• De 5 gevaarlijkste bijwerkingen van aspartaam

De 5 gevaarlijkste bijwerkingen van aspartaam

2017-04-07T09:54:30+01:00februari 5th, 2016|Suiker|12 Reacties

Laatste update: door

De 5 gevaarlijkste bijwerkingen van aspartaamaspartaam

Aspartaam is een natuurlijke zoetstof die onder andere wordt verkocht onder de merknamen Canderel en Equal. Bovendien wordt de zoetstof vaak gebruikt in allerlei dieet- en suikervrije producten.

Alhoewel de zoetstof populair blijft heeft hij ook met de nodige controverse te maken gehad in de afgelopen jaren. Veel tegenstanders beweren dat aspartaam eigenlijk slecht voor je gezondheid is. Hoewel de Amerikaanse FDA aspartaam heeft goedgekeurd, wordt wel een maximale inname van 50 milligram per kilogram lichaamsgewicht aangeraden.

Wat is aspartaam?

Aspartaam is een populaire zoetstof die vaak wordt gemengd met een vulstof omdat Aspartaam zelf zo zoet is. De ingrediënten van aspartaam zijn asparaginezuur en fenylalanine. Beide zijn natuurlijk voorkomende aminozuren. Asparaginezuur wordt geproduceerd door je lichaam en fenylalanine is een essentieel aminozuur dat je binnenkrijgt via voedsel.

Wanneer je lichaam aspartaam verwerkt wordt een deel daarvan afgebroken in methanol. Alhoewel giftig in grote hoeveelheden, zijn kleine hoevee