De werking van yohimbe/yohimbine

2017-01-16T05:40:56+01:00november 29th, 2013|Libido|0 Reacties

Laatste update: door

De werking van yohimbe/yohimbine

Yohimbe is een groenblijvende boom afkomstig uit West-Afrika. Deze boom wordt vooral veel gevonden in landen als Nigeria, Kameroen, Gabon en Congo. Deze boom kan een hoogte van maar liefst 28 meter bereiken. De gedroogde bast wordt al eeuwen gebruikt in kruidengeneesmiddelen. Het ingrediënt yohimbine waterstofchloride (in de volksmond vaak yohimbine genoemd), is afgeleid van yohimbebast.

Meer dan tien jaar geleden zou yohimbine één van de beste producten voor het verliezen van gewicht moeten zijn. Mensen zouden het gewoon op de huid aanbrengen en het vet zou als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het is echter niet zo gemakkelijk gebleken, helaas bleek het gebruik van yohimbine voor gewichtsverlies niet het magische product dat in het begin gedacht werd.

Een nieuwe manier om yohimbine te gebruiken

Yohimbebast wordt tegenwoordig veel gebruikt als een afrodisiacum (lustopwekkend product). Dit is echter niet zonder risico. Zo is yohimbebast bijvoorbeeld in Duitsland als een onveilig kruid uitgeroepen, dit vanwege dergelijke complicaties zoals een verhoogde hartslag en bloeddruk, en in zeldzame gevallen zelfs nierfalen.

In de meeste natuurlijke supplementen die beweren yohimbebast te bevatten zit vaak maar een kleine hoeveelheid van dit product.

Echter, yohimbine waterstofchloride, de stof in yohimbebast waarvan gedacht wordt kan het kan helpen bij het verbeteren van erecties wordt nauwkeuriger geregeld. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat het deze stof ook daadwerkelijk bevat.

[pullquote]Yohimbine wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van erectiestoornissen (impotentie).[/pullquote]

Echter, er blijven zorgen bestaan over de bijwerkingen en interacties met andere geneesmiddelen, alcohol, en zelfs sommige voedingsmiddelen. Zoals eerder gezegd wordt yohimbine waterstofchloride gewoon vaak eenvoudigweg yohimbine genoemd, maar het was ook op de Nederlandse markt onder verschillende merknamen te krijgen.

Hoe zou yohimbine gebruikt moeten worden?

Yohimbebast extracten worden vaak verkocht als lustopwekkend product en seksueel versterkende middelen voor zowel mannen als vrouwen. De voorstanders zeggen dat yohimbe extracten bijvoorbeeld krachtige antioxidanten bevatten die zelfs hartaanvallen zouden kunnen helpen voorkomen.

Sommige voorstanders zeggen dat het een stimulerend middel is, een antidepressivum, of zoals eerder vermeld een product on gewicht mee te verliezen.

Van yohimbine waterstofchloride wordt gedacht dat dit het belangrijkste bestanddeel van yohimbebast is. Het geneesmiddel yohimbine is in Amerika bijvoorbeeld op recept verkrijgbaar voor de behandeling van impotentie.

Daarnaast wordt het ook officieel aangeraden als een middel tegen uitputting, drug overdosis (een overdosis clonidine), en een vorm van lage bloeddruk die optreedt bij het staan (orthostatische hypotensie). Het is zelfs gebruikt om de pupil van het oog iets te vergroten.

Hoe wordt het vaak verkocht

Yohimbebast en schorsextracten worden vaak verkocht in capsules, tabletten, vloeistoffen, en poeders. Capsules en tabletten worden het vaakst ingeslikt en zijn voor de meeste mensen het gemakkelijkst te gebruiken. Sommige mensen trekken van de schors een thee terwijl anderen de gepoederde schors onder de tong pl