• 8 etherische olien

8 Fantastische Etherische oliën

2019-01-20T10:35:02+01:00januari 12th, 2019|Alternatieve Geneeskunde|0 Reacties

Laatste update: door

We kennen ze allemaal, etherische of essentiële oliën. Deze plantaardige oliën hebben verschillende eigenschappen die een geweldige ondersteuning kunnen bieden voor je fysieke én mentale gezondheid.

Etherische oliën worden het meest gebruikt in de aromatherapie. Ze worden ingeademd of verdund verspreid over de huid. Essentiële oliën zijn niet bedoeld om te worden ingeslikt. Door het inhaleren van de aroma's wordt een deel van de hersenen gestimuleerd dat een grote rol speelt bij het ervaren van emoties, het vertonen van gedrag en het langetermijngeheugen (1).

Bij het aanbrengen op de huid worden een deel van de plantaardige stoffen via de huid opgenomen (2). Deze twee manieren van de toepassing van essentiële oliën kunnen beide positief werken op je gezondheid.

Aromatherapie wordt vaak gebruikt in sauna's en in combinatie met massages. De verschillende aroma's kunnen een extra diepgang geven aan de beleving van de saunagang of zorgen voor ultieme ontspanning. Voor het gebruik van essentiële olie hoef je echter niet bij een wellnesscentrum of therapeut te zijn. Je kunt zelf eenvoudig etherische olie kopen en deze inzetten om thuis aan je gezondheid te werken.

In dit artikel kijken we naar 10 verschillende essentiële oliën die allemaal hun eigen specifieke kenmerken hebben. Zo wordt het makkelijker om precies de juiste olie te kiezen die bij jou past.

Het genieten kan beginnen!

Pepermuntolie