• cellulite en citrus olie

Cellulitis en citrus olie behandeling

2016-11-21T08:57:30+00:00november 14th, 2012|Cellulitis|1 Reactie

Laatste update: door

Cellulitis en citrus olie behandeling

Onlangs werd ik getipt dat de behandeling tegen cellulitis met behulp van citrus olie een goede manier is om van de klachten af te komen. Zelf heb ik me al enige jaren verdiept is het "vrouwen" probleem (ook mannen kunnen het krijgen) en ik had er nog niet eerder van gehoord. Lijkt me een goed idee om eens het internet af te speuren om te kijken of het nu echt een wonder middel is, of dat het gaat om een middel dat slecht bij een aantal personen werkt.

Wat doet citrus olie?

Wanneer ik op internet zoek naar het woord citrus olie, krijg ik direct verschillende producten naar mijn hoofd gegooid. Hier zit in natuurlijk niet op de wachten. Ik wil weten wat citrus olie precies doet.

Het werkzame bestanddeel is citrus olie zorgt ervoor dat het lymfesysteem wordt gestimuleerd. In een eerder artikel heb ik beschreven wat de correlatie of het verband is tussen de lymfe en cellultis.

Klik hieronder om het artikel te lezen:
Cellulitis en de lymfe

Het lymfe systeem zorgt er onder andere voor dat al je cellen in je lichaam voldoende voedingsstoffen krijgen waardoor je immuunsysteem gebootst wordt en de kans op ziek worden afneemt. Het lymfe systeem staat direct met je hele lichaam verbonden.

Een belangrijke quote uit het vorige artikel:

Aangezien ik van mening ben dat het opschonen van je lichaam van essentieel belang is om cellulitis te verminderen is het bevorderen van een gezond lymfevatenstelsel extreem belangrijk. Want de ophoping toxines, vetcellen, en slechte hormoonhuishouding dragen allemaal bij dat je lichaam cellulitis kan veroorzaken.

Dit betekend dat wanneer je het lymfe systeem stimuleert, dat je indirect je lichaam opschoont en ophopingen van toxines, vetcellen etc tegengaat waardoor cellulitis minder wordt.

Dus om het lymfe systeem te optimaliseren heb ik citrus olie nodig?
Citrus olie heeft inderdaad invloed op de conditie van het lymfe systeem maar er zijn natuurlijk veel meer zaken die voor een goede werkzame lymfe zorgen.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het lymfe vloeistof via een systeem (net als je bloedvaten) door je hele lichaam loopt. Het bloed wordt door de hartspier door je hele lichaam gepompt. Het lymfe vloeistof heeft helaas geen spier en dus zal de vloeistof op een andere manier door je lichaam "gepompt" moeten worden. De beste manier hoe je dit kunt doen is door veel te bewegen.

Sla 2 vliegen in 1 klap

Ja, je raadt het al. Door veel te bewegen pomp je alsware het lymfe vloeistof door je hele lichaam maar tegelijkertijd verbrand je ook nog eens vetcellen wanneer je veel beweegt. Door simpelweg elke dag wat te bewegen (sportenoefeningen) zal je 2 factoren die invloed hebben op cellulitis vorming aanpakken, zowel een slecht werkend lymfe systeem en ophoping van vetcellen.

Lees hieronder een aantal sportoefeningen tegen cellulitis

Sporthandleiding tegen alle vormen van cellulitis
Cellulitis en wat je er zelf tegen kan doen

Werkt citrus olie?

Om nu volmondig te zeggen dat citrus olie nu de behandeling is tegen cellulitis, lijkt me niet helemaal eerlijk. Maar ik kan niet ontkennen dat deze olie een goede invloed heeft op het lymfesysteem waardoor ophopingen van toxines en gifstoffen in het lichaam worden tegengegaan. het is een feit dat cellulitis kan worden veroorzaakt door gifstoffen en de ophoping van vetcellen, dus wanneer dit het geval is, kan citrus olie zeker helpen.

Maar in plaats van olie te gebruiken om bepaalde oorzaken van cellulitis aan te pakken vind ik persoonlijk een minder goed idee. Je kan beter elke dag wat bewegen en bepaalde sportoefeningen doen.

Eén reactie

  1. Anouk Teunis 22 februari 2013 om 09:35 - Antwoorden

    Ook ik heb al jaren lang problemen met cellulite, en heb helaas niet het budget voor handen om dit medisch te laten verwijderen. Na avonden Google'en kwam ik op een website die cellulite broeken verkochten. Ik was erg sceptisch maar na wat research blijken veel dames enthousiast. Het gaat om de broeken van Scala. Ik heb er toen één gekocht en ze maken inderdaad waar wat ze zeggen. Mijn cellulite is aanmerkelijk vermindert. Voor de dames die ook dit probleem hebben ik raad het aan, goedkoop zijn ze niet maar werken doen ze wel 😉

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: