Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Eczeem Behandeling

Laatste Update: 15 maart 2023

Dode zeezout om eczeem te behandelen

Ik had al een artikel geschreven over de genezende werking van Dode Zeezout bij de behandeling van psoriasis. Echter, Dode Zeezout is goed voor meer huidklachten dan alleen psoriasis (1).

Dode Zeezout kan ook goed helpen tegen eczeem; vandaar dit extra artikel.

Holistische aanpak

Zelf ben ik een voorstander van een holistische natuurlijke aanpak bij klachten. Steeds meer mensen proberen de ‘’alternatieve geneeskunde’’ in plaats van alleen medicijnen. De zoektocht naar oplossingen in alternatieve geneeskunde wordt versterkt wanneer medicijnen en zalven geen uitkomst bieden of vervelende bijwerkingen hebben.

Eczeem behandelen met Dode Zeezout kan zeer effectief zijn (2) vanwege de bijna ongelooflijke ingrediënten van Dode Zeezout.

Ik weet nog goed toen ik een allergische reactie kreeg door een olijfolie bodylotion uit Spanje. Mijn hele borst zat onder de eczeem plekken en jeukte verschrikkelijk. Zelfs de aanraking van een T-shirt was al te veel en moest genoodzaakt op mijn rug slapen.

Gelukkig voor mij was er in de buurt van waar ik woon een kuuroord. Ik herinner mij toen ik daar eerder weleens kwam dat het een Dode Zeezout bad had en goed dat het werkt tegen huidklachten.

Veel mensen met psoriasis, eczeem of reumatische klachten gaan daar een weekend heen voor een therapie. Aangezien ik zelf ditmaal last had van eczeem wilde ik eens gaan testen of Dode Zeezout inderdaad helpt tegen eczeem.

Mijn ervaring met Dode Zeezout

Nadat ik 2 keer ben wezen zwemmen in het bad en ik had thuis ook een aantal keer een bad genomen met Dode Zeezout waren mijn eczeemklachten binnen een week voor 80% verminderd.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat badderen in Dode Zeezout helpt om de hydratatie van de huid te verbeteren en om de beschermende functie van de huid te verbeteren. Daarbij helpt het om ontstekingen in de huid te verminderen en wordt je huid gladder door het zeezout.

De reden waarom Dode Zeezout zo goed werkt tegen huidklachten komt door de hoge concentratie mineralen. In normaal zeewater tref je maar 3% mineralen aan waarbij de rest zout is.

Bij Dode Zeezout ligt dit aantal op maar liefst op 27%.

Mineralen zoals magnesium, calcium, kalium en natuurlijk zout/natrium. Er zit met name een hoge hoeveelheid magnesiumchloride in.

Met name de unieke samenstelling van Dode Zeezout maakt het zo krachtig om eczeem te behandelen. De mineralen worden vrijwel direct opgenomen door de huid waardoor de circulatie zal verbeteren. Daarbij helpt Dode Zeezout ook om de huid te helpen herstellen van eczeemuitbarstingen.

Nog een paar voordelen

Er zijn nog veel meer voordelen waarom Dode Zeezout zo goed voor een mens is. Zeezout helpt ook het lichaam om gifstoffen en toxines uit het lichaam te werken. Dit is cruciaal bij de behandeling van eczeem, aangezien de ophoping gifstoffen vaak tot een verslechtering van klachten kan zorgen.

Daarbij wordt het lichaam's natuurlijke genezingsmechanisme in werking gesteld door het nemen van een zoutbad. De bloedsomloop gaat beter werken waardoor er meer voedingstoffen en zuurstof in de cellen komt. Dit is nodig bij het herstellen van eczeem op de huid.

Dode Zeezoutbad

Vrijwel de beste manier om optimaal te profiteren van de mineralen is door een bad te nemen met Dode Zeezout.

Hieronder een paar stappen:

 • Allereerst zorg er voor dat je Dode Zeezout hebt met voldoende mineralen en GEEN toegevoegde geurstoffen. Het beste is om direct een grote zak te kopen, omdat meerdere behandelingen nodig zijn tegen eczeem en om het weg te houden.
 • Bereid het bad, ideaal is een temperatuur van 36 graden Celsius en voeg 8 theelepels dode zeezout toe in het bad.
 • Even laten intrekken en neem een bad voor ongeveer 20 minuten. Hierdoor kan de Dode Zeezout goed in de huid trekken en helpen te reinigen.  Een goede tip is om ook essentiële lavendelolie toe te voegen in het bad. Een paar druppels is al voldoende, let er wel op of je tegen lavendelolie kunt.
 • De laatste stap is om na het nemen van een bad je huid goed in te smeren met een goede vochtinbrenger. Een bad droogt de huid uit en dit moet aangevuld worden.
 • Neem 3 tot 4 keer per week een bad en je zult merken dat de klachten van eczeem zullen verminderen.

Je kunt Dode Zeezout bij de betere natuurwinkels krijgen of koop het online.

Helpt Dode Zeezout alleen tegen eczeem?

Dode Zeezout kan zeker werken om de klachten van eczeem te verminderen. Maar niet iedereen is hetzelfde, en bij sommige mensen kan het zelfs averechts werken. De kwaliteit van het Dode Zeezout en frequentie is belangrijk om eczeemklachten te verminderen.

Als je een erg gevoelige huid hebt is het beter om langzaam op te bouwen en extra goed in te smeren met een vochtinbrenger na het nemen van een bad. Zelf neem ik wekelijks een zoutbad en is niet alleen goed voor mijn huid, maar helpt mij ook om te ontspannen.

Andere stappen om de huid te verzorgen tegen eczeem

Naast het nemen van een bad met Dode Zeezout en het hydrateren van de huid kun je ook de huid van binnenuit verzorgen. Ik zeg weleens dat je bent wat je eet. Omdat gifstoffen en ontstekingen vaak de oorzaak zijn van eczeem is het belangrijk om clean te eten. Dit betekent dat je zo min mogelijk toegevoegde stoffen eet, zoals gefabriceerde suikers in koekjes en transvetten. Door in je dieet vooral groente, fruit, noten en vis op te nemen zorg je ervoor dat je veel gezonde voedingsstoffen eet die de werking van andere holistische behandelingen versterken.

Onderzoek laat ook zien dat mannen met eczeem vaker suikerrijke voeding eten dan mannen zonder eczeem. Vrouwen met eczeem eten weer vaker verzadigde vetten dan vrouwen zonder eczeem (3). Je dieet verbeteren kan dus al veel doen om een normalere huid te hebben.

Immers je wilt niet dat de goede werking van het Dode Zeezout teniet wordt gedaan doordat je iets eet waar ongezonde stoffen in zitten.

Ook het bijhouden van triggers en vervolgens het vermijden van die triggers helpen om eczeemklachten te verminderen. Je moet hierbij denken aan bepaalde stoffen die de huid irriteren of zelfs aan chemische stoffen, zoals parfum.

Voor meer tips om van eczeem af te komen, neem dan een kijkje op mijn blog. Of download dit gratis e-book vol met tips tegen eczeem. 95% van de mensen die het boek hebben ontvangen zijn erg tevreden met de tips die erin staan.

Bronnen:

 1. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-4632.2005.02079.x/full
 2. https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1097/DER.0b013e31824a6141
 3. https://www.nature.com/articles/1600901

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Mijn zoontje van 3 heeft 2 jaar last gehad van waterwratjes, door met hem vorig jaar zomer naar de zee te gaan. Verminderde zijn plekjes onder zijn oksel, daarna heb ik hem in bad gedaan met dode zeezout, nu zijn al zijn wratjes verdwenen. Zelfs de dokter had er geen middel voor, hoe simpel kan het zijn. Thimo en ik zijn blij!

  1. Ik ben 78 jaar en heb al een paar maanden handeczeem. De zalven, voorgeschreven door een dermatologe, hebben tot nu toe niet geholpen en nu adviseert zij om over te gaan tot lichttherapie, een langdurige behandeling (3 maal per week naar ziekenhuis gedurende 8 weken). Dat zie ik vooralsnog niet zitten en ik vraag mij af of dode zee zout een mogelijke oplossing zou kunnen zijn.

   Graag uw advies / reactie.

   Bij voorbaat dank. P. uit Beijerse, Naaldwijk

   1. Beste,

    Ik ben zelf een erge voorstander van een natuurlijkegenees wijze.
    Dode zeezout is zeker een optie voor je om te proberen. Je kunt naar een kuuroord gaan wat erg gezond is, maar dat is niet voor iedereen altijd even makkelijk.
    Voor mij ook niet, vandaar dat ik ben gaan zoeken naar thuisbehandelingen.
    Je kunt langs een natuurwinkel of op internet dode zeezout kopen. Je zult merken dat er verschillende soorten zijn. Ik raad aan om de dode zeezout zonder geurstoffen te pakken.

    Het voorbereiden van een bad zout is vrij simpel. Neem ongeveer 8 eetlepels en laat het een paar minuten intrekken. De ideale temperatuur van het bad ligt rond de 38 graden Celsius. Vervolgens neem een bad voor ongeveer 20 minuten. Herhaal dit 3 tot 4x per week voor het beste resultaat (afhankelijk van de ernst van je psoriasis). Nadat je het bad hebt genomen de huid voorzichtig droog deppen (niet wrijven) en behandelen met een goede vochtinbrenger

    Hoop dat ik je antwoord heb kunnen beantwoorden, mocht je nog verdere vragen hebben kun je ze altijd stellen.

    Succes!

    1. Ikzelf gebruik wekelijks dodezeezout in het badwater, het werkt uitstekend en na een jaar te stoppen kwamen de klachten terug, alle middels geprobeerd en terug naar dode zeezout gestapt, maar ik gebruik per badkuip 1 kilo, want in een paar lepeltjes geloof ik niet, de concentratie is dan echt te weinig, dus mensen 1 kilo per Bad is zeker de oplossing voor eczeem, koop zakken van 25 kilo dus kun je 6 maand mee weg!

     1. Dank je wel voor deze aanvulling, Bernar!
      Ben blij dat dit voor jou helpt.

      Zijn er meer lezers die codezeezout in het bad gebruiken?

  1. Hallo Silvia,

   Om eerst even wat recht te zetten: Vocht-inbrengende creme bestaat niet. Het feit dat een creme van buitenaf vocht in de huid kan brengen is een fabeltje. Om die reden mag deze term ook niet meer gebruikt worden op huidverzorgings-producten. Natuurlijk proberen de fabrikanten dit te omzeilen door er andere creatieve namen voor te verzinnen, zolang het maar de juiste suggestie wekt. Zogenaamde vocht-inbrengende cremes doen niets anders dan zo veel mogelijk voorkomen dat je huid uit gaat drogen door een vetlaagje over de huid aan te brengen. Een gewone, vette creme is dus voldoende om te voorkomen dat je huid uitdroogt.

   Groetjes,
   Jack

 2. Ik heb mijn hele leven al eczeem.
  Door de komst van mijn kinderen was ik het zo goed als kwijt, wat hormonen al niet doen.
  Ik houd echter altijd 1 plek waar de afvalstoffen mijn lichaam verlaten.
  Eerst op mijn hoofd en ny is mijn rechtervoet aan de beurt.
  Het jeukt verschrikkelijk en het ziet er niet uit.
  Deze zomer heb ik gezwommen in de Atlantische oceaan en eigenlijk knapte mijn eczeem steeds meer op.
  Maar ja, nu ben je weer thuis en geen zeewater in de buurt.
  Zou ik misschien voetenbaden met dodezeezout kunnen nemen als alternatief?

  1. Hallo Sjoerdje,

   Jazeker, een voetbad met dode zee zout is een prima oplossing. Als het zeewater al verbetering geeft, zal het zout je beslist goed doen. Je kunt inderdaad een voetbad nemen, maar het is beter om een bad te nemen. Op deze manier behandel je je hele lichaam. Op deze pagina, in een ander commentaar, kun je lezen hoe je dit het beste kunt doen.

   Heel veel succes!
   Jack

  2. zeker weten, maar gebruik er voldoende, en ongeveer 1/2 tot 3/4 uur in water van Ongeveer 38 graden, na een maand zie je zichtbaar resultaat, vlekken kunnen blijven maar alle jeuk en schilfers zijn weg!

 3. Ik ben zelf ook geen voorstander van medicijnen en dergelijke. Ik head ernstige eczeem op handen en armen en als ik zeg ernstig , dan bedoel ik echt ernstig.Het was vreselijk. Ik durfde op een gegeven moment niet eens meer mensen een hand te geven en of geld aan te pakken.Ik heb in het begin alles geprobeerd , van zee zout tot strenge dieeten , ik las van alles op het internet , van lekkende darmen tot allergische reacties. Ik heb mijn honden weken niet aan geraakt , bepaalde stoffen ontweken , homeopathische middelen kasten vol. Uiteindelijk naar het ziekenhuis , ik hield het niet meer vol , de jeuk pijn en het aanzicht waren vreselijk.Ik ging naar breda naar de dermatoloog en deze schreef mij medicatie voor en zalf.Ben nu al tijden van van eczeem af en ben dol gelukkig.Het resultaat was er al verbazingwekkend binnen enkele dagen , heerlijk , weg die jeuk. Alle alternatieven , het mag van mij , maar ik raad iedereen aan gewoon naar een dermatoloog te gaan en zich gewoon te laten behandelen....

 4. Hoi iedereen,
  Ik heb inmiddels alweer 5 jaar lang last van mn exceem, ik had het over mn hele lichaam, maar nu sinds 3 jaar alleen nog op mn handen.
  Zo erg dat ik niet goed kan fietsen want kan geen goede houding vinden met mn hand, of het wassen met een washandje is allebei heel erg pijnlijk omdat ik door alle schilvers kloofjes krijg van bijna een centimeter.
  Ik probeer nu een dode zeezout creme van de G&w, omdat ik het idee krijg dat die 5 jaar lang hormoonzalf, me het idee dus geeft, ja het helpt toch niet en als het helpt helpt het maar een klein beetje dat ik misschien de nog niet eens de helft van de exceem kwijt ben, door de hormoonzalf.

  Ik vroeg me af of mensen nog meer ideeen hebben voor iemand die weinig geld heeft om alternatieve of natuurlijke
  producten kon geven?

 5. Beste Jack
  Ik lees in verschillende reactie's over vocht inbrengende creme's moeten aanbrengen.
  bij sommige zeg je dat die creme's niet bestaan.

  groeten Bert

 6. Ikzelf heb een allergie voor ppd,wat voornamelijk in haarverf zit.
  Ik kreeg uitslag over heel mijn lichaam.
  Jeuk bultjes blaasjes etc.
  Naast hormonenzalf heb ik dagelijks een bad met dode zeezout genomen en het helpt uitstekend.

 7. Hallo ik ben Karin en wil reageren op het zeezout .
  Ik heb altijd een mooie huid als ik terug ben van vakantie zwem veel in de Middellandse zee zout dus .
  Ik zelf ga nu thuis ook met het zout beginnen . Ik wil de gladde huid behouden zonder ruwe plekjes .
  Ik wil de badkuip daarvoor niet weg doen ivm nieuwe badkamer . Zee zout is het beste voor de huid .
  Het geneest alles wat huid betreft voor mij . Goed plan !!!!!! Ipv al die pillen zeeeer slecht .

 8. Nog even een opmerking , het is niet alleen tegen exeem maar ook tegen dode huid cellen en het gaat ,
  Ontstekingen tegen of zuiverd wondjes op de huid . Het is ontsmettend . Dus wat houd je tegen om het toe
  te passen . Gr Karin Tete

 9. Onlangs is er een test geweest. Sommige goedkopere merken verkopen dode zeezout, echter er zit een grote hoeveelheid keukenzout in... In iedergeval kwam dode zeezout van De Tuinen goed uit de test.

   1. Keuringsdienst van waarde liet de testu uitvoeren en men kwam tot verrassende conclusie's. De tuinen kwam als beste uit de test.

    1. Dank hiervoor, Huib. Ik ga de uitzending even opzoeken om morgen te bekijken.

 10. allemaal heel fijn ….als je een bad hebt. Mijn moeder heeft sinds kort druppel psoriasis en het zit echt overal. Allerlei hormoon zalven gehad maar het wordt niet minder. Voor de jeuk heeft ze inderdaad een vette zalf wat redelijk goed helpt maar ik heb haar ook dode zeezout aangeraden, alleen ze heeft geen bad en ik ook niet 🙁 zijn er tips hoe je het zout nog meer kunt gebruiken of weet iemand een goede dode zeezout creme? Ze wordt echt gek van de jeuk en vooral op haar hoofd. Vind het zo erg dat ze zich helemaal kapot krabt en al die hormoon zalf is ook troep. vr gr priscilla

  1. Hoi,

   Wat vervelend! Ik heb zelf ook erge eczeem. Afgelopen week even bij de huisarts geweest. Zon en zee is goed zegt hij. Nu toch hormoonzalf smeren.
   Totdat mijn vader en ik eens gingen googlen en dit tegen kwamen. Net besteld en van de week proberen.
   Op een andere site zag ik een reactie van iemand die het mengde in een spuit flesje en dit op haar eczeem spoot, dit prikte wel eerst een half uur maar ging snel beter. Misschien is dat wat?! Succes!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

108 Shares
Tweet
Pin101
Share7