Oorsuizen Behandeling

Laatste Update: 23 juni 2014

Wat te doen als oorsuizen niet minder wordt

geen stilteBijna iedereen krijgt weleens last van oorsuizen, bij de meeste mensen is het gelukkig slechts tijdelijk en komt grotendeels door een gehoorbeschadiging. Echter, wanneer je voor een lange tijd last blijft houden van oorsuizen kan dat duiden op tinnitus.

Geschat wordt is dat 2-3% van de mensen last hebben van sporadische of constante oorsuizen. Bij veel mensen de oorzaak van veel leed en frustratie.

In dit artikel geef ik je een aantal handige tips om tinnitus te voorkomen. Echter, als je al last hebt van oorsuizen is het belangrijk om ook deze tips op te volgen. Zodoende om een verergering van klachten te voorkomen. Tenslotte, nog wat informatie over wat te doen als de klachten helemaal niet minder wordt.

Essentiële Tips

  • Gebruik nooit of te nimmer wattenstaafjes om je oren schoon te maken. Belangrijk is om niks in je oren te doen waardoor oorsmeer verder in het oor kan komen. Een goede oor hygiëne is absoluut essentieel.
  • Draag regelmatig oordopjes om hard lawaai te voorkomen. Wees wel voorzichtig dat je de oordopjes niet te diep in het oor plaatst. Dit heb ik zelf een keer gedaan en was een halve dag doof aan één oor.
  • Indien je muziek luistert met koptelefoon, weer hier voorzichtig mee. Gelukkig zitten er op de meeste muziekspelers een limiet. Toch raad ik het aan om niet te lang en te hard muziek te luisteren met een koptelefoon.
  • Ga aan de slag met proactieve ontspanningstechnieken. Oorsuizen wordt enorm versterkt door stress, angst en paniekaanvallen. Door hier beter mee leren om te gaan en regelmatig ontspanningstechnieken uit te voeren zul je merken dat de klachten wat minder worden.
  • Zorg dat je een gezonde leefstijl hebt. Met name je voedingspatroon is van groot belang. Nu is er geen directe link tussen voeding en tinnitus. Echter, de verkeerde voedingsmiddelen kunnen oorsuizen wel verergeren vanwege een verminderde doorbloeding. Het lijkt erop dat je doorbloeding verbeteren de weg is om oorsuizen te verlichten. De voedingsmiddelen waar je op moet richten zijn van vegetarische aard en zijn rijk aan kalium. Veel groente, voldoende fruit, niet te veel bewerkte voedingsmiddelen en oppassen met de hoeveelheid zout.
  • Val een paar kilo af. Het lijkt erop dat tinnitus vaker voorkomt bij mensen met overgewicht. Dit zou te verklaren hebben met de doorbloeding. Mensen met overgewicht hebben een verminderde doorbloeding. Dit kan weer leiden tot een verminderde doorbloeding in het gehoor waardoor oorsuizen sneller geprikkeld worden.
  • Ga aan de slag met specifieke oefeningen om je kaak te versterken. Dit wordt ook wel ‘’TMJ Jaw’’ oefeningen genoemd en kunnen de klachten van tinnitus verminderen. Hier heb ik een link voor je met de oefeningen.


 • Indien je medicatie neemt (bijvoorbeeld om je bloeddruk te verlagen), neem dan contact op met je arts voor een alternatief of bespreek de mogelijke bijwerkingen. Het kan goed zijn dat je momenteel last hebt van oorsuizen vanwege een bijwerking medicatie. Daarnaast is het een gegeven dat duurdere medicatie vaak minder bijwerkingen hebben. Echter, artsen moeten zich ook aan een afgesproken budget houden. Vraag of je eventueel medicatie kan krijgen met minder bijwerkingen.

Wat te doen als je oorsuizen maar niet minder wordt

Zelfs als je een gezonde leefstijl hebt, goede oor hygiëne en geen of zelden medicatie neemt. Dan kan het nog gebeuren dat tinnitus niet minder wordt. Vanzelfsprekend is dit heel erg frustrerend en ik kan me goed voorstellen dat je dan even niet meer weet wat te doen.

Probeer in dat geval niet langer tegen tinnitus te vechten. Dit maakt het oorsuizen alleen maar erger en erger. Dit noemt men ook wel de tinnitus cyclus. Je hebt last van tinnitus, je krijgt hier stress van, oorsuizen wordt erger, je krijgt meer stress, je slaapt minder, je complete gezondheid heeft eronder te lijden.

Een goede tip is om een dagboek of journal aan te schaffen en mogelijke tinnitus prikkels op te schrijven. Maak een notitie wanneer je oorsuizen wat minder is, wat heb je die dag gedaan, gegeten? Vervolgens deze activiteiten meer gaan doen zodat tinnitus niet langer de overhand heeft.

Zodoende krijg je ook een gevoel van controle!

Wees niet bang om andere behandelingen te proberen. Er zijn veel alternatieve mogelijkheden om tinnitus te verminderen of beter mee om te gaan, denk aan:

Probeer niet teleurgesteld te zijn wanneer een behandeling niet aanslaat. Het kan even duren voordat tinnitus wat minder wordt. Of je moet een andere aanpak proberen. Geef nooit op en verwacht dat het oorsuizen wel minder gaat worden, hoe dan ook!

Wat is de volgende stap?

Je gehoor heeft een groot invloed op je dagelijks leven. Wanneer een aandoening hier invloed op heeft, zal dat voor veel stress en frustratie zorgen. Iemand met tinnitus is zich heel goed bewust van zowel de psychische als lichamelijke aspecten. Nu is tinnitus officieel geen aandoening, maar eerder een symptoom waardoor de medische weg een lange frustrerende weg kan zijn.

Vandaar dat de diagnose erg lang kan duren, of je wordt niet serieus genomen. Nu kan tinnitus in één oor voorkomen, beide oren, af en toe, constant of slechts zelden. Indien de medische weg geen verlichting geeft, dan is een aangepaste (natuurlijke) therapie aan te raden. Het belangrijkste is om goed te leren ontspannen en overmatig stress zoveel mogelijk te verminderen.

[pullquote]Stress is absoluut één van de grootste tinnitus triggers.[/pullquote]

Daarnaast kunnen leefstijl aanpassingen ook goed helpen om tinnitus te verlichten. De essentie is dat niet alleen tinnitus verminderd, maar je algehele gezondheid er op vooruit gaat. Een gezonder voedingspatroon, minder cafeïne,  minder alcohol minder stress en meer bewegen heeft invloed op je totale gezondheid en indirect ook op de intensiteit van je oorsuizen.

Tenslotte, probeer zoveel mogelijk informatie te vergaren over tinnitus. Meer kennis betekent meer controle. Op de tinnitus blog kun je al aardig wat artikelen lezen. Vergeet ook niet om wetenschappelijke journals en forums door te spitten, ideaal om meer kennis op te doen en lotgenoten te vinden.

Kortom, tinnitus kan zeker de kwaliteit van je leven nadelig beïnvloeden, maar daarvoor heeft het wel je toestemming nodig, laat het niet zover komen en focus je op de factoren waar je wel invloed op hebt (kennis opdoen, gezondere leefstijl, anti stress management, positief denken).

Heb je zelf nog een paar goede tips? Laat het mij zeker even weten door hieronder een reactie achter te laten!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Lezen over tinnitus heeft twee kanten. De tips zijn waardevol, maar tijdens het lezen en praten over de kwaal neemt het geluid ook altijd toe.

 2. Hallo, ik heb door een.concert 2 weken geleden gehoorbeschadiging.opgelopen. Heb hard geluid vermeden maar ben gister uitgeweest maar.wel.met.oordoppen in! De.piep/suis is erger geworden. Zal die verminderen doordat het misschien van deze avond uitkwam? En welk homeopatisch middel is geschikt voor mij? Het is een suis en een piep eigenlijk. Groet Ellen

  1. Beste Ellen,

   Die piep in je oor is een duidelijk symptoom van overbelasting, ik adviseer je om in ieder geval de komende weken je oren niet bloot te stellen aan hard geluid, zelfs niet met oordoppen. Je kunt beter het zekere voor het onzeker nemen en je oren de tijd geven om te herstellen. Dit kan een paar weken duren, maar hiermee voorkom je een nog grotere en misschien wel permanente gehoorbeschadiging!
   Als de piep niet verdwijnt raad ik je aan om contact op te nemen met de huisarts.

   Succes,
   Jack

   1. Ik heb sinds 2 jaar een geruis in mijn rechteroor, het is precies of ik hoor continue een hartslag. Dit is begonnen na mijn eerste operatie aan de nek. Ik ben ondertussen al bij een neus, keel, oorarts gegaan (er was niets te zien aan de oren) en ook bij een kaakchirurg. Die laatste zei dat eerst mijn nek moet stabiliseren en dat het wel zal beteren. Ondertussen ben ik voor de 2de keer geoperreerd aan de nek, heb veel spierspanningen ter hoogte vd nek en het kaakgewricht is ook niet wat het moet zijn. En mijn geruis is verergerd. Zolang ik omgevingsgeluid heb, kan ik er best meeleven maar zodra het stil word, is het om zot van te worden. Kan ik nog geholpen worden?

 3. Ik heb al 10 jaar Tinnitus. Ontstaan door zwaar vuurwerk, rijden op opgevoerde scooter zonder helm, tandenknarsen, 300 festivals en feesten (en afterparty's), links voor de boxen, lessen voor motor, dronken mensen hebben luide stemmen, sommigen hoeven niet eens dronken te zijn.

  4 momenten waardoor het is ontstaan of erger geworden;

  16 jaar lawinepijl klapt van twee meter afstand bij mijn hoofd, de aluminiumdop zat in mijn jas gebrand en was langs mijn hoofd geschoten, daar had ik een snee.
  20 jaar een gesprek met een dame op masters of hardcore die kon haar stemvolume niet goed wist te regelen en een pijnscheut ging door mijn linkeroor.
  pieptoon met de jaren erger geworden maar niet storend, links wel iets erger dan rechts
  27 jaar lessen met motor, na terugkeer van San Fransisco, gaan lessen met zware wind zonder oordoppen, ik wist wel dat het schadelijk was voor je oren maar ik had in het lesboekje de tabel bekeken en met 10 min op de snelweg kwam ik niet over de grens van beschadiging zonder oordoppen. Alleen omdat er bij mij al een kleine beschadiging was had het niet veel meer nodig om nog extra te beschadigen plus dat de helm die ik op had van hun gewoon rijp was voor de sloop. Daarna wel oordoppen gekocht maar het kwaad was al geschied, ik heb mijn rijbewijs ook niet meer gehaald.
  31 jaar ondanks gehoorschade toch nog naar binnen hardcorefeestje gegaan wel met 25 decibel dempen doppen maar ik heb op de verkeerde plek gestaan, precies achter in de zaal maar tegen een wand aan van materiaal wat goed geluid kaatst, achteraf gezien was de geluidsbelasting daar veel hoger terwijl ik op dat moment dacht dat ik een goede spot had gekozen. Ik had nog beter recht voor de boxen kunnen gaan staan. Dit is nu 11 dagen geleden.

  Juist op de laatste twee momenten dat ik veel rekening mee heb gehouden, heb ik gewoon veel pech gehad.

  Omdat ik vanaf dat ik begon uit te gaan, gewend was die piep in mijn oren te hebben na het stappen, heb ik het nooit als iets ergs ervaren en er nooit bij stil gestaan dat dat niet goed was voor mijn lichaam. Als ik uitging was ik naar de klote en ben je minder bewust van je lichaam De volgende dag was het altijd weer weg totdat het moment op mijn 21ste dat dat dus niet meer gebeurde maar het was zo zacht en ik dacht ik heb het en ik had er helemaal geen last van, ik hoorde het alleen wanneer het in de nacht was en alles uitstond. Ook hier nooit bij stil gestaan dat het de piep erger kan worden.

  Met de jaren waarschijnlijk harder geworden maar nog steeds niet echt last ervan, overdag hoorde ik het ook niet. Tot dus de motorrit waarna het ineens zwaar vermeerderde zeker aan mijn linkeroor.

  Ik was op mijn 25ste al eens naar de huisarts geweest en die gaf mij het volgende advies, hij was er zelf luchtig over en zei, als je nooit meer naar een festival gaat, heb je kans dat het weggaat. Dat was geen optie voor mij, festivals waren een part of me life. Ipv dat ie zegt draag van nu altijd oordoppen om het niet erger te maken dan had ik dat gedaan. Maargoed helaas lopen dingen soms zo. Na mijn motorrit weer dezelfde huisarts bezocht, kno arts in Vu gezien, je moet er maar mee leren leven, niks aan te doen; kijk eens mindfullness. Het aparte was wel dat er helemaal geen gehoorschade was in de zin van dat ik minder hoor als een ander gemiddeld persoon van mijn leeftijd. En dat is best uniek!

  Toen toch maar oordoppen van 25 decibel en nog maar heel zelden naar een feestje buiten. En verder vet opletten met alle dingen die veel geluid maakten. Sommigen mensen praten van zichzelf heel hard, afhankelijk van de lokatie waar men zich bevindt, gemoedstoestand, aangeboren stemvolume enz. Mijn advies, let hier echt op als je tinnitus hebt, ik vind echt dat hier te weinig aandacht aan wordt besteed.

  Laatste jaar wel iets meer risico genomen door bezoek van drie binnenfeesten waarvan de laatste ervoor heeft gezorgd dat mijn tinnitus zwaar is verergert ondanks het dragen van 25 decibel dempende oordoppen. Precies op de verkeerde plek gestaan terwijl ik er zo goed over na had gedacht, dacht ik!

  Dit zijn mijn eigen schattingen van het verloop van de volumeopbouw in mijn hoofd;
  Toen het begon was mijn tinnitus 1-5 decibel
  Met de jaren toegenomen van 5 -10
  Na de motorrit 20-30
  Na bezoek laatste feest 40-60

  Ik heb de inmiddels de complexe vorm iig links, ik kan 4 verschillende tonen onderscheiden, een ruis of piep zoals je die ervaart na het bezoeken van een festival, een hoger gehis en twee piep en fluittonen, die zijn zo verschrikkelijk, die kan ik niet eens aan je uitleggen, ze variëren iig van zacht naar luid, van links naar rechts, in een soort windmolen en ze eten ook aan andere geluidjes op tv bijvoorbeeld.

  Rechts is na de laatste keer ook een complexe vorm ontstaan

  Mijn schattingen zijn denk ik vrij nauwkeurig, zeker na het bestuderen van de geluidstabel.

  Nu toch maar de infuusbehandeling bij de heer Wallesch te Leer. Wat ik hier ten eerste over kwijt wil is het volgende;
  Ik wist al jaren van het bestaan af van de infuusbehandeling maar ik had gelezen dat het niet zo zinvol is voor chronische patienten. Maar ik wist niet dat ondanks men chronische tinnitus heeft men toch van de behandeling gebruik kan maken bij een verergering, ze noemen dat alsnog acute tinnitus. Ik heb dit recentelijk alleen kunnen vinden op de site van oorzuizen.net

  Diagnose de heer Wallesch
  Middenoor aan beide kanten geïrriteerd, ik denk zelf ook door het dragen van de 25 decibal dempende oordoppen en het indrukken daarvan wanneer er met mij wordt gesproken, plus het dragen van oordoppen in de nacht. Ik ben helaas een gevoelige slaper.... Doordat deze middenoortjes geirriteerd zijn, hoor je de geluiden van in je lichaam zelf veel harder.
  Slijmvliezen in neus ook geïrriteerd
  Oorontsteking aan rechterzijde
  Nek en kaak verkrampt

  Nu heeft de heer Wallesch bij mij eerst pillen voorgeschreven, aangezien er nu ook weer uit de test kwam dat ik prima hoor en ook met mijn zenuwstelsel is niks mis. Hij was helemaal blij daarmee terwijl ik zo iets heb van mmmmh liever iets minder gehoor of zelfs geen gehoor aan een kant en geen tinnitus dan dit........
  Mijn inschatting is dat gehoor zeker wel beschadigd is maar dat ik gewoon een veel beter gehoor van de meeste mensen had om mee te beginnen of er is iets beschadigd dat wel de tinnitus veroorzaakt maar is intact gebleven of iets dergelijks. Dokter Wallesch gaf aan dat zelf na deze behandeling met pillen plus fysio (nek en kaak zit helemaal vast)

  Ik heb nu;
  neusspray
  slaappillen met melatonine van 2mg dat is veel, helaas had er wel twee nodig om na 4 uur in slaap te vallen. Eerste 2 uur voor geplande slaaptijd ingenomen.
  ontstekingsremmer
  bloedverbeteraar
  en een vloeistof voor oorontsteking waar ik dus al waarschijnlijk al een tijd mee loop. Iig 10 dagen maar ik voelde al op een bepaald moment tijdje terug dat mijn trommelvlies zeer deed als ik mijn oordoppen in deed, ik heb zelfs een keer mijn trommelvlies aan die kant gescheurd omdat ik hem te hard indrukte...

  Herstel
  De heer Wallesch is heel positief, helaas ben ik dit zelf minder, hij geeft aan dat het zou moeten kunnen lukken om het weer op het niveau te krijgen dat ik voor mijn laatste beschadiging had maar omdat ik denk dat er een kans in zit dat er iets is beschadigd in mij oor dat deze medicijnen niet gaan repareren omdat ik gewoon wel prima hoor en dat zelfs na meerdere gehoorbeschadigingen en ik weet ook wel dat er een bepaalde nauwkeurigheid is bij zon test... De druk op mijn oren zal wel afnemen maar ik ben er wel van overtuigd dat dit toch weer een extra permanente schade heeft opgeleverd... We zullen zien

  BELANGRIJKE ZAKEN;
  -Pas op met stemmen, ze kunnen meer schade veroorzaken dan je zou verwachten (neem iets meer afstand van de persoon, geef je eigen grens aan zodat die persoon ook begrijpt waarom je dit vraagt enz)
  -Als je de infuusbehandeling of pillenbehandeling ondergaat, let er dan op dat je oren extra gevoelig zijn voor harde geluiden dus ze kunnen NOG minder hebben en het kan dus nog extra schade opleveren
  -NIEMAND KAN JE VERTELLEN HOE ERG HET PRECIES IS BESCHADIGT SOMS ZAL ER DUS ZELFS GEEN BESCHADIGING WAARNEEMBAAR ZIJN TERWIJL DIE ER WEL IS, JE ZAL HIER ZELF GOED OVER NA MOETEN DENKEN WAT JE EIGEN GRENS IS EN DAARMEE BEDOEL IK DE GELUIDSDRMPEL WAARNA EXTRA SCHADE OPTREED WANT DIE IS NAMELIJK AL LAGER GEWORDEN MAAR HOEVEEL DAT IS WEET NIEMAND!!!!!!! ik heb er zelf toch echt veel rekening mee gehouden en nu zit ik hier met mijn piepjes
  -Infuusbehandeling is ook voor mensen met chonische tinnitus op het moment dat het ineens erg verergert door wat voor oorzaak dan ook.
  -Jouw emotionele gesteldheid heeft er denk ik ook zeker invloed op, bij mezlef heb ik de chronische piep kunnen ontdekken en de periode dat ik had uitmaakt met mijn ex, zij ging na 5 dagen met een vriend van vroeger en ik heb daar en nog wat andere dingen veel verdriet aan over gehouden, in die periode heb ik mijn Tinnitus voor het eerst gehoord!!!
  -Er wordt heel veel onderzoek naar gedaan, ik zei 6 jaar geleden al dat dit een van de problemen van de toekomst gaat worden en ik begin toch echt gelijk te krijgen, shit voor die mensen maar fijn voor de mensen die jaren hadden want ze gaan er hierdoor meer geld insteken zodat ze er zelf weer meer geld aan kunnen verdienen
  -NEUROSTIMULATOR WERKT NIET BIJ MIJ, ik heb hem niet voor me liggen, helaas werd mij verteld dat dat erg lastig is bij de complexe vorm om de tonen van de neurostimulator vast te pinnen op de tonen van mijn tinnitus; behandelaar Kyra Geys
  Tinnitus Specialist Beter Horen
  Van Linschotenlaan 1
  1212 ES Hilversum
  -Ik heb na mijn les motorrit van een paar jaar gelden ook de Retraining therapie gevolgd, ik wist er toch al meervan dan de psycholoog die mij moest begeleiden maar er zeker wel iets van opgestoken maar ik had veel liever de infuusbehandeling gedaan toen het nog kon liefst binnen 2 dagen, anders 2 weken maar zeker niet langer dan 2-3 maanden

  Dit is ook nog een goede link waar ik toch nog veel info heb gevonden, die ik nog niet wist en ik weet best veel! hahaha
  kno.mumc.nl/tinnitus

  Ik heb een zo uitgebreid mogelijk verslag gedaan om erger te voorkomen bij mensen, want de meeste tinnitus kan gewoon voorkomen worden!
  En ik lees toch wel wat reacties van mensen waarvan ik denk; je hebt het nu nog niet zo erg wacht maar totdat dat wel gebeurt, dan had je deze reactie nooit gegeven, het zijn vaak volgens mij wel jongeren die zon reactie plaatsen, ooit stond er wellicht ook zo in als die mensen maar ik weer nu wel beter

  Dit heeft mij helemaal gesloopt als persoon ondanks dat ik emotioneel al niet heel erg stabiel was en ben door andere omstandigheden....
  Ik heb een HBO Commerciele Economie maar zit al jaren thuis, mede hierdoor want op kantoor was het voor mij geen doen meer na de motorrit op mijn 27ste!!!
  Ik heb nu wel een koophuis en een eigen bedrijf waar ik het minimale inspanning toch nog genoeg verdien voor alles maar de mogelijkheden die ik had als ik niet tinnitus had, waren ongekend.... Nederland zou te klein voor mij zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Als jezelf een reactie plaatst over een bezoek bij een arts geef dan zelf zoveel mogelijk info, het koste mij veel tijd een goede te vinden en dat is toch zeker belangrijk!!!

  Ik zal vast nog wel wat vergeten zijn maar hiermee moeten jullie het maar even mee doen

  SUC7 mensen

  Peace, Love and HARDCORE, ik ga nu voor de eerste twee 😛

  Owja en er komt zeker ook een oplossing voor jou!!! geef niet op!!! zoals ik een week geleden bijna wel had gedaan....... Ik ben er van overtuigd dat er nog een oplossing gaat komen in de aankomende jaren die ook makkelijk in te zetten is voor het grote publiek.

 4. Ik heb sinds anderhalve week ook last gekregen van n ruis (oude beeldbuis) in mn hoofd. Piep in rechteroor en nadien ook een piep in linkeroor. Deze verschillen wel van frequentie. Overdag als ik bezig ben gaat het goed. Maar eens ik ga zitten of televisie kijken is het mis. Ik focus me er te hard oo denk ik.. ben al nij de nko arts geweest. Maar is helemaal niets mis. Mooie gezonde oren. Neus heel zuiver. Keel ook niets op aan te merken. Dinsdag ga ik langs bij de tandarts ondat ik wel kamp met wat tandproblemen. Maar heb altijd al een zwak gebit gehad dus zou me verwonderen. Wel heb ik een heel stressvolle periode achter de rug. Die jammer genoeg nog nket volledig opgelost is. Dus ik denk eerder aan stress. Ik hoop dat als de stress vermindert de klachten ook verminderen.. het is niet overheersend. Maar maak mezelf toch elke dag weer gek. Wat s het erger wordt? Wat als hrt niet meer weggaat? Wat als, wat als? Pfff wordt er helemaal gek van!

  1. Hee Silke,
   Ik heb precies dezelfde symptonen in m'n oor als jij aangeeft. Ik ben 2 weken geleden naar A State of Trance geweest en heb een week later last gekregen van dezelfde oorsuizen die jij aangeeft. Heb er nu dus dik eek week last van. Zou je mij kunnen vertellen hoe je toestand met je oren nu ervoor staat? Ik ga dinsdag naar de huisarts om ernaar te laten kijken maar ben erg benieuwd of 't over gaat.

   Met vriendelijke groet,
   Bram

 5. Heb na een zaagongeluk nu 18 maanden last van herrie in mijn oren.
  Stond binnen 1 dag bij de huisarts: die vond het maar niks en gaf een receptuur pillen voor bloeddruk (met als mogelijke bij werking oorsuizen. Zo dom zijn huisartsen.
  Ik ben er klaar mee en ga de stap naar het licht maken.

 6. Hallo,

  Gisteren heb ik een harcorefeest bijgewoont en nu heb ik aan het linker oor last van een piep, normaal gesporken heb ik altijd oordoppen in alleen toen ik binnen was kwam ik erachter dat ik zie niet bij had. De piep hoor ik alelen in mijn linker oor op het moment. Wat kan ik nu het beste doen?

 7. Sinds 2,5 week heb ik last van een ruis in mijn linkeroor. Ik had die nacht met oordoppen in geslapen en in de ochtend is het begonnen. Na 2,5 week was het net wat minder geworden. en ik had het nog niet gedacht of het is weer terug als 2,5 week geleden. Vannacht heel slecht geslapen .misschien heeft dat er wat mee te maken. Ik denk dat de dokter gaat zeggen dat het vanzelf over gaat. Maar ik ben er al helemaal klaar mee. Ik maak mij zorgen en ik vind het gek dat het weer terugkomt

 8. Heb ook last van ruis rechts en lichte pieptoon (fluitende verwarming) links. De onrust, sims zelfs lichte paniek als je dit beseft is verschrikkelijk. Maar ik word gewaar dat, als ik een dagje thuis ben, en ik slaag erin alle overdadige geluiden te weren, dat het echt wel veel beter gaat. Men zegt altijd tinnitus gaat niet weg, misschien is dat zo, maar het kan echt veel verschillen qua sterkte. En dan is het veel draaglijker. Dus ik vermijd nu te luide geluiden. Is wel een probleem om te gaan werken...of zelfs om naar etentjes te gaan of zo, zoals iemand hierboven al schreef, stemmen kunnen ook heel veel kwaad doen. Ik doe dus altijd op maat gemaakte oordoppen aan, maar ik lees hier en daar dat dit ook slecht kan zijn voor je oren,,.Eigenlijk zou ik nu liefst van al naar een afgelegen plekje trekken, waar het stil is. Dan weet ik zeker dat mijn ruis/piep niet verergert.

 9. Wat als je pas tinnitus ontwikkelde en al jaren dezelfde bloeddrukmedicatie neemt? Ik neem Valsartan en Inderal. Allebei niet goed in relatie tot tinnitus.

  Ik vermoed dat het afbouwen van anti-depressiva, stress en rug/nekklachten meespelen. Er is zoveel dat me momenteel onzeker maakt.

  1. Hoi Dirk,

   Het komt vaker voor dat bloeddruk medicatie oorsuizen veroorzaakt. Je kan je arts aangeven dat je hier last ban hebt en vragen voor een alternatieve medicatie. Bespreek dan ook de mogelijke bijwerkingen. Meestal heeft duurdere medicatie minder bijwerkingen. Echter, artsen moeten zich ook aan een afgesproken budget houden. Vraag dus of je eventueel medicatie kan krijgen met minder bijwerkingen. Daarbij is stress anti-depressiva rug en nek klachten ook zeker niet bevordelijk. Kijk ook eens bij het volgende artikel Succes.

   Groeten, Robert Jan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

4 Shares
Tweet
Pin4
Share