Cellulite

Laatste Update: 22 december 2015

Cellulite excersises: de beste oefeningen tegen cellulite

Cellulite excersises

Cellulite excersises: de beste oefeningen tegen cellulite

Cellulite is super vervelend en kan voor een onzeker gevoel zorgen. Kun jij je het moment nog herinneren dat je toch maar geen leuk rokje aandeed in de zomer? Dat je een badpak kocht of een bikini broekje met pijpjes in plaats van een “normaal” bikinibroekje? Waarom was dat eigenlijk?

Was dat het moment waarop de cellulite zichtbaar begon te worden en jij het vervelend begon te vinden?

Voor sommige vrouwen is dit het moment waarop ze zichzelf niet meer slank genoeg vonden, maar dan hoef je nog niet altijd cellulite te hebben. Echter ook als je slank bent kun je last krijgen van cellulite.

Meestal begint cellulite zich te vormen na de pubertijd. Daarom wordt het voor de meeste vrouwen een probleem tussen hun 20ste en 30ste levensjaar.

Cellulite kan bij elke vrouw voorkomen wat haar gewicht ook is, maar valt meestal meer op bij vrouwen met overgewicht. Om het minder te laten opvallen of zelfs helemaal te verwijderen zijn er oefeningen om de cellulite te verminderen.

Zoals verteld in andere artikelen is het bevorderen van de doorbloeding belangrijk om cellulite te verminderen. Daarom een aantal anti cellulite excersises die je kunt doen om naast andere stappen ook met oefeningen cellulite te verminderen. Er zijn verschillende manieren om de doorbloeding in probleemzones te bevorderen.

De timing voor dit artikel lijkt misschien heel raar, maar je hoort het vaker als jij een mooi sportief lichaam wilt hebben in de zomer moet je daar in de winter al mee beginnen. Daarom oefeningen die je nu alvast kunt doen zodat jij je in de lente en zomer beter voelt over je lichaam.

Cellulite oefening 1: Traplopen

Als het kan, neem dan altijd de trap. Je billen en benen zijn erg belangrijk voor het traplopen waardoor die spieren gestimuleerd worden, met jawel, bloed. Dat bloed dat er extra naartoe moet omdat jij gaat traplopen verbetert de doorbloeding in die regio. Doordat de spieren heter worden moet het bloed weer afkoelen en dat gaat via de huid waardoor ook je microcirculatie verbeterd wordt.

Bij het traplopen activeer je jouw hamstrings, bovenste kuitspieren, en de spieren in je bovenbeen. Dus vooral daar zal je meer doorbloeding krijgen. Dus rondom je bovenbenen en bij je kuiten.

Je kunt ook traplopen als oefening tijdens het sporten, om dan extra effect te krijgen kun je ook gewichtjes vasthouden zodat je spieren nog meer werk verzetten.

Cellulite oefening 2: Squats

Squatten is sinds rondere billen in de mode zijn ontzettend populair geworden, maar dat is niet het enige waar squatten goed voor is. Door het squatten zorg je voor een betere doorbloeding bij je bovenbenen en de onderkant van je kont.

Ook hier geldt dat het afkoelen in de huid moet gebeuren waardoor de bloedcirculatie verbetert en je cellulite minder kan worden.

Bij een squat maak je dezelfde beweging als wanneer je op een stoel gaat zitten, alleen er is geen stoel en je moet de pose even vasthouden. Dus je laat jezelf zakken tot je bovenbenen evenredig aan de grond staan.

Als je het lastig vindt kun je je handen vooruit steken of ook een stoel, muur of tafel als steun gebruiken. De squat wordt helemaal goed uitgevoerd als je jouw billen naar achteren drukt. Lijkt misschien een beetje raar, maar dan bereik je het beste resultaat.

Je kunt de oefening intensiveren met gewichten. Met gewichten merk je dat je veel meer spieren nodig hebt zoals de spieren in je boven rug, schouders, diepliggende buikspieren, spieren bij de heupen, binnenste dijen en kuiten. Dit is dus de perfecte oefening om de doorbloeding in probleemzones te verbeteren.

Cellulite oefening 3: Lunges (grote stap zak door de knie)

Een andere goede oefening die erg populair is om de doorbloeding in de benen en billen te verbeteren zijn lunges. Je maakt daarbij een grote stap en laat jezelf vervolgens zakken tot je ene knie de grond bijna raakt. Deze pose kun je even vasthouden of je maakt daarna een andere grote stap waarna je jezelf weer laat zakken.

Bij lunges verbeter je de doorbloeding in de dijen, bovenbenen, billen en je buikspieren en onderrug. Ook bij deze oefening kun je het intensiveren met gewichten. Na het squatten is dit ook een hele goede oefening om cellulite aan te pakken rond de billen.

Cellulite oefening 4: Ezelstrap

Bij deze oefening ga je op handen en knieën. Dan trek je een knie naar voren waarna je een trappende beweging naar achteren maakt waarbij je jouw been helemaal strekt en zo hoog mogelijk naar achteren trapt. Met deze oefening merk je direct dat je jouw billen moet gebruiken en de achterkant van je bovenbeen. Daarnaast gebruik je jouw buikspieren om niet om te vallen, dus die krijg je er gratis bij.

Je kunt de oefening intensiveren door een gewicht aan je voet te hangen.

Cellulite oefening 5: Muurzit

Je bovenbenen zijn erg belangrijk voor je silhouet. Met de muurzit train je die spieren terwijl je de rest van je lichaam laat uitrusten. Dus je billen, bovenbenen en de achterkant van je benen. Meestal denk je in het begin ook zoiets als “he lekker, dit lijkt helemaal geen oefening.”. Daarom moet je de muurzit 1 minuut vasthouden je zult dan vooral merken dat de spieren aan de voorkant van je bovenbeen goed gestimuleerd worden.

Bij de muurzit doe je alsof je gaat zitten, maar door je rug tegen de muur te houden houd je de positie vast.

Je kunt deze oefening intensiveren door een gewicht op schoot te leggen.

Anti cellulite excersise

Met deze oefeningen bij elkaar kun je een hele leuke excersise maken die gericht is op het bevorderen van de doorbloeding en daarbij de cellulitezone aanpakt. Voordat je een workout gaat doen is het belangrijk om een warming up te doen. Daarom beginnen we met 1 minuut joggen op de plek. Daarna laten we het bloed echt stromen door 40 jumping jacks te doen. Daarna laten we het bloed focussen op de probleemzone’s door specifieke oefeningen te doen tegen cellulite en om in die regio de doorbloeding te bevorderen.

Cellulite workout

  1. 1 minuut joggen op de plaats
  2. 40 jumping jacks
  3. 20 squats
  4. 1 minuut muurzit
  5. 40 jumping jacks
  6. 20 lopende lunges
  7. 1 minuut muurzit
  8. 20 keer ezelstrap (om en om)
  9. 40 jumping jacks
  10. 1 minuut joggen op de plaats

Stretchen

Het stretchen is een belangrijk onderdeel na het sporten om blessures te voorkomen. Een stretch die goed is voor je bovenbenen is om met je ene hand je voet te pakken en die tegen je bil aan te drukken. Daarmee stretch je jouw bovenbenen.

Je hamstrings stretch je door met je benen gestrekt je tenen of de grond aan te raken met je handen.

Ook kun je gebruik maken van yoga na het einde van een workout.

Steps als anti cellulite excersise

Vind je het lasting om jezelf te motiveren om deze oefeningen te doen? Dan is het altijd een goed idee om een steps groeples te volgen op de fitness. Steps oefeningen zijn ontzettend intensief waardoor je niet alleen de doorbloeding verbetert, maar ook een grotere kans hebt om af te vallen waardoor de cellulite al minder opvalt.

Daarnaast focussen veel steps oefeningen zich op de benen en billen. Dit is ideaal om de probleemzones aan te pakken.

Fietsen als anti cellulite excersise

Fietsen is ook een goede manier om je dijen en billen te trainen en de doorbloeding daarvan te verbeteren. Als de afstand het toelaat beveel ik het je daarom aan om de fiets te pakken. Wist je dat je zes kilometer kunt fietsen in een half uur? Dat valt nog best mee.

Zijn de afstanden die jij moet afleggen voor boodschappen of je werk juist beter te bewandelen of met de auto te bereiken dan kun je ook voor de lol een rondje gaan fietsen in je omgeving. Stippel met Googlemaps een mooie route uit die je te fiets kunt verkennen. Je hoeft dit niet eens op een racefiets te doen (mag wel natuurlijk) ook een gewone oma-fiets of andere fiets voor dagelijks gebruik is goed genoeg.

Thuis kun je op een hometrainer fietsen.

Vind je in jouw omgeving geen leuke routes om te fietsen of krijg je daar een onveilig gevoel van? Vind je thuis op de hometrainer fietsen maar saai? Dan kun je ook meedoen met spinning op de sportschool. Het voordeel van spinning is dat de fitnessinstructeur een heel programma heeft waardoor je jouw benen en billen goed gaat trainen. Een spinningles is ook erg intensief waardoor de kans dat je er ook van afvalt toeneemt. Daarbij is spinning beter voor je knieën dan steps oefeningen. Dus als jij steps wilt doen, maar je krijgt er pijnlijke gewrichten van is spinning een goede andere optie.

Wandelen en hardlopen als anti cellulite oefening

Een andere oefening die je doet met je benen is natuurlijk wandelen of hardlopen. Vooral heuvelop wandelen en hardlopen is een goede training voor de benen en billen. Een dagelijkse wandeling kan al wonderen doen voor de cellulite.

Het voordeel van hardlopen is dat het intensiever is dan wandelen en je een soort trappende beweging naar achter maakt en telkens een kleine sprong naar voren. Het gebruik van de achterkant van je benen en je billen is hiervoor van belang.

Door gebruik te maken van een hesje met gewichten kun je het wandelen of hardlopen nog intensiever maken. Begin rustig en bouw het daarna op.

Tot slot…

Sporten is maar een stap om van cellulite af te komen, maar kan voor veel mensen wel degelijk het verschil maken. Waar het vooral om gaat is dat je de doorbloeding verbetert in de getroffen gebieden. Squats, lunges en alle andere oefeningen en sporten waarbij de benen en billen veel gebruikt worden zijn goed om de doorbloeding te verbeteren.

Daarnaast helpen deze oefeningen ook om gewicht te verliezen waardoor de cellulite minder opvalt. Na verloop van tijd kun je dus zeker weer die leuke jurkjes aan zonder je zorgen te maken over je uiterlijk.

Begin er nu in de winter mee om er in de lente en zomer de vruchten van te plukken. Naast deze oefeningen kun je ook veel doen door te letten op de voeding die je eet.

Bronnen:

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14764170410003057

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

7 Shares
Tweet
Pin7
Share