• 7 tips om snel weer lekker in je vel te zitten

De top 7 om je beter te voelen

2016-10-29T13:46:35+01:00februari 6th, 2011|Mentale Gezondheid|3 Reacties

Laatste update: door

Strategieën om je goed te voelen!

In het vorige artikel heb ik je vertelt dat je kan gaan sporten als je veel stress hebt of wanneer je niet lekker in je vel zit. Door te sporten activeer je hormonen die je vrolijk maken.

Niet alleen stress zorgt er voor dat jij je slecht voelt, er zijn natuurlijk ook andere factoren die er voor kunnen zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Daarom heb ik een artikel geschreven met de top 7 van dingen die je kunt doen om jezelf weer goed te voelen!

Probeer ze uit en laat me weten wat je er van vindt.

1. Gemoedsrust wordt bepaald door je geur
2. Zet een kleine goal, en haal de goal dezelfde dag nog
3. Sport
4. Niet alleen gelukshormonen door sport
5. Muziek beïnvloed ons
6. Spanjaarden zijn vrolijker dan mensen die in het “noorden” wonen
7. Foto’s maken je blij

1. Gemoedsrust wordt bepaald door je geur
Is het je wellicht eens opgevallen dat wanneer jij je in een wachtkamer van bijvoorbeeld een tandarts bevindt dat het er altijd "lekker" ruikt. Niet iedere tandarts heeft dezelfde geur hangen in de wachtkamer, maar meestal ruikt het naar lavendel of iets dergelijks.

De reden waarom ze dit doen is omdat je gemoedsrust door een deel bepaald wordt door de geur die je ruikt! Ik kan me voorstellen dat je niet de hele dag met een bos bloemen wilt rond lopen, maar door lekker te ruiken zal jij je minder snel down voelen! Doe bijvoorbeeld een lekker geurtje op!

2. Zet een kleine goal, en haal de goal dezelfde dag nog.

Je wordt steeds vaker geconfronteerd met dat het zetten van doelen en goals belangrijk voor je is. Doelen zetten is belangrijk om te groeien en handig om daadwerkelijk in actie te komen.

Wanneer je een doel gehaald hebt krijg je het gevoel van "onoverwinnelijk zijn". Je bent trots op jezelf. Als je je een keer wat minder voelt kun je door een doel te halen je snel weer goed voelen.

Zet een "mini goal" en zorg dat je die zo snel mogelijk behaalt! Het maakt niet uit wat voor doel het is, of het nu te maken heeft met sport, het huis opruimen of met je werk! Ieder doel dat behaald wordt geeft jou een extra kick!

3. Sport
Ik heb deze tip al een in het vorige artikel geplaatst, maar deze werkt zo goed dat ik hem er nogmaals inzet! Sporten is goed voor je, voor allerlei factoren van je lichaam. Immuunsysteem, bloeddruk, stress-verlagend en noem maar op. Van sporten wordt je blij in je hoofd!

4. Niet alleen gelukshormonen door sport
Sport is niet de enige activiteit waardoor jij "gelukshormonen" ontwikkeld. Sex is ook een activiteit waarbij je (na en tijdens de daad) hormonen activeert! Hier wordt je zeker blij van!

5. Muziek beïnvloed ons
Niet iedereen heeft dezelfde muzieksmaak! Maar iedereen die muziek luistert doet dit niet zomaar. Van muziek worden wij mensen blij! Muziek raakt ons van binnen! Wat nog beter werkt