bang maken.

Zelfvertrouwen kan leiden tot:

 • De dingen bereiken die je in het leven verdient.
 • De klus die je wilt te klaren.
 • Meer geld verdienen.
 • Het bereiken van je dromen.
 • Spreken in het openbaar.
 • Nieuwe mensen ontmoeten.
 • Netwerken als een baas.
 • Een bedrijf of werknemers beheren.
 • De wereld rondreizen en nog veel meer.

Zoals je kunt zien, kan het verkrijgen van meer zelfvertrouwen je op veel verschillende manieren helpen en kun je zo beter van je leven genieten.

Leer zelfverzekerder te zijn en krijg wat je wilt van het leven.

Voeg geheugensteuntjes toe aan de agenda van je telefoon (of aan een willekeurige kalender), zodat je niets vergeet.

Zoals ik in het vorige punt al heb genoemd, kan het maken van een geheugensteuntje of een aantekening een enorme hulp zijn. Ik weet dit uit de eerste hand, want ik ben echt iemand die alles vergeet. Dit maakt het beheren van mijn leven eenvoudiger, omdat ik me zo geen zorgen hoef te maken over dat ik dingen zal vergeten, betalingen zal missen, enz.

Ik maak geheugensteuntjes voor dingen zoals:

 • Bedrijfstaken en takenlijsten.
 • Wanneer het tijd is om rekeningen te betalen.
 • Wanneer het tijd is voor de APK van de auto.
 • Wanneer ik halfjaarlijkse rekeningen, zoals een autoverzekering moet betalen.

Gek genoeg doen veel mensen dit niet.

Je kunt je telefoon gebruiken om je te helpen herinneren aan allerlei dingen, zoals bijvoorbeeld wanneer het tijd is om rekeningen te betalen, medicijnen in te nemen, de bibliotheekboeken terug te brengen, een vriend te bellen, enz.

Probeer eens een stapje terug te nemen.

Er zijn dagen dat het lijkt alsof alles wat je doet gehaast gaat. Je gaat dan naar bed en vraagt ​​je af hoe de dag eigenlijk is verlopen.

Misschien haast je je door het leven. Het begint eigenlijk al op school en na de school de middelbare school en dan de universiteit waarbij je alleen maar denkt aan afstuderen, na je afstuderen alleen maar kunt denken over het vinden van een baan, daarna aan werken en alleen maar aan het stichten van een gezin, totdat alles voorbij is en je je afvraagt ​​wat je eigenlijk met je leven hebt gedaan.

Het is spannend om na te denken over de toekomst, maar als je stopt met kijken naar waar je nu staat raak je jezelf kwijt en als je wel eens de tijd neemt om dit te aanschouwen zul je misschien verbaasd zijn hoe goed het eigenlijk is.

Zoals veel mensen die ik ken, was ook ik schuldig aan het te snel door het leven rennen en niet te stoppen om er echt van te genieten.

Door wat langzamer te leven, kunnen we leren om dingen correct aan te pakken, meer van dingen te genieten en krijgen we het vermogen om eenvoudig te gaan leven.

Neem eens de tijd om je dag te vereenvoudigen.

We leven allemaal in een wereld die voortdurend in beweging is en om ons heen zijn er contant dingen die gebeuren.

Maar wanneer was de laatste keer dat je gewoon in volledige stilte zonder afleiding een paar minuten rustig hebt gezeten? Voor de gemiddelde persoon is dit waarschijnlijk een zeldzame gebeurtenis.

Gewoon gaan zitten zonder geluid om je heen en zonder te praten kan je helpen om na te denken over je leven en wat er gaande is in de wereld om je heen. Het kan je ook helpen ontspannen, stoppen met piekeren en je geest zuiveren.

Ik zeg niet dat je een volledige meditatieoefening moet doen, tenzij je dat natuurlijk wilt, maar je kunt iets eenvoudigs proberen, zoals het uitschakelen van de radio terwijl je in de auto zit, wachten bij de kassa in de supermarkt zonder je telefoon te pakken of alleen gaan wandelen.

Door de afleiding te elimineren, zul je waarschijnlijk merken dat je geest je laat focussen op wat echt belangrijk is.

Vereenvoudig je projecten of annuleer ze

Elk jaar zijn er waarschijnlijk een paar projecten in je professionele of zelfs persoonlijke leven (het opnieuw inrichten van de badkamer, enz.) waar je ja tegen zei, maar eigenlijk alleen maar omdat je op de een of andere manier niet de moed had om nee te zeggen. En nu voldoe je niet aan je verplichtingen en dat zal je waarschijnlijk een rot gevoel geven of je zult gewoon een half afgewerkte output afleveren.

Verzamel de moed en wees eerlijk tegen jezelf en tegen anderen en annuleer alle toezeggingen waarvan je weet dat ze je niet zullen nakomen of waarbij je slecht zult presteren.

 • Vereenvoudig je leven door niet te veel projecten, te veel activiteiten en te veel toezeggingen te doen.
 • Werk alleen aan projecten waarbij je toegevoegde waarde hoog is en waarbij je ook persoonlijk groeit en van leert.
 • Bevrijd jezelf van de emotionele last omdat je je committeert aan iets dat je nooit zult waarmaken.
 • Het leven vereenvoudigen gaat het best door nee te zeggen. Leer hoe dus hoe je nee kunt zeggen.

Gebruik minder apps

Een van de beste manieren om je leven echt te vereenvoudigen, is door minder applicaties - op je computer, tablet en mobiele telefoon - te gebruiken. Er zijn zoveel applicaties die je kunt installeren en het is zo gemakkelijk om het te doen, alles wat je er vaak voor nodig is is één klik of aanraking van het scherm. Het kost maar een paar klikken en je kunt honderden apps op je apparaten hebben.

Van meer dan 10 chat-apps tot zeker 10 nieuws-apps en dan heb je ook nog alle productiviteitsapps, entertainment-apps, de lijst is echt eindeloos. Elke app neemt ruimte, tijd en energie in beslag en voegt complexiteit toe aan je leven. En elke dag worden er nieuwe populaire apps uitgebracht, die je smeken om ze te installeren.

In plaats van nog een app te installeren, moet je het tegenovergestelde eens doen.

 • Beperk jezelf strikt tot 30 apps of het liefst minder. Als je een nieuwe app wilt installeren, moet je er een verwijderen die je momenteel gebruikt. Het is een lastige regel maar daar kom je nog wel achter.
 • Heb één app om te chatten, nul apps voor nieuws, misschien een of twee productiviteitsapps en één om je te ontspannen.
 • Verwijder alle apps die je niet langer dan een paar weken hebt gebruikt.
 • Maar digitaliseer zoveel mogelijk dingen. Je kunt je leven voor een groot deel vereenvoudigen door zelf een digitaal brein te organiseren.

Vereenvoudig je doelen

Als je tegelijkertijd te veel doelen probeert te bereiken of probeert om te veel wijzigingen tegelijk door te voeren, lukt er meestal geen een. Zo kun je je leven aanzienlijk vereenvoudigen door het aantal doelen en verbeteringen dat je wilt bereiken in een bepaalde periode te verminderen.

Je hebt absoluut een levensvisie nodig en je hebt absoluut een lijst nodig van wat je in het leven wilt ervaren, wat je gaat creëren en wat een geweldige persoon je zult worden om de beste versie van jezelf te kunnen zijn.

Maar niet alles kan tegelijk worden bereikt. Je moet als je jezelf niet wilt overweldigen je werk in uitvoering strikt beperken.

Het beperken van onderhanden werk is één van de beste manieren om je leven te vereenvoudigen.

Eén grote verbetering en één groot doel, samen met een paar kleine doelen en verbeteringen, is waarschijnlijk echt de max. Of hier is een nog beter idee - een van de beste manieren om jezelf te focussen, is om één levensgebied te kiezen dat je in één jaar dramatisch wilt verbeteren en dan elke dag hard te werken om dat gebied ook echt te verbeteren. Slechts één gebied dus niets meer.

In vijf tot zeven jaar kun je je leven dan met zo'n aanpak volledig veranderen. Eén jaar is één gebied. Probeer niet te veel doelen tegelijkertijd te volgen. Je hebt genoeg tijd, je hoeft alleen maar geduldig te zijn en elke dag gestaag aan je prioriteiten te werken. Zeer beperkte prioriteiten wel te verstaan.

Hier zijn enkele ideeën voor het vereenvoudigen van je leven met betrekking tot doelen:

 • Heb slechts één groot doel en één grote verbetering, die je tegelijkertijd wilt bereiken.
 • Beter nog: maak er een goed voornemen van om één levensgebied naar een heel nieuw niveau te tillen en concentreer je daarna 100% op dat gebied.
 • Overschat niet wat je in een maand kunt bereiken en onderschat ook niet wat je in een paar jaar kunt bereiken.
 • Beperk het aantal doelen, werk in uitvoering en vergeet vooral ook niet om te genieten van het leven.

Vereenvoudig je ziel

Het laatste wat je kunt doen, is je karakter vereenvoudigen. Ik noem het je ziel vereenvoudigen, maar dat omvat alles om je heen als persoon. Je kunt je door het grootste deel van de tijd te glimlachen emoties vereenvoudigen; door te genieten van het huidige moment en als een rivier door het leven te stromen kun je kalm elk obstakel onderweg aan.

Om weerstand te bieden en flexibel te zijn, moet je je leven aanzienlijk vereenvoudigen.

Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is absoluut de meest lonende vereenvoudiging.

Je kunt als je niet langer een perfectionist bent en een goed genoeg staat begint te accepteren je karakter vereenvoudigen. Je kunt je ziel vereenvoudigen als je ophoudt hebzuchtig en behoeftig te zijn of vast te zitten aan een andere negatieve emotie of overdreven behoefte. Je kunt door je te concentreren op wat je hebt en niet op wat je mist je leven enorm vereenvoudigen.

Je kunt je leven vereenvoudigen als je stopt met je ziel te martelen, geen dingen meer doet die niet je ware jij zijn, dingen waar je niet van geniet en op de een of andere manier in bent blijven hangen. Je kunt je leven vereenvoudigen door je irrationele angsten onder ogen te zien en meer ruimte te maken voor liefde. Je kunt je leven vereenvoudigen door de waarheid te accepteren, hoe kwetsend het ook is en realistische verwachtingen te hebben ten opzichte van het leven.

Hier is hoe je je leven kunt vereenvoudigen door je karakter te vereenvoudigen:

 • Het hoeft niet perfect te zijn, goed genoeg is gewoon goed genoeg.
 • Houd de (innerlijke) glimlach 80% van de tijd als je standaardemotie.
 • Overanalyseer niet alles en overdenk dingen, leer leven in het huidige moment.
 • Behandel negatieve gedachten en cognitieve vervormingen met emotionele ordening en cognitieve herkaderingen.
 • Blijf eerlijk over hoe je je doelen zult bereiken en stop met het weerstaan ​​van het leven.
 • Concentreer je op wat je hebt in het leven en niet op wat je mist.
 • Accepteer de waarheid en stop met jezelf af te vragen waarom het leven is zoals het is, leer het in plaats daarvan te beheersen.
 • Ga in plaats daarvan om met je angsten en maak ruimte voor liefde. Er zijn veel soorten angsten, maar er is maar één soort liefde.

Andere ideeën om je leven te vereenvoudigen

Ik denk dat je zelf ook veel ideeën hebt om je leven te vereenvoudigen. Je weet nu dat het beter is om één ding te implementeren dan alleen maar al deze aanbevelingen te lezen. Dus kies een paar van je favoriete levensvereenvoudigingen en zorg ervoor dat je ze ook echt implementeert.

Maar als je echt enthousiast bent over het vereenvoudigen van je leven en nog een stap verder wilt gaan, vind je hieronder nog wat aanvullende ideeën.

 • Beperk de verschillende communicatiekanalen die je gebruikt (IM, papieren post, enz.)
 • Lees helemaal geen nieuws
 • Ga niet naar conferenties
 • Blijf dicht bij jezelf
 • Vereenvoudig het meubilair in je kamers
 • Heb eens een dag waarop je helemaal alleen bent
 • Doe de auto de deur uit
 • Kies voor een kleinere auto of huis
 • Maak een systeem (voor post, papierwerk, klusjes)
 • Heb minder troep
 • Maak je bureau schoon
 • Niet multi-tasken
 • Gebruik je telefoon niet als je met andere mensen praat
 • Maak een lijst met dingen die je niet wilt doen
 • Kies elke dag drie taken die je moet doen en vergeet de rest
 • Geniet van niets doen
 • Ga dichter bij je werk wonen
 • Wees nooit te laat
 • Gebruik e-mailsjablonen
 • Gebruik minder woorden
 • Neem wat afstand van de technologie
 • Bereid je een dag eerder voor op een nieuwe dag
 • Ga altijd vroeg slapen
 • Neem een stapje terug
 • Niet klagen, zeuren en piepen
 • Winkel maar één keer per week
 • Werk als dat mogelijk is vanuit huis
 • Probeer eens om de bladwijzerbalk van je browser te herschikken (bladwijzers verwijderen)
 • Bemoei je met je eigen zaken
 • Wees niet overdreven gevoelig
 • Vergeef een ander eens
 • Drink alleen water, thee en groene drankjes
 • Vraag om hulp wanneer je het nodig hebt
 • Eet alleen gezond voedsel
 • Wees geen ego-tripper en houd rekening met de feedback uit je omgeving
 • Vertel altijd de waarheid

Tot slot...

Een eenvoudig leven leiden is in de hedendaagse wereld met constante afleiding en een overvloed aan informatie geen gemakkelijke taak. Het vraagt zeker wat inspanning en zelfdiscipline van jouw kant. Met de dingen die in dit artikel zijn uitgelegd denk ik dat jij en ik een goede manier hebben gevonden om ons leven te vereenvoudigen en een doelgerichter en succesvoller leven te kunnen leiden.


Bronnen

happybodyformula.com/10-simple-tips-live-better-life/

www.mindbodygreen.com/0-14768/8-simple-ways-to-lead-a-more-blissful-life.html

hwww.positivityblog.com/life-simpler/

www.simpleluxeliving.com/tips-for-living-a-simple-and-minimalist-life/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share