• De gezondheidsvoordelen van kaneel

De gezondheidsvoordelen van kaneel

2017-04-04T10:09:57+01:00mei 14th, 2014|Voedingsadvies|77 Reacties

Laatste update: door

De gezondheidsvoordelen van kaneel

We hebben allemaal wel eens kaneel geprefd, misschien in een gerecht, maar zeker in de oer-Hollandse appeltaart of in de appelflappen. De smaak en de geur van kaneel doet mij altijd denken aan huiselijke warmte en aan winterse taferelen. Door de toepassing van kaneel in deze Hollandse gerechten, samen met dat Hollandse wintergevoel, zou je bijna denken dat het van origine ook een Hollandse specerij is, maar dat is niet waar.

Wist je dat het regelmatig eten van kaneel heel veel voordelen heeft voor je gezondheid?

Hieronder de inhoud van het artikel
1. Waar komt kaneel vandaan?
2. Twee belangrijke soorten kaneel
3. Kaneel als geneesmiddel
4. Conclusie

1. Waar komt kaneel vandaan?

Kaneel is niet een of ander lief plantje waar kaneelstokjes aan groeien, maar kaneel wordt gemaakt van de bast van de kaneelboom, die zich het beste voelt in een tropisch klimaat. Om kaneelstokjes te maken wordt de binnenste bast van de boom verwijderd. Deze stukken worden te drogen gelegd op kokosmatten, waardoor automatisch de kleur veranderd en de bast zich oprolt. Je kunt deze stokjes gewoon in de supermarkt kopen. Maar er is ook poeder beschikbaar. Dit is in principe gewoon gemaakt uit deze zelfde stokjes die vermalen worden.

Kaneel is al heel erg oud, en wordt al eeuwenlang gebruikt voor het bereiden van voedsel en als medicijn. Dankzij een gevonden kruidenboek is bekend geworden dat kaneel al rondom het jaar 2800 voor Christus werd gebruikt. Daarnaast werd kaneel ook gebruikt bij het balsemen van de overledenen, waarschijnlijke vanwege de conserverende eigenschappen van deze bijzondere specerij.

2.Twee belangrijke soorten kaneel

Er bestaan heel veel soorten kaneel, maar de meest gebruikte zijn wel de Ceylon Ka