Cellulite

Laatste Update: 26 maart 2017

Cellulite cups kopen: werkt het echt? + 12 tips

Nu de zonnige dagen er weer aankomen wil je er natuurlijk op zijn best uitzien om echt te genieten van het mooie weer. Als je last hebt van cellulite kan dit lastig zijn. Je wilt een leuk jurkje, rokje of jumpsuit aan, maar dan zien mensen die vervelende putjes in je benen. Nu het nog niet dagelijks zo warm is kun je nog iets doen om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van cellulite voordat de zomer echt begint.

Wellicht denk je zelfs aan hele onconventionele manieren om van je cellulite af te komen, daarom ga ik in dit artikel in op onder andere of cellulite cups kopen het waard is en wat je nog meer kunt doen om minder last te hebben van cellulite.

Cellulite cups: Wat doen ze?

Cellulite is een probleem van de huid die heel specifiek voor vrouwen geldt. Er zijn meerdere behandelingen om cellulite te verminderen waaronder het gebruik van cellulite cups. Deze cups kun je gebruiken voor een cellulite massage, alleen de werking gaat net even andersom dan bij een cellulite massage.

Bij een massage wordt de huid door druk behandeld en door de bewegingen van de masseur. De cellulite cups zuigen juist aan de huid doordat ze vacuum worden gemaakt. Hierdoor kan aan de huid “getrokken worden”. Deze stofzuiger-werking van cellulite cups stimuleert de werking van het lymfesysteem en de micro-bloedcirculatie in de huid.

Door het vacuum wordt het lichaam ook gestimuleerd om gifstoffen sneller van het bloed naar het lymfesysteem te transformeren.

Een ander leuk voordeel van dit systeem is dat het ook helpt tegen acne op je lichaam.

Werken cellulite cups echt tegen cellulite?

In 2005 is er een eerste studie uitgevoerd naar de werking van droge cellulite cups tegen cellulite. De onderzoekers waren van mening dat het stimuleren van het lymfesysteem en de microcirculatie van bloed in de huid zou helpen tegen cellulite.

Uit het onderzoek bleek ook dat voor en na de behandeling met cellulite cups de cellulite minder erg was. Daarbij was er ook nog eens een positieve correlatie met de leeftijd van de deelnemers. Hoe ouder de vrouwen in het onderzoek waren, hoe beter de cellulite cups werkten.

Let wel op, in het onderzoek werden vrouwen met overgewicht niet meegenomen. Alleen vrouwen met een gezond BMI en cellulite deden mee aan het onderzoek.

Als je overgewicht hebt is het belangrijk om naast dit soort technieken ook gewicht te verliezen om minder last te hebben van cellulite. Probeer je gewicht daarom onder een BMI van 25 te krijgen.

In het onderzoek duurde de behandeling 5 weken waarbij de benen 10 keer een behandeling met cellulite cups hebben ondergaan. De cellulite cups hadden een diameter van 5 centimeter en een handpomp om een vacuum te creëren.

Voordat de massage met de cups plaatsvond is het been ingesmeerd met olijfolie. Op die manier konden de cellulite cups zich beter over het been bewegen.

Waar kan ik cellulite cups kopen?

Cellulite cups kun je op verschillende plaatsen kopen. Je kunt zowel online als bij sommige drogisterijen cellulite cups kopen.

Hoe gebruik ik cellulite cups?

Als je gebruikmaakt van cellulite cups geef je jezelf eigenlijk een anti-cellulite massage. Eerst breng je olijfolie aan als een soort massage olie. Je brengt dan de cellulite cup aan de onderkant van je bovenbeen aan dat zorgt voor een vacuum die je huid ongeveer 1,5 centimeter naar boven trekt in de cup. Vervolgens verplaats je de cup over je been naar de bovenkant. Dit doe je 6 keer.

Vervolgens begin je aan de onderkant van je buiten dij en beweeg je de cup naar je binnen dij ook dit herhaal je.

Uiteindelijk behandel je jouw benen 15 minuten. Neem dus sowieso een half uur de tijd om jezelf te masseren met de cellulite cups.

Andere manieren om cellulite te behandelen

Er zijn naast de cellulite cups ook andere manieren om minder last te hebben van een huid met putjes. Daarom heb ik nog een aantal andere tips op een rij gezet.

Tip 1: Verlies eventueel overgewicht

Zoals gezegd deden aan dit onderzoek alleen vrouwen mee met een gezond BMI. De werking van de cellulite cups is dus niet getest op vrouwen met overgewicht. Als je last hebt van overgewicht en je merkt dat deze cups niet het gewenste resultaat hebben is het belangrijk om je overgewicht te verliezen.

Vetcellen die niet goed georganiseerd zijn, zoals bij mannen met overgewicht, zorgen namelijk ook voor de cellulite waardoor je last kunt krijgen van diepe putten op je benen en billen. Dit is erg vervelend. Door overgewicht te verliezen kan dit al minder erg worden.

Tip 2: Eet minder suiker en gefabriceerde vetten

Daarbij blijkt ook dat gezonde voeding van belang is om cellulite te verminderen. Zoals je al kon lezen is het belangrijk om de gifstoffen snel uit je bloed en huid te krijgen. Het is nog beter als je zo min mogelijk van dit soort gifstoffen in je bloed hebt.

Suiker, glucose, fructose en alles wat daarop lijkt zijn stoffen die voor ontstekingswaarden en gifstoffen in je lichaam zorgen. Ook ongezonde vetten, zoals transvetten, zorgen voor gifstoffen in je lichaam.

Door vooral gezond te eten en suiker uit natuurlijke bronnen, zoals fruit, te eten voorkom je dat je te veel van al dat lekkers eet en jezelf eigenlijk vergiftigt. Als je iets met suiker eet is het van belang dat je daar ook vezels bij eet zodat alles veel gelijkmatiger in je lichaam wordt opgenomen. Hierdoor krijg je ook minder last van ontstekingen en gifstoffen.

Bij vetten kun je het beste de transvetten vermijden. Hier is eigenlijk niets aan te doen, zoals meer vezels eten, en dus is het lezen van etiketten in de supermarkt de beste oplossing om te voorkomen dat je dit in je opneemt.

Tip 3: Gebruik caffeïne pads

De koffiedrap na het zetten van koffie kun je op de cellulite smeren. Caffeïne werkt ook tegen cellulite als het op de huid wordt aangebracht. Je hebt hier ook speciale caffeïne houdende pads voor. Die breng je aan voor het slapengaan en dan heb je de volgende dag minder cellulite. Dit is echter geen oplossing die langdurig werkt, maar wel de volgende dag.

Tip 4: Verbeter de doorbloeding met warmte en kou

Warm douchen, koud douchen en dat tijdens het douchen afwisselen met extra focus op de gebieden waar je last hebt van cellulite kan helpen om de micro-doorbloeding te verbeteren. Dit doet helaas nog niet veel voor je lymfesysteem, maar het is een extra stap die je kunt zetten in de strijd tegen cellulite.

Let op! Het is niet de bedoeling dat je zo heet douchet dat je jezelf verbrand. Douche gewoon lekker warm zoals je altijd douchet. Gebruik echter een kou waar je niet snel vrijwillig onder zou staan.

Je kunt ook een ijskompres afwisselen met een warme kruik.

Tip 5: Beweeg

De doorbloeding kun je ook verbeteren door te bewegen. Als je speciale oefeningen doet die zich richten op het gebied waar je last hebt van cellulite kan dit de doorbloeding op die plaats verbeteren. Oefeningen die op die manier kunnen helpen tegen cellulite zijn:cellulite cups kopen werkt het echt

  • Squats
  • Sumo-squats/pliet squats
  • Lunges
  • Curtsy Lunges
  • Squat sprongen

Door deze oefeningen te doen train je veel spieren in je bovenbeen en billen. Dit kan ervoor zorgen dat zich daar minder vet ophoopt waardoor je ook minder last hebt van cellulite. Daarbij wordt de doorbloeding in dat gebied gestimuleerd door deze oefeningen.

Tip 6: Masseer

Masseer je benen en andere gebieden waar je last hebt van cellulite om het lymfesysteem te stimuleren om gifstoffen sneller weg te werken. Je kunt het beste naar de lymfeknopen toe masseren. Dus van je enkel naar je knie. Van je knie naar je binnen dij.

Als je last hebt van cellulite op de armen kun je de massagebeweging richting de oksels maken.

Tip 7: Eet voeding met zoveel mogelijk antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen die je cellen juist kapot maken, ook je vetcellen waardoor je putjes kunt krijgen. Door voeding met antioxidanten te eten voorkom je zoveel mogelijk schade en zorg je ervoor dat je huid flexibel blijft wat weer goed is tegen cellulite.

Een goede vuistregel voor voeding met antioxidanten is dat hoe meer kleur er is hoe beter. Blauwe bessen zitten bijvoorbeeld boordevol antioxidanten, net zoals rode druiven en aardbeien. Door blauwe bessen of aardbeien toe te voegen aan een groene smoothie doe je al heel veel tegen je cellulite.

Antioxidanten zijn een verzamelnaam voor vitamine A, C en E. Ook polyfenolen, dat waar die bessen, druiven en aardbeien hun kleur aan danken, zijn belangrijke antioxidanten.

Tip 8: Drink meer water

Drink jij meestal maar 2 glazen water per dag en verder koffie of fruitsapjes? Dan is het echt belangrijk om meer water te gaan drinken. Door meer water te drinken voorkom je dat je (per ongeluk) te veel ongezonde voeding binnen krijgt.

Fruitsapjes hebben bijvoorbeeld wel veel vitaminen, maar ook veel suiker en omdat er vaak geen vezels in zitten is dat helemaal niet zo gezond als je denkt.

Door water te drinken zorg je voor zuivere hydratatie zonder schadelijke stoffen.

Als je het lastig vindt om het alleen bij water te houden kun je ook thee drinken, maar doe daar dan geen suiker in. Als je toch behoefte hebt aan een zoetere smaak kun je gebruikmaken van Stevia.

Probeer in ieder geval 2 liter water per dag drinken.

Tip 9: Borstel je huid

Een andere manier om je micro-bloedcriculatie te stimuleren is door je huid te borstelen. Dit kan met een doucheborstel.

Je borstelt je huid dan in draaiende bewegingen. Begin bij je voeten en borstel steeds verder naar boven.

Dit kan je doen terwijl je een bad neemt of voordat je gaat douchen. Dit heeft ook als voordeel dat je dode huidcellen verwijdert waardoor je huid ook zachter aanvoelt.

Tip 10: Eet meer omega 3

Omega 3 is een gezond vet die allerlei goede eigenschappen heeft. Omega 3 is goed voor je hersenen en tegen een hoog cholesterol. Uit onderzoek blijkt dat omega 3 in combinatie met in vet oplosbare vitaminen, zoals vitamine E, na verloop van tijd de hoeveelheid cellulite vermindert.

Tip 11: Eet meer vitamine E

Deze tip sluit aan op de vorige tip. Vitamine E is een krachtig antioxidant dat goed is voor je weefsels, zoals je huid. Vitamine E zit vooral in noten en exotische vruchten zoals mango en avocado.

Als je dus zo’n smoothie maakt met antioxidanten kun je er ook een avocado bij door doen voor de extra vitamine E.

Een handje noten per dag eten kan ook geen kwaad, maar niet meer want in noten zitten veel calorieën. Het eten van te veel noten kan weer voor overgewicht zorgen.

Tip 12: Hydrateer je huid

Natuurlijk is het hydrateren van je lichaam belangrijk, maar je kun daarnaast ook je huid hydrateren met crèmes en zalven. Uit onderzoek blijkt dat kokosolie een van de meest hydraterende stoffen is. Als je bodylotion een basis met kokosolie heeft zit je dus meestal wel goed.

Tot slot…

Cellulite cups kopen is een investering die het waard kan zijn, mits je geen last hebt van overgewicht. Wel moet hierbij gezegd worden dat het onderzoek met de positieve eigenschappen een eerste onderzoek was met maar een kleine groep vrouwen. Het hoeft dus niet altijd goed te werken, maar het lijkt erop dat het wel kan werken.

De cellulite cups stimuleren de micro-doorbloeding in de huid en het transport van gifstoffen uit het cardiovasculaire systeem naar het lymfesysteem.

Om de gifstoffen vervolgens nog verder weg te transporteren kun je gebruikmaken van massages en het borstelen van je huid.

Een andere manier om de doorbloeding te verbeteren is het gebruikmaken van warmte en kou afwisseling. Ook cafeïne pads kunnen helpen tegen cellulite.

Daarnaast speelt gezonde voeding en hydratatie ook een belangrijke rol in de strijd tegen cellulite en kun je ook van binnenuit de doorbloeding verbeteren door de uitvoering van speciale krachtoefeningen die de spieren in de billen en benen trainen.

Download ook dit gratis e-book vol met tips tegen celllulite. Veel vrouwen die het hebben gebruikt reageren positief.

Klik hier om het e-book te downloaden.

Bronnen:

http://nopr.niscair.res.in/handle/123456789/32107

https://wellnessmama.com/8608/natural-cellulite-remedies/

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin2
Share