• Eenvoudig leven

Eenvoudig leven: 32 uitgebreide tips!

2018-01-24T16:14:59+01:00januari 27th, 2018|Langer Leven|0 Reacties

Het moderne leven kan overweldigend zijn. We hebben de hele dag smartphones en tablets in onze handen of desktops, computers en tv’s om ons heen. Dit veroorzaakt mentale verstrooiing - een soort chaos van de geest. We zijn nu 24 uur per dag en 7 dagen per week met de rest van de wereld verbonden. Dit is geweldig, maar het heeft ook zijn nadelen.

We spenderen zoveel tijd aan het kijken naar schermen in plaats van te kijken naar echte mensen, we besteden in ons dagelijks leven zoveel aandacht aan het maken van virtuele vrienden in plaats van het maken van echte vrienden en de technologie heeft ons zo fanatiek gemaakt om te proberen een miljoen dingen bij te houden, dat onze productiviteit eigenlijk daalt en dat onze geest eigenlijk nooit echt rust krijgt en daarom bouwen we geleidelijk aan stress en angst op.

Dit komt nog eens bovenop onze obsessie voor materiële items en dit zijn de belangrijkste redenen waarom ons leven te gecompliceerd is geworden. We verbinden geluk aan het krijgen van de volgende nieuwe gadget of een ander speeltje tot het punt waarop we het snappen en beseffen dat onze geest nooit vrede heeft. En als we het wel krijgen, verdwijnt het gevoel al snel als sneeuw voor de zon en daarna gaan we op zoek naar iets anders om het gevoel weer terug te krijgen.

Deze cyclus van consumptie resulteert nooit in vrede. Het brengt ons nooit echt geluk en alleen maar stress, angst, woede en frustratie.

Door onze behoefte om meer aan te schaffen te stoppen, ons leven te vereenvoudigen en het huidige moment te accepteren, cultiveren we een omgeving voor echt geluk. Een geluk dat niet is gebouwd op krachten van buitenaf, maar op onze eigen innerlijke vrede.

In essentie gaat het vereenvoudigen van je leven eigenlijk gewoon om het verwijderen van afleiding. Het gaat over het vinden van vrede in de ademruimte, die je verkrijgt door die afleidingen weg te nemen en bewust te kiezen om je tijd te besteden aan wat je het meest belangrijk vindt in het leven: of het nu je kinderen, je echtgenote of echtgenoot, je moeder of vader en/of je spirituele oefening/geloof is.

Er zijn ook veel manieren om afleiding te verwijderen en je leven te vereenvoudigen en die zul je ontdekken als je maar een seconde de tijd neemt om even rond te kijken. Hieronder staat een lijst met de belangrijkste categorieën, die je kunt gebruiken om het proces van vereenvoudiging van je leven snel op gang te brengen. Voel je vrij om ook je eigen manieren om je leven te vereenvoudigen te bedenken.

Begin vandaag nog met het vereenvoudigen van je leven en het verminderen van rommel en je zult merken dat je dan niet alleen ruimte hebt om te ademen, maar ook meer tijd hebt om te besteden aan wat het belangrijkste voor je is.

De belangrijkste manieren voor een eenvoudig leven

(In willekeurige volgorde)