Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Constitutioneel Eczeem

Laatste Update: 21 september 2021

Bleekmiddel tegen constitutioneel eczeem

Eczeem is een eeuwenoude aandoening en al eeuwen lang is men op zoek naar datgene wat constitutioneel eczeem kan genezen. Helaas, tot op de dag van vandaag is men nog niet in staat op deze vorm van eczeem te genezen. Bleekmiddel schijnt een wondermiddel te zijn tegen eczeem, in dit artikel zal ik uitleggen waarom het werkt en voor wie het werkt. Vooral kinderen kunnen er baad bij hebben, echter moet wel wonder opgepast omdat het ook bijwerkingen kan hebben.

2 jaar geleden heeft een onderzoek aangetoond dat het nemen van een bad met een klein beetje bleekwater, wonderen kan verrichten voor kinderen met constitutioneel eczeem(1). Het onderzoek is verricht in Chicago waarbij meer dan 30 kinderen (tussen de leeftijd 0,5 jaar tot 1,5 jaar) die allemaal last hadden van constitutioneel eczeem.

De ouders van de kinderen (50% van de kinderen) hadden de opdracht gekregen om de kinderen gedurende 3 maanden 2x per week in bad te doen. De andere helft moesten ook een bad nemen waar daar werd geen bleekmiddel aan toegevoegd.

Nadat de resultaten werden geanalyseerd bleek dat de kinderen die een bad hadden genomen met bleekmiddel veel minder klachten hadden dan de kinderen die geen bleekmiddel toe hebben gevoegd. Daarnaast bleek dat de verbeteringen alleen het lichaam treft van de kinderen, en niet het gezicht. Dit is te verklaren omdat de kinderen natuurlijk niet zijn ondergedompeld. Bleekmiddel in de ogen kan erge irritatie opleveren en gevaarlijk zijn!

Wat zit er in bleekmiddel?

Aangezien eczeem door verschillende allergische reacties geprikkeld kan worden, kan men zeggen dat juist bleekmiddel eczeem kan verergeren. Bleekmiddel is een relatief gezien agressieve stof en de huid van een eczeem patiënt kan gaan irriteren.

Bleekmiddel is het tegenovergestelde van zuur: Bleekmiddel is namelijk alkalisch. Door dit toe te voegen aan water ontstaat er bleekwater. Door aanraking met de huid, kan de natuurlijke zuurtegraad van de huid worden beïnvloed. Een te zure huid, kan hierdoor minder zuur worden waardoor eczeem klachten kunnen verminderen.

Een lange blootstelling aan substanties die alkalisch zijn, kan de huid lichtelijk verbranden. Zorg er daarom voor dat er nooit een te lang bad wordt genomen, en al helemaal niet met een hoge dosering.

Conclusie
Het toevoegen van bleekmiddel aan het bad van een kind met constitutioneel eczeem kan de klachten de eczeem verminderen. Wel moet worden opgepast dat er niet teveel bleekmiddel wordt toegevoegd, aangezien dit kan irriteren. Een half kopje op een vol bad is meer dan voldoende!

Naast eczeem hebben kinderen vaak ook last van astma op jonge leeftijd(2). Wanneer en kind last heeft van problemen aan de luchtwegen, kan het gevaarlijk zijn om teveel (helemaal als het bad gevuld is met warm water) bleekmiddel toe te voegen(3)! Bleekmiddel in aanraking met de ogen, of het doorslikken kan problemen veroorzaken!

Wil je meer informatie en tips om eczeem klachten tegen te gaan
Klik dan hier: Eczeem stoppen

Bronnen:

  1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/ajd.12015
  2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1398-9995.2012.02786.x
  3. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0954611116301457

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Dit is een advies wat ik regelmatig geef bij atopisch eczeem; ook bij volwassenen. Ik ben van mening dat de huidbacterieen, of liever gezegd de natuurlijke afweer ertegen tekort schiet en daardoor ontstaat een ontsteking van de huid. Door de bacteriën te elimineren stel je je afweersysteem weer in staat om weer normaal te reageren.
    Er is wellicht een analogie met de maagzweer en de aanwezigheid van de helicobacter jejuni, echter zal daar nog onderzoek naar verricht moeten worden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share