Dode Zeezout om eczeem te behandelen

Ik had al een artikel geschreven over de genezende werking van Dode Zeezout bij de behandeling van psoriasis. Echter, Dode Zeezout is goed voor meer huidklachten dan alleen psoriasis.

Dode Zeezout kan ook goed helpen tegen eczeem; vandaar dit extra artikel.

Holistische aanpak

Zelf ben ik een voorstander van een holistische natuurlijke aanpak bij klachten. Steeds meer mensen proberen de ‘’alternatieve geneeskunde’’ in plaats van alleen medicijnen. De zoektocht naar oplossingen in alternatieve geneeskunde wordt versterkt wanneer medicijnen en zalven geen uitkomst bieden of vervelende bijwerkingen hebben.

Eczeem behandelen met Dode Zeezout kan zeer effectief zijn vanwege de bijna ongelooflijke ingrediënten van Dode Zeezout.

Ik weet nog goed toen ik een allergische reactie kreeg door een olijfolie bodylotion uit Spanje. Mijn hele borst zat onder de eczeem plekken en jeukte verschrikkelijk. Zelfs de aanraking van een T-shirt was al te veel en moest genoodzaakt op mijn rug slapen.

Gelukkig voor mij was er in de buurt van waar ik woon een kuuroord. Ik herinner mij toen ik daar eerder weleens kwam dat het een Dode Zeezout bad had en goed dat het werkt tegen huidklachten.

Veel mensen met psoriasis, eczeem of reumatische klachten gaan daar een weekend heen voor een therapie. Aangezien ik zelf ditmaal last had van eczeem wilde ik eens gaan testen of Dode Zeezout inderdaad helpt tegen eczeem.

Mijn ervaring met Dode Zeezout

Nadat ik 2 keer ben wezen zwemmen in het bad en ik had thuis ook een aantal keer een bad genomen met Dode Zeezout waren mijn eczeemklachten binnen een week voor 80% verminderd.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat badderen in Dode Zeezout helpt om de hydratatie van de huid te verbeteren en om de beschermende functie van de huid te verbeteren. Daarbij helpt het om ontstekingen in de huid te verminderen en wordt je huid gladder door het zeezout.

De reden waarom Dode Zeezout zo goed werkt tegen huidklachten komt door de hoge concentratie mineralen. In normaal zeewater tref je maar 3% mineralen aan waarbij de rest zout is.

Bij Dode Zeezout ligt dit aantal op maar liefst op 27%.

Mineralen zoals magnesium, calcium, kalium en natuurlijk zout/natrium. Er zit met name een hoge hoeveelheid magnesiumchloride in.

Met name de unieke samenstelling van Dode Zeezout maakt het zo krachtig om eczeem te behandelen. De mineralen worden vrijwel direct opgenomen door de huid waardoor de circulatie zal verbeteren. Daarbij helpt Dode Zeezout ook om de huid te helpen herstellen van eczeemuitbarstingen.

Nog een paar voordelen

Er zijn nog veel meer voordelen waarom Dode Zeezout zo goed voor een mens is. Zeezout helpt ook het lichaam om gifstoffen en toxines uit het lichaam te werken. Dit is cruciaal bij de behandeling van eczeem, aangezien de ophoping gifstoffen vaak tot een verslechtering van klachten kan zorgen.

Daarbij wordt het lichaam's natuurlijke genezingsmechanisme in werking gesteld door het nemen van een zoutbad. De bloedsomloop gaat beter werken waardoor er meer voedingstoffen en zuurstof in de cellen komt. Dit is nodig bij het herstellen van eczeem op de huid.

Dode Zeezoutbad

Vrijwel de beste manier om optimaal te profiteren van de mineralen is door een bad te nemen met Dode Zeezout.

Hieronder een paar stappen:

  • Allereerst zorg er voor dat je Dode Zeezout hebt met voldoende mineralen en GEEN toegevoegde geurstoffen. Het beste is om direct een grote zak te kopen, omdat meerdere behandelingen nodig zijn tegen eczeem en om het weg te houden.
  • Bereid het bad, ideaal is een temperatuur van 36 graden Celsius en voeg 8 theelepels dode zeezout toe in het bad.
  • Even laten intrekken en neem een bad voor ongeveer 20 minuten. Hierdoor kan de Dode Zeezout goed in de huid trekken en helpen te reinigen.  Een goede tip is om ook essentiële lavendelolie toe te voegen in het bad. Een paar druppels is al voldoende, let er wel op of je tegen lavendelolie kunt.
  • De laatste stap is om na het nemen van een bad je huid goed in te smeren met een goede vochtinbrenger. Een bad droogt de huid uit en dit moet aangevuld worden.
  • Neem 3 tot 4 keer per week een bad en je zult merken dat de klachten van eczeem zullen verminderen.

Je kunt Dode Zeezout bij de betere natuurwinkels krijgen of koop het online.

Helpt Dode Zeezout alleen tegen eczeem?

Dode Zeezout kan zeker werken om de klachten van eczeem te verminderen. Maar niet iedereen is hetzelfde, en bij sommige mensen kan het zelfs averechts werken. De kwaliteit van het Dode Zeezout en frequentie is belangrijk om eczeemklachten te verminderen.

Als je een erg gevoelige huid hebt is het beter om langzaam op te bouwen en extra goed in te smeren met een vochtinbrenger na het nemen van een bad. Zelf neem ik wekelijks een zoutbad en is niet alleen goed voor mijn huid, maar helpt mij ook om te ontspannen.

Andere stappen om de huid te verzorgen tegen eczeem

Naast het nemen van een bad met Dode Zeezout en het hydrateren van de huid kun je ook de huid van binnenuit verzorgen. Ik zeg weleens dat je bent wat je eet. Omdat gifstoffen en ontstekingen vaak de oorzaak zijn van eczeem is het belangrijk om clean te eten. Dit betekent dat je zo min mogelijk toegevoegde stoffen eet, zoals gefabriceerde suikers in koekjes en transvetten. Door in je dieet vooral groente, fruit, noten en vis op te nemen zorg je ervoor dat je veel gezonde voedingsstoffen eet die de werking van andere holistische behandelingen versterken.

Immers je wilt niet dat de goede werking van het Dode Zeezout teniet wordt gedaan doordat je iets eet waar ongezonde stoffen in zitten.

Ook het bijhouden van triggers en vervolgens het vermijden van die triggers helpen om eczeemklachten te verminderen. Je moet hierbij denken aan bepaalde stoffen die de huid irriteren of zelfs aan chemische stoffen, zoals parfum.

Voor meer tips om van eczeem af te komen, neem dan een kijkje op mijn blog. Of download dit gratis e-book vol met tips tegen eczeem. 95% van de mensen die het boek hebben ontvangen zijn erg tevreden met de tips die erin staan.

Bronnen:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-4632.2005.02079.x/full