• Dopamine, méér dan alleen een gelukshormoon!

Dopamine, méér dan alleen een gelukshormoon!

2017-04-07T09:57:48+01:00mei 8th, 2014|Hormonen|2 Reacties

Laatste update: door

Dopamine, méér dan alleen een gelukshormoon!

chocoladeDe meesten van ons kennen vast wel de term ‘gelukshormoon’, dat vreemde stofje in je hersenen die er voor zorgt dat je je goed voelt, dat je je gelukkig voelt. Ook wordt dopamine veel genoemd in verband met je libido. Allemaal waar, maar er is nog veel meer.

Laten we eerst even wat feiten over dopamine op een rijtje zetten, waarna we gaan kijken hoe je zelfstandig je dopamine-productie kunt stimuleren met behulp van je voeding. Op een natuurlijke manier.

Een vijftal feiten over Dopamine

Om duidelijk aan te kunnen geven hoe belangrijk dopamine is voor je lichaam, wil ik een vijftal feiten met je delen. Feiten die je misschien al wist, maar ook feiten die je niet direct zou verwachten:

1 Dopamine en moeheid

Heb jij wel eens dat gevoel dat je zo ontzettend moe bent dat je, zowel privé als op je werk, steeds meer fouten maakt? Deze moeheid zorgt er voor dat je dopamine-gehalte fors gaat dalen. Door het gebrek aan dopamine kan het feit dat je fouten maakt je helemaal niks schelen, en omdat het je niks kan schelen ga je ook geen oplossing zoeken voor je moeheid.