Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Constitutioneel Eczeem

Laatste Update: 21 september 2021

Constitutioneel Eczeem

Constitutioneel eczeem

Eczeem wordt ook wel dermatitis genoemd en wanneer je dit letterlijk vertaald krijg je: Ontsteking van de huid. Er zijn een hele hoop verschillende soorten eczeem en de meeste voorkomende is constitutioneel eczeem. Deze soort eczeem heeft een aantal erg typische oorzaken die de verschillende symptomen prikkelen.
Veel mensen denken dat constitutioneel eczeem “slecht” een allergische aandoening is, maar dit is niet waar.

Mensen die last hebben van constitutioneel eczeem hebben verhoogde kansen op andere aandoeningen zoals hooikorst en astma. Deze vorm van eczeem wordt ernstig onderschat, en steeds meer mensen beginnen hier last van te krijgen. In dit artikel kan je alles vinden wat je moet weten over constitutioneel eczeem.

Symptomen van constitutioneel eczeem

Hieronder de meeste voorkomende symptomen van deze vorm van eczeem:

 • De huid voelt vaak erg droog aan.
 • Gebieden van de huid worden rood en zijn ontstoken. De meest voorkomende plekken, zijn huidplooien zoals je  ellebogen, polsen en je knie holtes.
 • De ontstoken huid jeukt ernstig.
 • Is sommige gevallen vloeit er een geelachtige vloeistof uit of het kan gaan bloeden
 • De geïrriteerde huid kan ontstoken raken.
 • De regel is, is dat de huid af en toe geïrriteerd wordt. Deze “flare-ups” kunnen soms dagen duren. Dit varieert echter per persoon. Is sommige ernstige gevallen kan het zelfs weken duren.
 • Ook de ernst van de “flare-ups” kan onderling verschillen. De ene persoon heeft “slechts” een aantal kleine rode plekjes, terwijl de andere persoon extreem grote plekken heeft.
 • Naast lichamelijk gevolgen kan constitutioneel eczeem ook voor psychische klachten zorgen.
 • Zo zijn er nog wel veel meer symptomen...

Wie krijgt constitutioneel eczeem?

In wezen kan iedereen last krijgen van deze vorm van eczeem. Eigenlijk is de eigenlijk oorzaak nog steeds onbekend. Er is natuurlijk een verhoogde kans dat je constitutioneel eczeem ontwikkeld waanneer er meerdere familie leden hier ook last van hebben. Ieder mens heeft zogenaamde olie poriën. Deze zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. Mensen met constitutioneel eczeem hebben een huid waarbij deze olieporiën minder goed functioneert.

Genetische bepaling spelen een erg grote rol. Hier kun je helaas geen invloed op uitoefenen. Constitutioneel eczeem wordt is in de afgelopen jaren steeds “groter” geworden en verschillende theorieën zijn er al bedacht die hiervan de oorzaak zijn, zoals verandering in klimaat, verandering in voedingsmiddelen, populatie, diëten of zelfs infecties.   Echter kunnen deze theorieën nog niet bekrachtigd worden met feitelijk.

Behandeling van constitutioneel eczeem.

Over het algemeen zijn er 3 verschillen soort behandelingen:
1.    Ontloop de prikkels van constitutioneel eczeem (1)
2.    Huidverzorging
3.    Medicinale creme’s/ medicijnen(2).

In een ander artikel zal ik deze 3 verschillende behandeling nader uitleggen. Klik hier om dit artikel te lezen: behandeling van constitutioneel eczeem.

Alternatieve behandeling van constitutioneel eczeem
Vaak komt het voor dat mensen liever niet de zware medicijnen willen gebruiken om constitutioneel eczeem aan te pakken. Dit komt omdat deze medicijnen vaak grote bijwerkingen hebben(3). De natuurlijke methode om van eczeem af te komen komt steeds vaker naar voren en er is een duidelijk trend te zien dat steeds meer mensen deze aanpak proberen.

Meer info? Kijk verder op de blog voor eczeem!

Meeste effectief?

Het meest effectieve wat je kunt is doen is volgen van een combinatie aanpak. Zowel een goede huidverzorging in combinatie met het vermijden van eczeem prikkels, een goed voedingspatroon en eventueel het slikken van medicijnen waar het nodig is.

Wanneer je deze 3/4 onderwerpen goed doorloopt, is het praktisch onvermijdelijk dat je binnen de kortste keren minder eczeem klachten zal ervaren.

Bronnen:

 1. https://reports-vnmedical.com.ua/index.php/journal/article/view/710
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11901940/
 3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1080/08035250600612298

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share